Hirdetés

Notice: Undefined offset: 7 in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/plugins/content/homeinfo_sectionmenu/homeinfo_sectionmenu.php on line 142

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Nyáron nehéz elképzelni a téli zord napokat, mégis ilyenkor érdemes madáretetőt, madárodút készíteni a madaraknak, hogy élelmet és védelmet találjanak kertünkben.


Ez a szép odú, amely madáretetőként is szolgál, amellett, hogy nyugalmas pihenőhelyet biztosít a környéken élő madaraknak, még kertünk dísze is lesz. Tavasszal pedig kedves csiripeléssel hálálják meg a madarak a téli gondoskodást.

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Szükséges eszközök

 • Dremel Moto-Saw lombfűrész
 • MS52 finom fafűrész penge
 • Dremel 8100 multifunkcionális gép
 • 150-es fúrószár

A barkácsáruházból

 • 2 darab MDF-lap (42 cm × 30 cm × 12 mm)
 • 2 darab MDF-lap (26 cm × 10 cm × 12 mm)
 • 2 darab MDF-lap (20 cm × 10 cm × 12 mm)
 • 2 darab MDF-lap (40 cm × 15 cm × 3 mm)
 • faragasztó
 • erős ragasztó
 • akrilfesték, ecset, festőhenger, fúró

Nehézségi fok: 2*

 

Madáretető, madárodú saját kezűleg 

Első lépés
Rajzoljunk A3-as papírlapra egy madár alakot, vágjuk körbe, és másoljuk rá mindkét 42 cm × 30 cm × 12 mm nagyságú MDF-lapra.
Ezután a szárnyak formáit rajzoljuk rá a két 40 cm × 15 cm × 3 mm nagyságú MDF-lapra.

 

 Madáretető, madárodú saját kezűleg

Második lépés
A Dremel Moto-Saw lombfűrésszel a precíziós MS52 fafűrész pengét használva vágja ki az MDF-lapokból az előre megrajzolt mintákat.

 

 Madáretető, madárodú saját kezűleg

Harmadik lépés
Ragassza egymáshoz a másik négy MDF-lapot úgy, hogy egy dobozt kapjon, majd várja meg, amíg a ragasztó megköt. Ezt követően rögzítse ragasztóval a két madár formájú MDF-lapot a doboz egy-egy oldalára. Ügyeljen arra, hogy a doboz hátsó része egy síkban legyen a madár formájú MDF-lapok szélével.

 

 Madáretető, madárodú saját kezűleg

Negyedik lépés
Fesse le a madáretetőt akrilfestékkel olyan színűre, amilyenre szeretné. Amint a festék megszáradt, ragassza a szárnyakat erős faragasztóval a madáralakhoz. Ügyeljen arra, hogy a szárnyak hosszú éle párhuzamosan fusson a madáralak „testével”.

 

 

Madáretető, madárodú saját kezűleg

 

 

 

 

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Lakásfelújítás saját kezűleg – A hungarocell csodája

A felújítás során használt egyik leghasznosabb anyag a polisztirol. Egyszerű vele bánni, díszít, és – köznapi nevén – a hungarocell még szigetel is egyben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a felújítás során egyes munkálatokat magunk végzünk el saját kezűleg. A szakember munkája csakis akkor kifizetődő, ha jó minőséget nyújt. Nem egyszerű feladat már a lakásfelújítás első lépése sem, a bontás.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő bőröndöt, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat.

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Csináld magad: készítsen egyszerű, és biztos lábakon álló fa formájú ruhafogast, amelyen a levelek helyén kabátokat, táskákat és játékokat is tárolhat.

Virágos kerti pad saját kezűleg

Csináld magad: virágos kerti pad. Készítsen ajándékot feleségének, férjének vagy kamasz gyermekének saját kezűleg! Remek kikapcsolódás olvasni a virágos kerti padon vagy épp a csillagokat számolni éjjel.