Hirdetés

Madáretető papírtekercsből

Csináld magad madáretető papírhengerből. Újrahasznosítás: többszörösen hasznos, avagy mit kezdjünk az unatkozó gyerekekkel és a háztartásban felbukkanó papírtekercsekkel?

Hideg van. Nagyon. Néha annyira, hogy az utcára kimenni sincs kedvünk, csak ha nagyon muszáj. A gyermekek is a lakásban téblábolnak, őket is le kellene kötni valamivel. Valami hasznossal, építő jellegűvel…

Íme, az ötlet:

Készítsünk a vécépapír vagy a konyhai papírtörlő kartonhengeréből madáretetőt a kint ázó-fázó madaraknak.

Hozzávalók

 • Üres papírhenger
 • Mogyoróvaj (nem a cukrozott változat), ha ez nincs kéznél, vaj vagy margarin is megteszi, a lényeg, hogy beletapadjanak a magok, és a madaraknak ehető legyen.
 • Madáreleség. Érdemes az apróbb magos változatot használni, mert a napraforgó magok túl nagyok ehhez a kötőanyaghoz, és könnyen leeshetnek a hengerről.
  1. Kenjük be jó alaposan, vastagon a papírtekercset mogyoróvajjal vagy vajjal.

Madáretető papírtekercsből

  1. Forgassuk bele a magkeverékbe.

Madáretető papírtekercsből

  1. Kezünkkel nyomkodjuk is bele a magokat a mogyoróvajba.

Madáretető papírtekercsből

  1. Egyszerűen csak húzzuk fel a hengert egy faágra, olyanra, amely biztosan elbírja akkor is, amikor jönnek a madarak.

Madáretető papírtekercsből

Még néhány ötlet ennek a remek, „újratermelődő” alapanyagnak a hasznosítására.

Madáretető papírtekercsből Madáretető papírtekercsből Madáretető papírtekercsből
Madáretető papírtekercsből Madáretető papírtekercsből
Madáretető papírtekercsből Madáretető papírtekercsből

Forrás: moffatgirls, alisabourke, pinterest

Madáretető papírtekercsből

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Lakásfelújítás saját kezűleg – A hungarocell csodája

A felújítás során használt egyik leghasznosabb anyag a polisztirol. Egyszerű vele bánni, díszít, és – köznapi nevén – a hungarocell még szigetel is egyben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a felújítás során egyes munkálatokat magunk végzünk el saját kezűleg. A szakember munkája csakis akkor kifizetődő, ha jó minőséget nyújt. Nem egyszerű feladat már a lakásfelújítás első lépése sem, a bontás.

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Nyáron nehéz elképzelni a téli zord napokat, mégis ilyenkor érdemes madáretetőt, madárodút készíteni a madaraknak, hogy élelmet és védelmet találjanak kertünkben.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő bőröndöt, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat.

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Csináld magad: készítsen egyszerű, és biztos lábakon álló fa formájú ruhafogast, amelyen a levelek helyén kabátokat, táskákat és játékokat is tárolhat.