Hirdetés

RE.SOURCE: kényelem és funkcionalitás egyben

Víz változatosan. Egyszerűen. Okosan

A napi vízfogyasztást meghatározó főbb jellemzők az életkor, a nem és az aktuális tevékenység, környezeti hőmérséklet. Az EFSA, Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság majd 50 oldalas tanulmányának ajánlása felnőtt férfi: 2,5, nő: 2 liter/nap. Ha vízfogyasztásról beszélünk, azonnal jön a következő szempont, a minőség! Egyszerűen fogalmazva: vezetékes vagy palackos ásványvizet részesítsem előnyben?

Rehau RE.SOURCE okos vízadagoló

Vezetékes vagy palackos ivóvíz

Az ivóvíz minőségi követelményeire és az ellenőrzés rendjére vonatkozó előírásokat a 201/2001. (X. 25.) Kormányrendelet tartalmazza. Kérdés a fogyasztó számára, hogy az idegen anyagok milyen határértékekkel találhatók a természetes és kezelt vizekben.

Az ásványvizek palackozása a kezdetekben ideiglenes fogyasztás céljából történt. Ezekre a vizekre jellemző, hogy a káros anyag tartalom alacsony, de ha a hasznos ásványi anyagok a kellő mértéknél nagyobb vagy kisebb arányban vannak jelen, akkor a hosszú távú fogyasztás meggondolandó! Nehézkes beszerzés, drága, összetételét figyelembe kell venni.

A vezetékes vizek minősége szigorúan és folyamatosan ellenőrzött. A hasznos ásványi anyagok mennyisége megfelelő, de a kiterjedt hálózatok miatt szükséges vízkezelés nem kívánatos anyagok adagolását is szükségessé teszi. Kényelmes, olcsó, összetétel központilag ellenőrzött.

Szűrt vezetékes víz. A minőségi ívóvizet kedvező áron a vezetékes víz hatékony házi szűrés mellett biztosít. Természetesen szűrés nélkül is fogyasztható, de otthonában előnyös megoldás a víz szűrése.

Vízszűrésről röviden

Az aktív szenet tartalmazó szűrők a minőségi, háztartási vízszűrésre a legelterjedtebb műszaki megoldás, mely alkalmas a klór és a szennyező anyagok eltávolítására. Az emberi szervezet számára fontos ásványi anyag tartalom a kalcium, magnézium és kálium azonban megmarad a szűrt vízben.

A fordított ozmózis (RO) elvén történő szűrés során az ásványi anyagok is teljességgel kiszűrésre kerülnek,amelyeket vissza kell juttatni a vízbe fogyasztás elött. Nyitott kérdés, hogy ez a működés előny vagy sem.

Mi a legjobb választás?

Nem is olyan egyszerű a válasz, hiszen a vízminőség és a költségek mellett másodlagosan kapcsolódnak egyéb meggondolások is, mint környezet szennyezése a PET palackok révén, kényelmetlenség a cipekedés következtében, szűrő berendezés esetén annak beszerzési, üzemeltetési és szerviz költsége.

RE.SOURCE, az okos vízadagoló

Kiemelkedő megoldás a RE.SOURCE, az okos vízadagoló, mely kényelem és funkcionalitás egyben. A RE.SOURCE révén mindenkor higiéniai szempontból kifogástalan és jóízű vizet ihat.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

Egy készülék, számos lehetőség: sok csaptelep létezik, de a RE.SOURCE nem egy csaptelep, hanem okos vízadagoló. Használata felsőfokon biztosítja a higiéniai szempontból kifogástalan és jóízű szűrt ivóvizet, amely lehet hűtött, szénsavval dúsított vagy tűzforró. Mindez egyetlen készülékből, gombnyomásra! Külön vezeték szolgál a szűrt és a szűrés nélküli víz számára.

Az egyedülállóan szép innovatív érintő kijelzője vonzza a tekintetet.

MEG SZERETNÉM VÁSÁROLNI A TERMÉKET

Az egyéni igények szerint a RE.SOURCE három változatban áll rendelkezésre, melyek egyaránt alkalmasak lakossági, irodai és közületi használatra is.

 • RE.SOURCE BASIC mechanikus karral,
 • RE.SOURCE PREMIUM érintő kijelzővel,
 • RE.SOURCE PREMIUM+ érintő kijelzővel és forróvíz funkcióval.
Rehau RE.SOURCE okos vízadagoló

RE.SOURCE az okos vízadagoló szűrési teljesítménye

 • Aktív szenes szűrővel rendelkezik, mely a Pre-Coat technológiának köszönhetően 4-5-ször nagyobb szűrőfelülettel rendelkezik, mint a hagyományos aktív szenes szűrők.
 • Kapacitása 5 000 liter víz, cseréje azonban évente javasolt.
 • Kiszűri a vízből az 0,5μm-nél nagyobb szennyeződéseket.
 • Eltávolítja a lerakódásokat, mint a rozsda vagy homok, fém maradványokat, mint az ólom és a vas, de a klórt és az organikus anyagokat is, mint a biofilm.
 • Akár 1400 l szénsavval dúsított víz előállítására alkalmas a készülék, mivel még a 10 kg-os CO2 palack is csatlakoztatható hozzá.
 • A berendezés hűtött víz kapacitása 15 liter /óra.
 • A RE.SOURCE PREMIUM+ vízforralójának űrtartalma 500 ml.
 • A készülék óránként 6 liter forró vizet tud előállítani.
 • Hat lépésben, villámgyorsan építhető be az okos vízadagoló a Plug & Play rendszernek és a mindent tartalmazó szerelési csomagnak köszönhetően.
Rehau RE.SOURCE okos vízadagoló
Rehau RE.SOURCE okos vízadagoló
Rehau RE.SOURCE okos vízadagoló

Az okos vízkezelő használatával pénzt takarít meg és egyben nem kell többé nehéz pakkokat cipelni, ezáltal a környezet is védi. Viszlát PET palack! Viszlát cipekedés!

Szeretne kivitelezői árajánlatot kapni? Készítse el 5 perc alatt Ön!

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Közel nulla

2021 január 1-től már minden épületre a közel nulla szabályozás vonatkozik. A tavalyi év végén elrendelt türelmi idővel azonban 2021. július 1-ig elhalasztották az új követelmények számonkérését. Változott a rendelkezés azon pontja is, mely a megújuló energia minimális részarányát írta elő. Bővebben a videóban.

Színes, ragyogó, karcálló – fürdőszobai és konyhai megoldások hosszú távra

Szinte bármilyen eszközre, berendezésre, használati tárgyra igaz, hogy ha funkciója szerint kifogástalanul működik, hosszú életű, ráadásul az egyéniségünkkel, az ízlésünkkel összhangba hozva még szép is, akkor az jó választás, ha ugyan nem egyenesen a legjobb a számunkra.

Modern otthon, vidéki életérzés - Style & Draw enteriőrtervező pályázat a Hörmann különdíjával

Idén 4. alkalommal megrendezett a Style & Draw enteriőrtervező pályázaton a Hörmann különdíjjal jutalmazta a feltörekvő pályázókat.

Checklist - Mire gondoljunk a fürdőszoba tervezéskor, felújításkor?

Vajon tudjuk-e mi mindent kell szem előtt tartanunk, mivel kell feltétlenül számolnunk, mielőtt a fürdőszoba felújításába belevágunk? Ezzel a check-listtel nem fogunk tévedni.

Okosotthon 46 négyzetméteren

Az Év fürdőszobája pályázat győztes lakberendező párosa, Pongó Kriszta és Magyar Tibor egyik legfrisebb munkája, a tetőtérben kialakított modern, sok szempontból rendhagyó kis lakás tervezése.

Újgenerációs csaptelepek – innovációk, design, energiatakarékosság

A csaptelep a fürdőszoba és a konyha egyik legösszetettebb, kiválasztás szempontjából a legtöbb figyelmet igénylő eleme. A modern, 21. századi csaptelepek már olyan technikai újításokkal gazdagodtak, melyeknek köszönhetően méltán kerülnek az érdeklődés fókuszába.

Erre figyeljünk, ha okosotthont tervezünk! – Minőségi megoldások hosszú távra

Mint oly sok technikai újítás, kezdetben az okosotthon sem vált egyből a családok mindennapjainak a részévé, de mint számos innováció, ami bevált, idővel óhatatlanul kikerült a kvázi luxus kategóriájából. Az igazi okos otthon okos tervezést igényel – ez egy fontos és megszívlelendő üzenete cikkünknek, amelyben valódi okosotthon-megoldások bemutatásával világítunk rá, hogy többek közt melyek azok az ismérvek, amelyeknek egy mai, modern, intelligens háznak meg kell felelnie.

Takarékosság, minőség, dizájn – innovatív, pénztárcakímélő megoldások a fürdőszobában

Ha egy termék adott funkciót hatékonyabban, kevesebb energia felhasználásával, ráadásul jobb minőségben lát el, akkor nem sok érv szól amellett, hogy ne azt válasszuk. A Novaservis Metalia ECO+ termékcsaládja éppen ilyen. A cseh gyártó legújabb csaptelepei és zuhanyszettjei takarékos, egyben élményt is nyújtó fürdőszobai megoldásokat kínálnak, köszönhetően a beépített, szabályozható levegőztető perlátornak és a részletekben rejlő innovatív újításoknak.