Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.

A személyes, magunk készítette ajándékokkal nagyobb örömet tudunk szerezni szeretteinknek, hiszen azt mi készítettük, benne van kezünk munkája. Ilyen kedves ajándék lehet a névre szóló, gravírozott pohár. De rágravírozhatjuk a fűszertartóra a bennük tárult fűszerek nevét. Vagy készíthetünk finom italt házilag, majd az üvegre és a poharakra rágravírozhatjuk a megajándékozottak nevét.

Gravírozott ajándék saját kezűleg

Szükséges szerszámok

  • Dremel 3000 multifunkcionális szerszám
  • flexibilis szár (225)
  • gravírozó fej

Gravírozott ajándék saját kezűleg

Szükséges anyagok

  • poharak, üvegek, fűszertartó
  • a felirat papírra nyomtatva
  • alkoholos filc
  • olló, cellux
  • maszk

Gravírozott ajándék saját kezűleg

1. lépés

Nyomtassuk ki a gravírozni kívánt neveket, rajzokat a kívánt méretben. A tapasztalat szerint szebb, ha valamilyen írotthoz hasonló betűtípust választunk: Lucida Calligraphy, Bradley Hand, Brush Script. Vágjuk ki a nevet, rajzot, majd celluxszal ragasszuk a pohár belső felére, és írjuk föl alkoholos filccel a pohárra.

Gravírozott ajándék saját kezűleg

2. lépés

Gravírozzuk föl a nevet, ábrákat. A gravírozás közben használjunk maszkot, hogy ne lélegezzük be az üvegport, a gravírozás után porszívózzuk le a poharat és az asztalt.

 Gravírozott ajándék saját kezűleg

20131215 gravir maszk

 

 

 

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a felújítás során egyes munkálatokat magunk végzünk el saját kezűleg. A szakember munkája csakis akkor kifizetődő, ha jó minőséget nyújt. Nem egyszerű feladat már a lakásfelújítás első lépése sem, a bontás.

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Nyáron nehéz elképzelni a téli zord napokat, mégis ilyenkor érdemes madáretetőt, madárodút készíteni a madaraknak, hogy élelmet és védelmet találjanak kertünkben.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő bőröndöt, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat.

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Csináld magad: készítsen egyszerű, és biztos lábakon álló fa formájú ruhafogast, amelyen a levelek helyén kabátokat, táskákat és játékokat is tárolhat.

Virágos kerti pad saját kezűleg

Csináld magad: virágos kerti pad. Készítsen ajándékot feleségének, férjének vagy kamasz gyermekének saját kezűleg! Remek kikapcsolódás olvasni a virágos kerti padon vagy épp a csillagokat számolni éjjel.

Barkácsszerszám ezermestereknek

A sokoldalú új Dremel 8100 segítségével szinte bármilyen anyag megmunkálható. Tartozékaival egyszerű a vágás, polírozás, marás vagy épp a gravírozás. Lítium-ion akkumulátorának köszönhetően pedig a hálózattólé távol is használható.

Ajándék anyák napjára – saját kezűleg

Anyák napján az édesanyák és a nagymamák megérdemlik, hogy kényeztessük őket, például ágyba vigyük nekik a reggelit. Anyák napjára lepje meg édesanyját saját készítésű tálcával.

Tavaszi virágok saját kezűleg

Készítsen színes virágokat saját kezűleg organzából. A „csináld magad” virágok tavaszi hangulatot varázsolnak otthonunkba.