Hirdetés

Előszobafogas saját kezűleg

Itt a tavasz, frissítse föl előszobáját, egy igazán egyedi darabbal. Lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan készítsen saját kezűleg előszobafogast felfelé fordított vállfákból a Dremellel.

Előszobafogas saját kezűleg DIY

Szükséges szerszámok és tartozékok

 • Dremel 8100 multifunkcionális szerszám
 • Dremel 106-os gravírozó szár
 • Dremel 636-os fa fúrószárkészletből a 4 mm átmérőjű fúrószár
 • Dremel DSM20 kompakt fűrész és a többfunkciós karbid vágókorong (a szett része)

Szükséges eszközök

 • papír, ceruza, vonalzó
 • csavarozó
 • 5 fa vállfa
 • deszka (50 cm × 10 cm × 2 cm)
 • pauszpapír
 • wax, festék vagy lakk
 • 10 darab 40 mm-es facsavar

Nehézségi fok

 • középhaladó
Első lépés
Annak érdekében, hogy mind az öt vállfát egyforma méretűre tudja szabni, először rajzolja fel a vállfa körvonalát egy papírra. Jelölje be a rajzon azt a vonalat, amely mentén el fogja fűrészelni a vállfákat. Ezt követően illessze egymás után az öt vállfát erre a papír sablonra, és jelölje be rajtuk a fűrészelés vonalát.
Előszobafogas saját kezűleg DIY
Második lépés
Dremel DSM20 kompakt fűrész és a többfunkciós karbid vágókorong használatával vágja a vállfákat a kívánt méretűre.
Előszobafogas saját kezűleg DIY
Harmadik lépés
Ahhoz, hogy a vállfákat rögzíteni tudja, szüksége lesz egy 10 cm széles, 2 cm vastag, 50 cm hosszú deszkára. Amennyiben nincs épp ilyen méretű deszkája, a Dremel DSM20 kompakt fűrész segítségével könnyen és precízen méretre vághat egy nagyobb darabot. A fűrészelés után csiszolja le a vágás helyén a széleket.
Előszobafogas saját kezűleg DIY
Negyedik lépés
A méretre vágott deszkán jelölje be ceruzával azokat a pontokat, ahova a vállfákat rögzíteni fogja. A deszka közepétől a szélei felé haladva mindkét irányban jelöljön meg 5 centiméterre 1-1 lyukat, majd 10-10 cm-re egy újabbat és 20 cm-re 1-1 újabbat bal és jobb irányban egyaránt. A Dremel 8100-as multifunkcionális szerszámba fogja be a 636-os fa fúrószárkészletből a 4 mm átmérőjű fúrószárat és fúrja ki a lyukakat.
Előszobafogas saját kezűleg DIY
Ötödik lépés
Most következik a munka látványosabb része: a kifúrt lyukak közé rajzoljon sablon és indigó segítségével virágmintát.
Előszobafogas saját kezűleg DIY
Hatodik lépés
Fogja be a Dremel 8100 multifunkcionális szerszámba a 106-os gravírozószárat. A szerszámmal óvatosan rajzolja át a mintát, azaz vágja a rajz mentén a deszkába. A szerszám részletmegmunkáló markolatának segítségével még jobban és pontosabban tudja végezni a feladatot.
Amint a mintával elkészült, kezelje a deszka felületét waxszal, festékkel vagy lakkal. Végül pedig csavarja a méretre vágott vállfákat a deszkához
Előszobafogas saját kezűleg DIY

Kreatív tipp

Divatos színt szeretne? Akkor engedje szabadon fantáziáját, és fesse vagy lakozza valamely vidám színre a deszkát. Ha ragaszkodik a személyesebb designhoz, akkor gravírozza családtagjai nevének kezdőbetűjét esetleg a kalap, netán az esernyő jelét az egyes vállfák felé.

Előszobafogas saját kezűleg DIY

Virágminta

Előszobafogas saját kezűleg DIY

Forrás: ww.dremeleurope.com

Előszobafogas saját kezűleg DIY

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Lakásfelújítás saját kezűleg – A hungarocell csodája

A felújítás során használt egyik leghasznosabb anyag a polisztirol. Egyszerű vele bánni, díszít, és – köznapi nevén – a hungarocell még szigetel is egyben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a felújítás során egyes munkálatokat magunk végzünk el saját kezűleg. A szakember munkája csakis akkor kifizetődő, ha jó minőséget nyújt. Nem egyszerű feladat már a lakásfelújítás első lépése sem, a bontás.

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Nyáron nehéz elképzelni a téli zord napokat, mégis ilyenkor érdemes madáretetőt, madárodút készíteni a madaraknak, hogy élelmet és védelmet találjanak kertünkben.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő bőröndöt, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat.

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Csináld magad: készítsen egyszerű, és biztos lábakon álló fa formájú ruhafogast, amelyen a levelek helyén kabátokat, táskákat és játékokat is tárolhat.