Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Régi ládából látványos tároló – festéssel, saját kezűleg

Talán més soha nem volt ilyen népszerű a „csináld magad”, angolul DIY (do it yourself = csináld magad), melyhez számtalan technika és kellék áll a rendelkezésünkre. Íme, egy régi utazóláda újjászületése.

A népszerűség oka nem csupán a takarékosság, hanem az önkifejezés és a szabad alkotás felszabadító érzése is. Az alkotás örömén kívül persze az általunk készített, vagy átalakított tárgyakhoz, bútorokhoz sokkal jobban kötődünk, a sikerélményről nem is beszélve. Egy viharvert láda átalakításán keresztül is ötleteket meríthetünk, így már csak egy lépés, hogy magunk is belefogjunk a kimustrált holmik átalakításába.

A teraszról régóta hiányzott egy praktikus tároló, amiben a kerti székek párnáit tarthatjuk. Hogy miből is készüljön a megfelelő bútordarab, ahhoz ez a pincében talált láda szolgáltatta az inspirációt. Tehát az ötlet megvolt már, csak ki kellett találni, hogyan illeszkedik majd a legjobban a teraszhoz. Mivel a teraszon minden szürke (fém korlát, padlóburkolat), ezért úgy döntöttünk, ezt a fa ládát átalakítjuk „fém“ ládává.

Láda átalakítása Bondex festékkel

Már csak festékre lesz szükségünk. Ma már sok festékgyártó cég termékei közül válogathatunk, ha szeretnénk egy régebbi bútordarabunknak új megjelenést adni. Most a Bondex új termékeire esett a választásunk: a Bondex Vintage Effect festékből 5 színárnyalat létezik, nekünk a „Tengeri köd” nevű bizonyult megfelelőnek, valamint a Bondex Metal Effect Waxot, melyből a fém hatás kedvéért az ezüst színt választottuk.

Láda átalakítása Bondex festékkel

1. A ládát kívül-belül megszabadítottuk a portól és a pókhálóktól. Ezután egy finom csiszolópapírral átcsiszoltuk, majd az apró fűrészport, ami rátelepedett a felületre csiszolás közben, leporszívóztuk.

2. Hullámpapírral leterítettük a láda környékét, hogy a lecsepegő festéket nem kelljen festés után a padlóról felszedni.

3. A Bondex Vintage Effect festékkel egyenletesen lefestettük a láda oldalait. Megvártuk míg megszáradt, ez napos, száraz időben kb. 1,5 – 2 óra volt.

Láda átalakítása Bondex festékkel

4. Már így is sokkal jobban nézett ki a láda, de mivel a fémes hatás még hiányzott, nekiláttunk a waxolásnak. Egy puha pamutrongy segítségével, körkörös mozdulattal felhordtuk a waxot a láda oldalaira. A száradást követően (kb. 1-2 óra) fényezni kezdtük a felületet, azaz egy másik tiszta puha pamutronggyal, körkörös mozdulatokkal elkezdtük dörzsölni, „durván“ simogatni. A fényezésnek köszönhetően szépen lassan alakult ki a viasz metál hatása.

 
Láda átalakítása Bondex festékkel

5. Végre használatba vehettük a szép „új“ fém hatású ládánkat.

Láda átalakítása Bondex festékkel
Kapcsolódó cikkek

Vizesedő lábazat, elkerülhetetlen felújítás

Házunk, kerítésünk egyik legkényesebb része a lábazat, mely mindenképpen kiemelt figyelmet érdemel. A lábazat közvetlenül érintkezik a földdel és nem csupán a csapadék éri, hanem a járdáról is visszaverődik ide a szennyeződés. Több oka is van tehát annak, hogy a szigetelés elégtelensége miatt egyenes út vezet a vizesedéshez.

Különleges hangulat rozsdás falakkal

Rusztikus, kopottas, úgynevezett “rozsdás” falat alakíthatunk ki egy kisebb falszakaszon vagy akár az egész falon. Fontos azonban a megfelelő technika elsajátítása.

Mire jó a táblafesték?

A táblafesték falon történő alkalmazása évek óta népszerű, nem véletlenül, hiszen számtalan lehetőséget kínál a falak további dekorálására. Íme, a legfontosabb technikai fogások.

Antik kő hatás egyszerűen, falfestéssel

Antik kő hatás és fényes, csillogó felület a speciális glett anyag és festék, valamint a megfelelő szerszámok segítségével. Ötletek a megvalósításhoz.

Metáleffekt hatás a falakon

A fémes hatás a falakon merész vállalkozás, ám a végeredményt látva érdemes belevágni. Íme, a legfontosabb anyagok és szerszámok a tökéletes felülethez.

Ultraviola – 2018 trend színe a falakon

A Panton Intézet 2018-as évi színválasztása az ultraviola, a lilának egy bíborba hajló tónusa, mely egyszerre vibráló és elegáns, az eredetiséget és a kreativitást szimbolizálja.

Falfestés kisokos 1. – Ahány helyiség, annyiféle festék

Festeni egyszerű! – gondolhatnánk, pedig nem az. A bonyodalmak már ott elkezdődnek, hogy nem mindegy, milyen típusú festéket használunk otthonunk különféle helyiségeibe.

Kaméleon módjára változó bútorok

A régi bútorok átalakításával azok stílusa is megváltozik. Az újraformált darabokat azok értékelik igazán, akik a lakberendezés terén is bátran kilépnek komfortzónájukból.

POLI-FARBE INNTALER AIR CLEANER – Egyedülálló beltéri falfesték az egészséges otthonért

Forradalmian új technológiájának köszönhetően a Poli-Farbe legújabb terméke, az Inntaler Air Cleaner légtisztító beltéri falfesték nemcsak gyönyörűvé varázsolja a falakat, de egyedülálló kötőanyagának köszönhetően megköti a levegőben található formaldehidet és más aldehideket, így tisztítja a szoba levegőjét.

Önnek ajánljuk