Hirdetés

Húsvéti tojás finom csipkemintával – saját kezűleg

A finom csipkézett, világító tojás elegáns ünnepi hangulatot varázsol otthonába húsvétkor. Az elegáns húsvéti tojás ajándéknak is kiváló.

A csipkézett tojásdísz megalkotásakor semmi nincs, ami határt szabna a képzeletének: a formákat és a mintákat szabadon, a saját stílusában tervezheti meg és variálhatja. Biztos lehet benne, hogy vendégei csodájára fognak járni ennek az egyedi dekorációnak.

Húsvéti tojás saját kezűleg

Szükséges eszközök

  • Dremel 3000-es multifunkcionális szerszám
  • Dremel 150-es precíziós fúrószár (2,0 mm)
  • Dremel 192-es nagy fordulatszámon használható marószár (4,8 mm)
  • Dremel 930-as ragasztópisztoly

Szükséges alapanyagok

  • kifújt, megtisztított libatojás
  • festőszalag
  • ceruza
  • papír
  • LED-lámpa
Első lépés
Fúrjon 1–1 lyukat a libatojás tetejére és aljára. Fújja ki belőle a belsejét, majd tegye az üres tojáshéjat ecetes vízbe, öblítse jól át, és szárítsa meg.
Miután a tojás kiszáradt, tekerje be a külső felületét festőszalaggal felülről lefelé. Ez segítségére lesz abban, hogy szimmetrikus mintát rajzoljon.
Húsvéti tojás saját kezűleg
Második lépés
Ceruzával rajzolja fel a tojáshéjra a mintát, amit ki szeretne csipkézni. Legjobb, ha előzetesen felvázolja egy papírra, amit majd mintasablonként használhat.
Húsvéti tojás saját kezűleg
Harmadik lépés
A Dremel 3000-es multifunkcionális szerszám és a 150-es precíziós fúrószár használatával kezdje el a felrajzolt minta átlukasztását. Óvatosan végezze a műveletet, nehogy a tojáshéj megrepedjen, vagy eltörjön.
Húsvéti tojás saját kezűleg
Negyedik lépés
A nagyobb minták, lyukak elkészítéséhez használja a Dremel 3000-es multifunkcionális szerszámot a 192-es marószárral.
Ha a csipkézéssel végzett, tisztítsa meg ecsettel a tojást a héj darabkáktól és a portól.
Húsvéti tojás saját kezűleg
Ötödik lépés
Vágjon nyílást a tojás egyik végére, és a belsejébe a Dremel 930-es ragasztópisztoly segítségével rögzítsen LED-lámpát.
Tovább díszítheti a tojást úgy, hogy körbetekeri selyem szalaggal, és a tetejére köt egy masnit.
Húsvéti tojás saját kezűleg

Tipp
A fent bemutatott finom virágminta helyett csipkézheti spirál alakban is a tojást. Ehhez nem kell mást tennie, csak a festőszalagot spirál alakban a tojásra tekerni. Az egyenletes térkihasználás érdekében az a legjobb, ha a tojás tetején kezdi a tekerést, és az alján fejezi be. Tartson legalább 3 cm távolságot a festőszalagok csíkjai között.

Húsvéti tojás saját kezűleg Húsvéti tojás saját kezűleg

Az elkészült tojások

Forrás: www.dremeleurope.com

Húsvéti tojás saját kezűleg

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Lakásfelújítás saját kezűleg – A hungarocell csodája

A felújítás során használt egyik leghasznosabb anyag a polisztirol. Egyszerű vele bánni, díszít, és – köznapi nevén – a hungarocell még szigetel is egyben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a felújítás során egyes munkálatokat magunk végzünk el saját kezűleg. A szakember munkája csakis akkor kifizetődő, ha jó minőséget nyújt. Nem egyszerű feladat már a lakásfelújítás első lépése sem, a bontás.

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Nyáron nehéz elképzelni a téli zord napokat, mégis ilyenkor érdemes madáretetőt, madárodút készíteni a madaraknak, hogy élelmet és védelmet találjanak kertünkben.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő bőröndöt, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat.

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Csináld magad: készítsen egyszerű, és biztos lábakon álló fa formájú ruhafogast, amelyen a levelek helyén kabátokat, táskákat és játékokat is tárolhat.