Hirdetés

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő bőröndöt, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

„Bepakolom a bőröndöm: csak egy jó könyvet, egy párnát és egy meleg takarót viszek magammal” – csak ezekre, és még néhány egyéb apróságra lesz szüksége ahhoz, hogy egy vintázs bőröndöt pillanatok alatt kényelmes fotellé alakítson. Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő koffert, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat. Készítse el saját fotelét!

Szükséges eszközök

 • Dremel 8100 multifunkcionális gép,
 • 150-es fúrószár
 • EZ SpeedClic SC456 vágókorong fémhez
 • EZ SpeedClic SC402 befogóhüvely
 • Dremel Moto-Saw lombfűrész
 • MS51 általános fűrészpenge

Otthonról vagy a bolhapiacról

 • 1 öreg bőrönd

A barkácsáruházból

 • 2 darab 18 mm vastagságú MDF-lap, a bőröndével megegyező méretű
 • 2 darab MDF-lap (10 cm × 40 cm × 18 mm)
 • 2 darab 5 cm vastag szivacs, a bőröndével megegyező méretű
 • 12 darab facsavar (például 4 × 45 mm)
 • kis szögek vagy szögbelövő
 • 4 fotelláb (4 mm × 45 mm)
 • akrilfesték
 • ragasztó spray
 • 4 darab gömb

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg Első lépés
Mérje meg a bőrönd szélességét és mélységét, majd a barkácsáruházban vágasson 18 mm vastagságú MDF-lapból két darabot a bőrönddel azonos méretűre.
Ezt követően rajzolja rá a bőrönd belső körvonalait az MDF-lapokra.
Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg Második lépés
Most lesz szüksége a Dremel Moto-Saw lombfűrészre az MS51 általános fűrészpengére: ezzel könnyen és pontosan lekerekítheti az MDF-lap sarkait azért, hogy később tökéletesen beleférjenek a bőröndbe. A lekerekítés után fújja be ragasztó spray-vel a lapok felületét, és rögzítsen rájuk szivacsot.
Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg Harmadik lépés
Bútorszövettel fedje be a szivacsot, és az MDF-lap hátsó oldalán rögzítse azt apró szegekkel vagy szögbelövővel. Az anyag legyen strapabíró, tartós és könnyen tisztítható.
Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg Negyedik lépés
A gombok rögzítéséhez csavarjon be két csavart az MDF-lap közepétől számítva 20 cm-re, át a bútorszöveten és a szivacson. Amennyiben a csavar kilóg a túloldalon, a felesleges részt a Dremel 8100 multifunkcionális szerszámra szerelt EZ SC456 vágókoronggal vágja le.
Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg Ötödik lépés
Jelölje ki a lábak helyét az MDF-lapokon. Fúrja elő a lyukakat a Dremel 8100 multifunkcionális szerszámba helyezett 628-as fúrószár szett egyik fúrószárával.
Ezért, hogy még elegánsabbá tegye fotelját, fesse le a lábait a bőrönd és a bútorszövet színével harmonizáló akril festékkel.
Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg Hatodik lépés
A lábak rögzítéséhez fektesse a két előre elkészített falemezt a bőröndbe. Ezután a lábakat rögzítse csavarral a bőröndhöz. Utolsó lépésként fektesse a kárpitozott lapot a bőröndre, és csavarokkal rögzítse oda.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Forrás: www.dremeleurope.com

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Hogyan fessünk szépen falat?

A falfestés nem tűnik ördöngös dolognak, és nem is az, ha megtesszük a megfelelő előkészületeket. Kaparás, áztatás, javítás, vakolás, glettelés, csiszolás, aztán kreatívkodhatunk kedvünkre.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Laminált padló, az igazi felnőtt puzzle

Bár a laminált parketta méretre vágása és lefektetése nem a felújítás legkönnyebb része, azonban bele lehet szeretni a laminált padló lerakásába.

Újítsuk fel a nappalit fillérekből!

Unjuk már a régit, de sokba kerülne a teljes felújítás? Némi fantáziával és csipetnyi kreativitással akár újjá varázsolhatjuk a nappalinkat. Az időt ugyan nem, de pénzt jócskán megtakaríthatunk, ha megfogadjuk az alábbi tanácsokat.

Lakásfelújítás saját kezűleg – A hungarocell csodája

A felújítás során használt egyik leghasznosabb anyag a polisztirol. Egyszerű vele bánni, díszít, és – köznapi nevén – a hungarocell még szigetel is egyben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a felújítás során egyes munkálatokat magunk végzünk el saját kezűleg. A szakember munkája csakis akkor kifizetődő, ha jó minőséget nyújt. Nem egyszerű feladat már a lakásfelújítás első lépése sem, a bontás.