Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Az infravörös mint a legoptimálisabb fő fűtés – központi fűtés

Az infravörös fűtés ideális elsődleges fűtés, ezt cikkükben 10 pontban igazoljuk.

A lakásépítők és a felújítani vágyók rengeteg kihívást jelentő döntéssel és elvégzendő feladattal találkoznak. Minden házépítésnél, felújításnál előbb-utóbb elérkeznek arra a pontra, hogy dönteni kell a fűtési rendszerről. Egy új vagy akár régi épület esetében is a kialakítás szempontjából számos lehetőséget vehetünk számba. Ha megvizsgáljuk az alternatívákat –mind közül a beruházás ár és fenntartási, valamint a költség és üzemeltetési díj összevetésben -, a valódi infrafűtés az egyik legjobb megoldás. Számos előnye miatt Ausztriában, Németországban és a Benelux államokban úgy módosultak a jogi feltételek, hogy az infrafűtést főfűtésként egyre szélesebb körben alkalmazzák.

Infravörös fűtés

Az utóbbi évben több átfogó energetikai kutatás és kísérlet igazolta az infra technológia jövőbeli meghatározó szerepét. A német szövetségi „energiaügyi nagykövet” Prof. dipl-ing. Timo Leukefeld, az energiaátalakítás szakértője, aki több mint 20 éves kutatási tapasztalattal rendelkezik a területen (például tervezőket, kivitelezőket és befektetőket szólít fel az építési technológia egyszerűsítésére, és az infrafűtés széleskörű alkalmazására), arra ösztönöz, hogy: „Az infravörös fűtés a leggazdaságosabb, ökológiai szempontból a legtisztább és energiahasznosítás szempontjából a leghatékonyabb. 30 év gondozásmentes élettartamával és alacsonyabb kivitelezési költségekkel a hőszivattyúkhoz képest, ez a jövő” – állítja az energetikai szakértő.

A professzor tanulmányában a fotovoltaikus és infravörös fűtőfelületek kombinációján keresztül hangsúlyozza, hogy minden más megoldással szemben gazdaságosabbak az ilyen rendszerek, különösen a családi otthonokban, de minden monolitikus felépítésű épület esetében is jobb választásnak bizonyulnak.

Az infravörös fütőtestek területén az egyik meghatározó szereplő a Redwell Manufaktur GmbH. A magas színvonalú infravörös fűtőtestek fejlesztésére és gyártására specializálódott osztrák cég termékei megfelelnek az EU 2009/125/EG környezetbarát tervezési irányelvének, és az IEC szabvány szerinti sugárzási hatékonyság igazolásnak. Az IEC 60675-3:2020 a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság nemrégiben kiadott szabványa, amely biztosítja, hogyan határozzák meg a közvetlen elektromos fűtőtestek sugárzási hatásfokát, és mennyinek kell lennie ahhoz, hogy egy ilyen fűtőtestet „igazi” infravörös fűtőberendezésnek minősítsenek. A REDWELL a valódi infravörös fűtőelemek elit osztályának márkája, kényelmes és egészséges helyiségklímát biztosítanak exkluzív kivitelben.

Infravörös fűtés

Tíz érv, amely igazolja, hogy érdemes infrafűtést vásárolni központi fűtési rendszerként

1. Energiahatékonyság

A fenntartható energiából származó hő felhasználása a magas fosszilis tüzelőanyagok árai idején vitathatatlanul a legfontosabb oka annak, hogy az infravörös fűtést központi fűtésként használják.

2. Fenntartási költség

Nincs karbantartási, vagy szervizköltsége és a beszerzési költsége sem jelentős. További előny a hőszivattyúhoz, vagy hasonlóhoz képest alacsony eszközköltség. Ezért az infravörös hő a fűtés költséghatékony módja.

3. Helytakarékosság

Nincs szükség tüzelőanyag tároló helyiségre, sem épületgépészetire, ezért mindenki számára komfortosabb. Segítségével megspórolhatjuk a tervezést, a fűtőrendszer csövezést, vagy a kazánház, kémény kialakítását.

4. Egyszerű telepítés

Alapvetően egy konnektor elegendő ahhoz, hogy biztonságban érezze magát egy hangulatos, meleg otthonban. Sokkal több nem szükséges egy infravörös fűtőhöz, mint központi fűtéshez. Nem kell épületgépészeti terv, nincs csövezés, engedélyeztetés. Természetesen utólagos átalakítás esetén, például ha költöztetést, felújítást végez ez egy egyszerű megoldás.

5. Dekoratív kiegészítő funkciók

A Redwell infravörös fűtőtestek praktikusak és dekoratívak. Minden helyiségben másként használhatók, akár törölközőszárítóként a fürdőszobában, dekorációs képként vagy oszlopként a nappaliban, írható táblaként, akár nagy tükörként a folyosón. Így stílusosan biztosít otthonának kényeztető meleget.

Infravörös fűtés

6. Egyedi szabályozás

Az infravörös központi fűtéssel minden helyiség egyedileg szabályozható és az Ön igényeihez igazítható. Így mindenhol könnyedén elérheti a jó közérzethez kívánt hőmérsékletét.

7. Integráció az intelligens otthon rendszerbe

Infravörös fűtésének vezérlése egyszerűen integrálható egy okosotthon rendszerbe – a még kényelmesebb használat érdekében.

8. Környezetbiztonság

A fenntartható jövőnk tekintetében is megnyugtató a minőségi infratechnológia alkalmazása. Ön hozzájárulhat a szén-dioxid-semleges és por és baktérium mentes fűtéshez a Redwell infrafűtővel.

9. Allergiabarát

Az infravörös fűtés megakadályozza a levegő keringését, ami például konvekciós fűtési megoldásoknál jelentkezik. Nincs szálló por. Továbbá, megszünteti a penészképződést. Ezzel kellemes meleget és különösen gyengéd hőt biztosít az allergiások számára is.

10. Ausztriában készült minőség

Infravörös fűtés

Az infravörös központi fűtés kialakítása

Ha már megszületett a döntés, vagy további információra van szüksége az infrafűtőkkel kapcsolatban, a Tiszta Ökológiai Kft. szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére ingyenes tanácsadással. Ezt követően a Redwell márkakereskedő személyre szabott ajánlatot készít Önnek.

A piacvezető Redwell infravörös fűtést gyártó cég kizárólagos magyarországi képviselője, a Tiszta Ökológiai Kft. Küldetésük - fogyasztóbarát vállalkozásként-, minden célterületen a havi költségek csökkentése egy élhetőbb és környezettudatosabb jövő kialakítása érdekében.
A Redwell nem csupán egy fűtőtest, hanem egy életérzés.

A Redwell termékekről további információt a https://tisztaokologiai.hu/ oldal felkeresésével talál.

Érdeklődöm a Redwell termékek iránt

Infravörös fűtés
Népszerűek a témában

Milyen napelemes rendszertípust válasszunk?

Napelemes rendszer az elszabaduló energiaárak ellen?

Hogyan lehetünk függetlenek az energiahálózattól? Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár ez?

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Nyomtasson a zuhanyzóüvegre gyönyörű és tartós képeket

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Legyen fürdőszobája éke ez a modern kiegészítő

Már 100 éve bizonyít a pórusbeton

Hová szökik az áram? – Rangsoroltuk a 10 legnagyobb villamosenergia-fogyasztót a háztartásunkban

Otthonos energiahatékonyság: a biomasszával működő fűtési rendszerhez nélkülözhetetlen a jó kémény

A fafűtéses rendszerek előnyei – Kandalló, faelgázosítós kandalló, vízteres és légfűtéses lehetőségek

A Hörmann tippjei az otthoni energiatakarékossághoz

Hogyan lehetünk függetlenek az energiahálózattól? Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár ez?

Szabadmezős, talajra telepített napelemes rendszerek: nem ördögtől való megoldások

Hogyan fizessünk kevesebbet a fűtésért? Gáz helyett klíma és fontos a hatékony hőszigetelés - Számoljunk együtt!

Tények és tévhitek a napelemes rendszerekről

A hőszivattyú lehet a megoldás?

Mivel fűtsünk, hogy ne szálljanak el az energiaköltségeink? Gáz, áram, fa?

Rövid- és hosszútávú megoldások az elszálló rezsiköltségek ellen