Hirdetés

RAUTHERM SPEED plus tépőzáras padlófűtés

Élje át a kényelem új formáját a REHAU padlófűtéssel!

A megrendelő a legjobbat akarja: komfortos fűtést, egészséges lakást, alacsony üzemeltetési költségek mellett. Ezen igényeket a padlófűtés maradéktalanul kielégíti. A REHAU padlófűtéssel az Ön elképzelései szabadon szárnyalhatnak a berendezés megtervezése során. Intsen búcsút a fűtőtesteknek, amelyek eddig értékes helyet foglaltak el!

Padlófűtés fő jellemzői

RAUTHERM SPEED plus
Kényelmes otthon a RAUTHERM SPEED plus-szal

A padlófűtés a fűtött felület sugárzó hőjének hatásán alapszik. A fűtött felületek a helyiséghőmérsékletnél kicsit magasabb felületi hőmérsékletet érnek el, ezáltal közvetlen hőt sugároznak az őket körülvevő helyiségbe, a berendezésekre és az emberekre. Az ilyen hő magas komfortérzetet biztosít és a nap sugaraihoz hasonlítható, melyek a téli hónapokban a hideg levegőben is kellemesen felmelegítenek. A kevésbé komfortos konvekció, azaz a levegő melegítésével történő fűtés, a hagyományos radiátoros fűtéssel ellentétben, lényegesen kisebb arányban van jelen. A hő eloszlása a helyiségben a padlótól a mennyezetig aránylag egyenletes, amely az emberi szervezet számára előnyös, az ideális hőérzetprofilhoz is közel áll. Ezen túlmenően, a sugárzó fűtésnél azonos komfortérzet mellett a helyiséghőmérsékletet csökkenthető 1–2 °C-kal, ami éves szinten akár 10–20 % energiamegtakarítást tesz lehetővé.

A hősugárzás elvén működő felületfűtések legnépszerűbb megoldása a padlófűtés, ami nem új találmány. Ugyanakkor jó tudni, hogy a technológia fejlődésével a padlófűtés "ökölszabályai" jelentősen változtak.

Érdeklődöm a termék iránt

A korábban általánosan használt acélhálót, melynek statikai szerepe nincs, felváltották a korszerűbb fektetőlemezek, innovatív rendszerelemek. Ezzel a padlófűtés akár 2 cm-es vastagságban megoldható, ez felújításnál, korszerűsítésnél igen lényeges szempont.

A padlófűtés-fektetés új dimenziója

Nem kell lemondani a legmagasabb komfortot biztosító padlófűtés használatáról olyan lakóterekben, ahol korábban nem volt használatos, de készházak, gerendaházak esetében sem.

Nem akadály a kis beépítési magasság vagy a nedves technológiákat mellőző könnyűszerkezetes építési mód sem.

RAUTHERM SPEED Klett tépőzáras rendszer
RAUTHERM SPEED Klett tépőzáras rendszer – a padlófűtés-fektetés új dimenziója

Különleges jellemző:

  • A tépőzáras cső rögzítési módja a 3 mm-es tépőzáras szőnyegre

Rendszerelem:

  • RAUTHERM SPEED plus szőnyeg
  • RAUTHERM SPEED K tépőzáras cső

A tépőzáras szőnyeg öntapadó alsó felének köszönhetően gyorsan rögzíthető, majd a kezdődhet a szerszám nélküli villámgyors csőfektetés. A REHAU RAUTHERM SPEED plus szőnyeg a már korábban lefektetett hő- és lépéshang-szigetelésekre is elhelyezhető.

RAUTHERM SPEED Klett tépőzáras rendszer RAUTHERM SPEED Klett tépőzáras rendszer RAUTHERM SPEED Klett tépőzáras rendszer
Gyors rögzítés és gyors szerelés szerszámok nélkül

Rendkívül hatékony családi-, iker- és a társasházak esetén, mivel akár 30%-kal gyorsabb szerelést biztosít.

RAUTHERM SPEED cső kifejezetten komfort padlófűtéshez

A RAUTHERM SPEED cső alapanyag kombináció kifejezetten komfort felületfűtés, -hűtés céljára készült. A cső a legjobb műszaki jellemzőkkel rendelkezik:

  • RAU-PE-Xa nagy nyomáson peroxidosan térhálósított polietilén anyagú
  • EVOH oxigéndiffuzió-záró réteggel, a fűtési rendszer fém elemeinek védelme érdekében

A bizonyított előnyök, mint például a -10° C-ig történő feldolgozhatóság, a feszültség okozta repedésképződéssel szembeni ellenállás, a maradék csődarabok toldóhüvelyes kötéstechnikával történő hasznosítása a RAUTHERM SPEED esetében is igaz.

A 800 millió darab tartósan tömör toldóhüvelyes kötéstechnika már bizonyított. Ráadásul O-gyűrűk és keresztmetszet csökkenés nélkül. Maga a cső anyaga tömít, szerelés után azonnal hőmérséklet- és nyomásálló.

Kiforrott rendszerelemeknek köszönhetően könnyed, gyors a tervezés és szakszerű a kivitelezés.

A rendszermegoldást érdemes alkalmazni, amikor egy gyártó egymással összehangolt rendszerelemeiből – cső, fektetőlemez, osztó-gyűjtő, szabályozás – kialakított műszaki megoldás kerül kiválasztásra, amivel együtt jár a kiemelt rendszergarancia is.

Tudjon meg többet a RAUTHERM SPEED plus tépőzáras padlófűtésről! Szeretne kivitelezői árajánlatot kapni? Készítse el 5 perc alatt Ön!

Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

A kalkulátort a 70-240 m2 közötti lakások, családi házak központi hővisszanyerős rendszereinek bekerülési árának becsléséhez terveztük.

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Magyarországon 2,7 millió családi ház van. Energetikailag korszerűnek 5-10%-uk mondható, melyek energetikai korszerűsítést nem igényelnek, hiszen ezeket eleve a kor követelményeinek megfelelően építették, vagy már energiahatékonysági szempontból teljes körűen felújították azokat.

Patikamérlegen a hőszigetelés vastagsága

A 2021. január 1-je után új építésű lakóépületek esetén előírt közel nulla energiafelhasználás eléréséhez a hőszigetelési vastagságoknak elkerülhetetlenül növekednie kell. Ez tény és szakemberek évek óta figyelmeztetnek a közeledő változásra. Tévedés viszont, hogy ez csak az építési költségek komoly emelkedésével lehetséges.

Több, mint fűtés: Ariston hőszivattyúk a megújuló energia erejével

Ha három ismérvet kellene felsorakoztatni, hogy miért érdemes beruházni az Ariston által gyártott Nimbus NET hőszivattyú-család valamelyik tagjára, akkor ezek lennének azok: hatékony, megtérülő és környezettudatos.

Betatherm: itthon is erősödik a külföldön már befutott radiátor-gyártó

A nemzetközi sikerek után a hazai piacra is fokozott figyelmet fordít a Betatherm, így a miskolci cég saját fejlesztésű radiátorai itthon is egyre népszerűbbek.

Fűtés másképp: LG Therma-V Monobloc-os hőszivattyúk

Az ősz beköszöntével ismét slágertémává válnak az alternatív fűtési megoldások. Manapság számos különféle, a távhőtől és az általános gázos fűtési megoldásoktól eltérő rendszerek is elérhetők a korszerűsítésre, vagy új otthon kialakítására vállalkozók számára.

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.