Hirdetés

Ajándék anyák napjára – saját kezűleg

Anyák napján az édesanyák és a nagymamák megérdemlik, hogy kényeztessük őket, például ágyba vigyük nekik a reggelit vagy este a kanapén ülve szolgáljuk fel nekik a finom teát és süteményt. Készítsen saját kezűleg anyák napjára tálcát ajándékba.

A tálca elkészítéséhez kövesse lépésről lépésre az útmutatót!

Ajándék anyák napjára – saját kezűleg

Szükséges eszközök

  • Dremel 8100 multifunkcionális szerszám
  • részletmegmunkáló markolat (a szett része)
  • Dremel gravírozószárak: 105 (0,8 mm), 106 (1,6 mm), 107 (2,4 mm)

 

Szükséges anyagok

  • sima, négyszögletű fatálca
  • fehér akrilfesték
  • kisméretű festőhenger
  • papír
  • ceruza
  • indigó

 Lépésről, lépésre

Ajándék anyák napjára – saját kezűleg Első lépés
A sima, négyszögletű fatálca ennek a munkának az alapja. Kisméretű festőhenger segítségével fesse be fehérre a tálcát akril festékkel. Festés előtt nem szükséges a fát előkezelni, vagy alapozni.
Ajándék anyák napjára – saját kezűleg  Második lépés
Készítsen sablont tetszőleges mintával a megfelelő méretben, majd rajzolja fel a mintát a tálca közepére ceruza és indigó segítségével.

 Ajándék anyák napjára – saját kezűleg

Ajándék anyák napjára – saját kezűleg

Harmadik lépés 

Kezdje el a gravírozást: tegye a mintára a Dremel 8100-as multifunkcionális szerszámot a 105-ös gravírozó szárral, kapcsolja be a gépet és a vonalak mentén lassan, óvatosan és egyenletesen gravírozza a fába a mintát.  A részletmegmunkáló markolat lehetővé teszi, hogy a tálca sarkaiba rajzolt aprólékos, például virágmintát is pontosan, tisztán és szépen tudja gravírozni. Végezetül söpörje le a port a tálcáról és már készen is van személyes anyák napi ajándéka.

Ajándék anyák napjára – saját kezűleg

Forrás: Dremel

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Lakásfelújítás saját kezűleg – A hungarocell csodája

A felújítás során használt egyik leghasznosabb anyag a polisztirol. Egyszerű vele bánni, díszít, és – köznapi nevén – a hungarocell még szigetel is egyben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a felújítás során egyes munkálatokat magunk végzünk el saját kezűleg. A szakember munkája csakis akkor kifizetődő, ha jó minőséget nyújt. Nem egyszerű feladat már a lakásfelújítás első lépése sem, a bontás.

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Nyáron nehéz elképzelni a téli zord napokat, mégis ilyenkor érdemes madáretetőt, madárodút készíteni a madaraknak, hogy élelmet és védelmet találjanak kertünkben.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő bőröndöt, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat.

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Csináld magad: készítsen egyszerű, és biztos lábakon álló fa formájú ruhafogast, amelyen a levelek helyén kabátokat, táskákat és játékokat is tárolhat.