Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Tetőkert tapasztalatok, tetőkert vélemények, tetőkert ötletek, tetőkert cégek, tetőkert képek, tetőkert tippek

tetőkert cikkek

Nincs saját kertünk? Telepítsük a tetőre!

A város szívében élve is élvezhetjük a saját kert adta örömöket, igaz, hogy ehhez a kert telepítés némileg rendhagyó, de nem ismeretlen módját kell választanunk. Ha megoldható – és sok helyen van erre lehetőség – gondolkodjunk el egy tetőkert kialakításán.

Fák a háztetőkön és a teraszokon Bejrútban

Az ókor hét csodájának egyike, Szemirámisz babiloni függőkertje ihlette meg Wassim Melki bejrúti építészt, aki a libanoni fővárost szeretné élhetőbbé, szebbé és egészségesebbé varázsolni.

Zöldtetők, tetőkertek Kínában

Kínában egyre többet foglalkoznak a nagyvárosi lét hátrányainak csökkentésével, ennek egyik módja a tetőkeretek, zöldtetők, zöldfalak építése.

Módosult az OTÉK

2013. január 1-jén lépett hatályba az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet, ismertebb nevén az OTÉK. Írásunkban a kormányrendelet építkezőket érintő legfontosabb újdonságait tekintjük át.

Ismerkedés a zöldtetőkkel

Nehezíti az életünket a klímaváltozás, különösen a nagyvárosokban élőket sújtja a szélsőséges időjárás. A gondok enyhítésére nyújt lehetőséget a zöldtető.

Ideális vízszigetelő megoldás

A vízszigetelés minden esetben hosszú távú döntés, amely funkcióját ellátva az üzemeltetés során biztonságot ad nemcsak az épületnek ...

Energiatakarékos és esztétikus zöldtetők, tetőkertek

Miért is ne használnánk ki a házunk, lakó- illetve irodaépületeink kínálta szabad felületet, nevezetesen a lapos tetők kínálta teret? Egy tetőkert nem csak különleges hely lehet, de energetikai szempontból is hasznos az épületnek. A kialakításnak azonban szigorú szabályai vannak.

További cikkek tetőkert témában

tetőkert képek

Modern tetőkert

www.hgtv.com

Egyedi térelválasztó

www.hgtv.com

Szép kerti ösvény

www.hgtv.com
További képek tetőkert témában