Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Terburkolat tapasztalatok, terburkolat vélemények, terburkolat ötletek, terburkolat cégek, terburkolat képek, terburkolat tippek

terburkolat cikkek

Hideg- és melegburkolatok, burkolás kül- és beltéren – Burkolóanyagok kiválasztása, fektetése, karbantartása

A különféle burkolatokkal külső és belső tereink padló- és falfelületeit óvhatjuk, valamint helyiségeink „ruházatát” alakíthatjuk ki. Nem mindegy azonban, hogy az adott tér funkciójához, stílusához milyen típusú burkolatot választunk és azt milyen technikával rögzítjük, visszük fel az adott felületre.

Hogyan válasszunk kültéri burkolatot és hogyan tartsuk karban, ha tartós és esztétikus felületet szeretnénk?

A külterek, kertek esztétikus látványa, rendezett megjelenése nagy mértékben múlik azon, hogy milyen burkolatokat alkalmazunk. Nem csak az időtállóság, a tartós, minőségi anyagok, hanem a burkolatok kialakítása, formája, színei is jelentősen befolyásolják a végeredményt. Sokat számít a gondos tervezés és a megfelelő burkolatok kiválasztása.

3+1 ok, amiért érdemes térkövet választani

A térkő az outdoor terek egyik leginkább multifunkciós eleme. Egyszerre biztosít szilárd, jól járható, nagy kopásállóságú felületet, miközben dekorál, sőt, a jól megválasztott térkő segítségével megteremthetjük a kertünk, kerítésünk és házunk homlokzatának harmóniáját.

Burkolás kültéren – Milyen előnyökkel jár a legjobb minőségű anyagok használata?

A külső terek burkolásához elengedhetetlen, hogy az anyaghasználatot tekintve rendszerben gondolkodjunk: lehetőleg azonos cég egymásra épülő termékeit alkalmazzuk. Az eredmény mindenkinek – megbízónak és szakembernek is – a megelégedését szolgálja. Bakos Ferenc, a Murexin alkalmazástechnikai vezetője bevezet minket a teraszburkolás rejtelmeibe.

Gyors, kalkulálható, Típusház – érdemes utánanézni! Házat, de gyorsan! 7. rész

Egyáltalán nem meglepő, ha kifejezetten nagy az érdeklődés az építkezést egyszerűsítő, vagy éppen a költségek megbecslését segítő megoldásokra. Ilyen ötletes inspirációul szolgálnak a Leier Típusházak. Sőt, az elmúlt év igényeire alapozott újabb modellek kerültek a választékba.

Időtálló és stílusos burkolatok kültérre

Amikor a külső terek rendezésére, átalakítására sor kerül, bárkit meglepetésként érhet, hogy milyen sokféle típusú és megjelenésű burkolatra lesz majd szükség. Éppen ezért a gondos tervezés és a kínálat alapos áttekintése elengedhetetlen a megfelelő termékek kiválasztásához.

Egzotikus faburkolatok a környezetvédelem jegyében

Sapelli, bangkirai vagy akár teak álmaink teraszának burkolatai. De vajon honnan származnak és milyen tulajdonságokkal rendelkeznek ezek az exkluzív fafajták? Ismerje meg a legszebb egzotikus faburkolatokat infografikánk segítségével!

Önnél milyen károkat okozott a tél?

Bár idén nem volt hideg telünk, minden tavasszal érdemes ellenőrizni házunk állapotát, és elvégezni a szükséges felújításokat – nehogy a nyár közepén érjen kellemetlen meglepetés, mondjuk egy nagy nyári vihar okozta beázás.

Így marad sokáig esztétikus a térkő – Tippek térkőtisztításhoz

Indíthatjuk akár azzal is a kerti szezont, hogy nekiállunk a térkő megtisztításának, nyáron vagy ősszel sem maradunk le semmiről. A lényeg, hogy megszabadítsuk a felületet a rárakódott szennyeződésektől, ki-kibukkanó gyomoktól.

További cikkek terburkolat témában

terburkolat képek

Raklapbútorok62

Flickr.com

Bejáratok35

Flickr.com

Kertből bejárat

Flickr.com
További képek terburkolat témában