Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Az év legzöldebb kertje

Környezetbarát kertművelés, növénytermesztés és megújuló energiaforrások használata – ezek alapfeltételek voltak „Az év környezetbarát kertje” versenyben. A nyertes Szilágyi Alice lett, aki az egész kertet saját kezével építi, gondozza.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A Robert Bosch Kft. Elektromos Kéziszerszám üzletág Kert részlege a Green Team televíziós műsorral és a Spektrum Home csatornával közösen kereste Magyarország legzöldebb kertjét. A 2012 augusztusában meghirdetett országos versenyen olyan kertészek vehettek részt, akik környezetbarát termesztési módszereket és kerti berendezéseket alkalmaznak, munkájuk során pedig felhasználják a megújuló energiaforrásokat. A döntés során természetesen a kert szépsége és az őshonos növények, mint például a húsos som és kökény jelenléte is fontos szempont volt.

Az év környezetbarát kertje 2012

A kertben az odúkat is saját kezűleg készíti Szilágyi Alice.

Az év környezetbarát kertje 2012

A mulcsozó fűnyírást környezetbarát megoldás. A fűnyírás során a levágott füvet többszörösen felaprítja a fűnyíró, ez természetes zöldtrágya, alkalmazása különösen nyáron ajánlott, így a füvet megvédi a kiszáradástól.

Az év környezetbarát kertje 2012

A kerti tó sok fajta élőlényt vonzott kertbe, és szabályozza a kert mikroklímáját.

Az év környezetbarát kertje 2012

Az igazi környezetbarát kertben nincs szabadon elfolyó eső víz, így az esővíz gyűjtése és hasznosítása, a komposztálás, valamint a madarak védelme szintén kiemelt eleme volt a pályázatnak.

Az év környezetbarát kertje 2012

A kert egyszerű kialakítású, bontott kövek járólapok lettek, tetőgerendából növényfuttató, bontott téglából kerítést és kerti szegélyt épített saját kezével Szilágyi Alice.

Az év környezetbarát kertje 2012

Egyszerűség és szépség együtt jár.

Az év környezetbarát kertje 2012

Pihenőhely az öreg almafa alatt. A kert legfőbb értéke, hogy kikapcsolódást nyújt, és közben gyönyörködtet.

Az év környezetbarát kertjének építője Szilágyi Alice, akit a Bosch értékes lítium ionos akkumulátoros kerti szerszámmal jutalmazott.