Húsvéti váza kókuszdióból – saját kezűleg

Húsvétkor a tojás nélkülözhetetlen dísze az ünnepi asztalnak, gondolt már arra, hogy kókuszdióból is lehet mutatós, tojás alakú vázát készíteni? Megfelelő szerszámokkal könnyen és gyorsan lehet ebből a trópusi gyümölcsből természetes és elegáns húsvéti vázát készíteni.

Húsvéti ajándék kókuszdióból – saját kezűleg

Szükséges szerszámok

  • Dremel 8100 multifunkcionális szerszám az SC407-es csiszolófejjel (a készlet része)
  • Dremel SC544 EZ SpeedClic favágó korong

Szükséges eszközök és alapanyagok

  • ceruza, kés
  • megtisztított kókuszdió
  • fehér festék, ecset
  • fakarika (körülbelül 5 cm átmérőjű)

Nehézségi fok

  • közepes

Első lépés
Csiszolja le a kókuszdiót a Dremel 8100-as multifunkcionális szerszámmal és az SC407-es csiszoló fejjel.
Húsvéti ajándék kókuszdióból – saját kezűleg
Második lépés
Ceruzával rajzoljon a kókuszdió felső részén körbe cikk-cakk vonalat. A Dremel 8100-as multifunkcionális szerszámmal a SC544-es EZ SpeedClic favágó korongot használva vágja körbe a felrajzolt vonalat. A körbevágott nyílásba illesszen egy kést, majd húzza körbe a kést a résen. Így egyenletesen és tisztán le tudja emelni a gyümölcs tetejét, és ki tudja szedni a fehér kókuszt a dióból.
Húsvéti ajándék kókuszdióból – saját kezűleg
Harmadik lépés
Széles ecsettel fesse be a dió külső és belső részét akrilfestékkel.

Húsvéti ajándék kókuszdióból – saját kezűleg

Negyedik lépés

Majd vegyen egy egyszerű fakarikát, amelybe a kókusz biztonsággal beleállítható, fessen be fehérre. Ez lesz a váza talpazata. 

Húsvéti ajándék kókuszdióból – saját kezűleg

Húsvéti ajándék kókuszdióból – saját kezűleg

Végezetül töltse fel az új vázáját vízzel, tegyen bele tulipánokat és már díszítheti is vele otthonát.

Forrás: Dremel

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Lakásfelújítás saját kezűleg – A hungarocell csodája

A felújítás során használt egyik leghasznosabb anyag a polisztirol. Egyszerű vele bánni, díszít, és – köznapi nevén – a hungarocell még szigetel is egyben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a felújítás során egyes munkálatokat magunk végzünk el saját kezűleg. A szakember munkája csakis akkor kifizetődő, ha jó minőséget nyújt. Nem egyszerű feladat már a lakásfelújítás első lépése sem, a bontás.

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Nyáron nehéz elképzelni a téli zord napokat, mégis ilyenkor érdemes madáretetőt, madárodút készíteni a madaraknak, hogy élelmet és védelmet találjanak kertünkben.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő bőröndöt, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat.

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Csináld magad: készítsen egyszerű, és biztos lábakon álló fa formájú ruhafogast, amelyen a levelek helyén kabátokat, táskákat és játékokat is tárolhat.