Hirdetés

Az év legzöldebb kertje

Környezetbarát kertművelés, növénytermesztés és megújuló energiaforrások használata – ezek alapfeltételek voltak „Az év környezetbarát kertje” versenyben. A nyertes Szilágyi Alice lett, aki az egész kertet saját kezével építi, gondozza.

A Robert Bosch Kft. Elektromos Kéziszerszám üzletág Kert részlege a Green Team televíziós műsorral és a Spektrum Home csatornával közösen kereste Magyarország legzöldebb kertjét. A 2012 augusztusában meghirdetett országos versenyen olyan kertészek vehettek részt, akik környezetbarát termesztési módszereket és kerti berendezéseket alkalmaznak, munkájuk során pedig felhasználják a megújuló energiaforrásokat. A döntés során természetesen a kert szépsége és az őshonos növények, mint például a húsos som és kökény jelenléte is fontos szempont volt.

Az év környezetbarát kertje 2012

A kertben az odúkat is saját kezűleg készíti Szilágyi Alice.

Az év környezetbarát kertje 2012

A mulcsozó fűnyírást környezetbarát megoldás. A fűnyírás során a levágott füvet többszörösen felaprítja a fűnyíró, ez természetes zöldtrágya, alkalmazása különösen nyáron ajánlott, így a füvet megvédi a kiszáradástól.

Az év környezetbarát kertje 2012

A kerti tó sok fajta élőlényt vonzott kertbe, és szabályozza a kert mikroklímáját.

Az év környezetbarát kertje 2012

Az igazi környezetbarát kertben nincs szabadon elfolyó eső víz, így az esővíz gyűjtése és hasznosítása, a komposztálás, valamint a madarak védelme szintén kiemelt eleme volt a pályázatnak.

Az év környezetbarát kertje 2012

A kert egyszerű kialakítású, bontott kövek járólapok lettek, tetőgerendából növényfuttató, bontott téglából kerítést és kerti szegélyt épített saját kezével Szilágyi Alice.

Az év környezetbarát kertje 2012

Egyszerűség és szépség együtt jár.

Az év környezetbarát kertje 2012

Pihenőhely az öreg almafa alatt. A kert legfőbb értéke, hogy kikapcsolódást nyújt, és közben gyönyörködtet.

Az év környezetbarát kertjének építője Szilágyi Alice, akit a Bosch értékes lítium ionos akkumulátoros kerti szerszámmal jutalmazott.

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Komposztkazán – mit kell tudnunk róla?

A komposztkazán, a szerves háztartási és ház körüli hulladék biokémiai bomlását alkalmazza, melynek végterméke az értékes humusz. A folyamat során keletkező hőt hasznosíthatjuk fűtésre.

Zöldtetők, tetőkertek Kínában

Kínában egyre többet foglalkoznak a nagyvárosi lét hátrányainak csökkentésével, ennek egyik módja a tetőkeretek, zöldtetők, zöldfalak építése.

Szélkerék, szélturbina

A szélmalomtól az áramot termelő vízszintes vagy függőleges tengelyű szélkerékig egyenes út vezetett. Ma már városi környezetbe is telepítenek szélkereket, ilyet tanyákon sőt Budapesten is láthatunk.

Kertépítő verseny és show a Construma 2012-n

A Construma 2012 építőipari szakvásáron kertépítő versenyt rendeznek, a helyszín a Hungexpo F pavilonja. Április 21-én és 22-én pedig kertészeti előadásokat és szaktanácsadást tartanak tavaszi budapesti kiállításon.

Sziklakert építése

Családi házak udvarának dísze a szépen megépített sziklakert. A sziklakerti kövek, növények, virágok kiválasztása a kerttervezés, kertépítés kellemes része. A sziklakert helyének kiválasztásakor több szempontra is figyeljünk.

Madáretető papírtekercsből

Újrahasznosítás: többszörösen hasznos, avagy mit kezdjünk az unatkozó gyerekekkel és a háztartásban felbukkanó papírtekercsekkel? A madáretetőt még a kisgyerekek is el készíthetik.

Komposztálás – Hogyan készül a konyhai és kerti hulladékból hasznos anyag?

A komposztálás talán az egyik legkiválóbb példa arra, hogy az ember viszonyulhat mindkét fél számára előnyös módon is a természethez. Ráadásul komposztálni egyszerű dolog.