Hirdetés

Madáretető papírtekercsből

Csináld magad madáretető papírhengerből. Újrahasznosítás: többszörösen hasznos, avagy mit kezdjünk az unatkozó gyerekekkel és a háztartásban felbukkanó papírtekercsekkel?

Hideg van. Nagyon. Néha annyira, hogy az utcára kimenni sincs kedvünk, csak ha nagyon muszáj. A gyermekek is a lakásban téblábolnak, őket is le kellene kötni valamivel. Valami hasznossal, építő jellegűvel…

Íme, az ötlet:

Készítsünk a vécépapír vagy a konyhai papírtörlő kartonhengeréből madáretetőt a kint ázó-fázó madaraknak.

Hozzávalók

 • Üres papírhenger
 • Mogyoróvaj (nem a cukrozott változat), ha ez nincs kéznél, vaj vagy margarin is megteszi, a lényeg, hogy beletapadjanak a magok, és a madaraknak ehető legyen.
 • Madáreleség. Érdemes az apróbb magos változatot használni, mert a napraforgó magok túl nagyok ehhez a kötőanyaghoz, és könnyen leeshetnek a hengerről.
  1. Kenjük be jó alaposan, vastagon a papírtekercset mogyoróvajjal vagy vajjal.

Madáretető papírtekercsből

  1. Forgassuk bele a magkeverékbe.

Madáretető papírtekercsből

  1. Kezünkkel nyomkodjuk is bele a magokat a mogyoróvajba.

Madáretető papírtekercsből

  1. Egyszerűen csak húzzuk fel a hengert egy faágra, olyanra, amely biztosan elbírja akkor is, amikor jönnek a madarak.

Madáretető papírtekercsből

Még néhány ötlet ennek a remek, „újratermelődő” alapanyagnak a hasznosítására.

Madáretető papírtekercsből Madáretető papírtekercsből Madáretető papírtekercsből
Madáretető papírtekercsből Madáretető papírtekercsből
Madáretető papírtekercsből Madáretető papírtekercsből

Forrás: moffatgirls, alisabourke, pinterest

Madáretető papírtekercsből

Kapcsolódó cikkek

Újítsuk fel a nappalit fillérekből!

Unjuk már a régit, de sokba kerülne a teljes felújítás? Némi fantáziával és csipetnyi kreativitással akár újjá varázsolhatjuk a nappalinkat. Az időt ugyan nem, de pénzt jócskán megtakaríthatunk, ha megfogadjuk az alábbi tanácsokat.

Lakásfelújítás saját kezűleg – A hungarocell csodája

A felújítás során használt egyik leghasznosabb anyag a polisztirol. Egyszerű vele bánni, díszít, és – köznapi nevén – a hungarocell még szigetel is egyben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a felújítás során egyes munkálatokat magunk végzünk el saját kezűleg. A szakember munkája csakis akkor kifizetődő, ha jó minőséget nyújt. Nem egyszerű feladat már a lakásfelújítás első lépése sem, a bontás.

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Nyáron nehéz elképzelni a téli zord napokat, mégis ilyenkor érdemes madáretetőt, madárodút készíteni a madaraknak, hogy élelmet és védelmet találjanak kertünkben.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő bőröndöt, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat.

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Csináld magad: készítsen egyszerű, és biztos lábakon álló fa formájú ruhafogast, amelyen a levelek helyén kabátokat, táskákat és játékokat is tárolhat.

Virágos kerti pad saját kezűleg

Csináld magad: virágos kerti pad. Készítsen ajándékot feleségének, férjének vagy kamasz gyermekének saját kezűleg! Remek kikapcsolódás olvasni a virágos kerti padon vagy épp a csillagokat számolni éjjel.