Hirdetés

Virágos kerti pad saját kezűleg

Csináld magad: virágos kerti pad. Készítsen ajándékot feleségének, férjének vagy kamasz gyermekének saját kezűleg! Remek kikapcsolódás olvasni a virágos kerti padon vagy épp a csillagokat számolni éjjel.

Virágos kerti pad saját kezűleg

Szükséges szerszámok:

 • Dremel 8100
 • 628-as fúrószárkészlet
 • Dremel DSM20
 • DSM500 többcélú karbid vágókorong

Szükséges anyagok:

 • 19 darab fa léc (2 m × 3,4 cm × 3,4 cm)
 • faragasztó
 • facsavarok (4 × 50 mm)
 • csavarhúzó
 • fatapasz és tapasztókés
 • 120-as szemcséjű csiszolópapír
 • ecset
 • vízálló festék
 • 6–8 darab felakasztható kaspó, virágok
Virágos kerti pad saját kezűleg 

Első lépés
Dremel DSM20 és a karbid vágókorong segítségével vágja méretre a fa léceket 22 darab 48 cm-es és 18 darab 98 cm-es hosszúságú darabra lesz szükségünk. Csiszolópapírral csiszolja simára a fűrésszel vágott felületeket.

 Virágos kerti pad saját kezűleg

Második lépés
Jelölje meg ceruzával a léceken a fúrások helyét, majd Dremel 8100 multifunkcionális szárszámba helyezze be a fúrószárat, és fúrja elő a lyukakat.

 Virágos kerti pad saját kezűleg

Harmadik lépés
Csavarja egymáshoz a léceket a 4 mm × 50 mm-es facsavarok segítségével. A stabilabb tartásért az összecsavarozás előtt a felületeket kenje be ragasztóval.

 Virágos kerti pad saját kezűleg

Negyedik lépés
Ha elkészült az alapkeret, akkor jöhetnek az utolsó simítások! A vonzóbb megjelenés érdekében a látható csavarfejeket eltüntetheti kitöltő anyaggal, és vízálló festékkel időjárás-állóvá is teheti a remekművét.

Virágos kerti pad saját kezűleg 

Ötödik lépés
Díszítse a kerti padot a lécekre aggatott kaspókkal, és kedvenc virágaival. Többféle színű rózsa beültetésével rendkívül látványossá teheti a megjelenést!
Még egy tipp a konyha szerelmeseinek: fűszernövények ültetésével nem csak a látvány, de az illat is nagyszerű lesz a kertben.

Virágos kerti pad saját kezűleg

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Lakásfelújítás saját kezűleg – A hungarocell csodája

A felújítás során használt egyik leghasznosabb anyag a polisztirol. Egyszerű vele bánni, díszít, és – köznapi nevén – a hungarocell még szigetel is egyben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a felújítás során egyes munkálatokat magunk végzünk el saját kezűleg. A szakember munkája csakis akkor kifizetődő, ha jó minőséget nyújt. Nem egyszerű feladat már a lakásfelújítás első lépése sem, a bontás.

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Nyáron nehéz elképzelni a téli zord napokat, mégis ilyenkor érdemes madáretetőt, madárodút készíteni a madaraknak, hogy élelmet és védelmet találjanak kertünkben.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő bőröndöt, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat.

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Csináld magad: készítsen egyszerű, és biztos lábakon álló fa formájú ruhafogast, amelyen a levelek helyén kabátokat, táskákat és játékokat is tárolhat.