Hirdetés

Világos, a bejárati ajtót bezárjuk, ha elutazunk. Miért nem tesszük ugyanezt a vízvezetékkel is?

Aki már egyszer elszenvedett csőtörést és különösen az azt követő helyreállítás szerteágazó feladatait, az elhúzódó kellemetlenségeket, bizonyára örömmel fogadja a RE.GUARD okos vízőrt, amely kivételes műszaki jellemzőkkel ellenőrzés alatt tartja a vízvezetéket.

Rehau RE.GUARD

Vízkárok és következményei

A vezetékes vízkárok évről évre az élen szerepelnek a lakáskárok listáján. A nyári és a téli időszakban a gyakoribbak, különösen szélsőséges külső hőmérsékletek esetén. Káresemény estén a károsultak csak utólag szembesülnek avval, hogy a lakásbiztosítási szerződésük függvényében, milyen mértékben fedezi kárukat a biztosító. Nem térítik meg a biztosítók a hibás berendezés javítását, valamint általában a kifolyt víz értékét sem. Ezekre a károkra külön kell szerződni. Az ingóságokban keletkezett károk tényszerű elszámolása szintén adhat okot csalódásra.

A vízkárok számtalan okra vezethetők vissza:

 • Csővezetékek
  A korrózió, a vízkő és a fagy következtében gyakoriak a vízkárok a csővezeték rendszerekben. Az új csővezetékeknél tömítettlenség miatt könnyen elfordulnak vízkárok.
 • Meghibásodott csatlakozók és tömítetlen szerelvények
  Kár okozója lehet egy hibás szerelvény vagy elöregedett tömítés. Háztartási gépek megrepedt vízcsatlakozó tömlője vagy műszaki meghibásodása is gyakran okozhat kárt.
 • Csepegés
  Rendkívül alattomos az észrevehetetlen, a vakolat alatti szivárgás, mivel gyakran csak olyankor észleljük, amikor már tetemes kárt okozott.

A meggyőző RE.GUARD elv

A RE.GUARD, az okos vízőr, felismeri a csőtörést, a csepegést a vezetékben, valamint a RE.GUARD vízjelző segítségével felügyeli a helyiségeket. Rendellenesség esetén az okos vízőr elzárja a vezetéket, és értesíti Önt az alkalmazáson keresztül. Költséges károk, penészedés, anyagi veszteségek és időigényes bosszúság a biztosítóval: mindez hatékonyan megelőzhető.

Rehau RE.GUARD

RE.GUARD rendszerelemek jellemzői

1. RE.GUARD okos vízőr

 • felismeri a csőtörést és csepegést
 • kár esetén elzárja a vízvezetéket, értesítést küld a tulajdonosnak
 • méri a vízfogyasztást
 • lehetővé teszi a vízvezeték kézi elzárását és megnyitását is
Rehau RE.GUARD

2. RE.GUARD vízjelző

 • felismeri a vízszivárgást a kritikus területeken
 • igény szerint a házban bárhol elhelyezhető
Rehau RE.GUARD

3. RE.HUB Gateway

 • összeköti a RE.GUARD készülékeket az internettel
 • egyszerűen csatlakoztatható a routerre
Rehau RE.GUARD

4. RE.GUARD alkalmazás

 • áttekintést nyújt minden fontos, a vízfogyasztással összefüggő információról
Rehau RE.GUARD

Z-Wave

A Z-Wave egy tanúsított kommunikációs protokoll, a Smart Home rendszerekhez optimalizált. A Z-Wave készülékek csak egymással és a Gateway-jel kommunikálnak, nem érhetők el közvetlenül az internetről. Ez még inkább megnöveli a biztonságot. Internet-hozzáférés vagy felhő nélkül is üzemelhet.

Rehau RE.GUARD

Az innovatív ultrahangos technikának köszönhetően a RE.GUARD vízzel érintkező felületein nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, ezáltal optimális átfolyást biztosít minimális karbantartást igénnyel.

A garancia időtartama az üzembehelyezést követő 3 év. A kibővített garancia időtartama az üzembehelyezést követő 5 év, amely rendszergaranciának minősül, ha a REHAU RAUTITAN épületgépészeti csővezetékrendszert alkalmazzák.

A RE.GUARD, az okos vízőr révén biztosított a berendezési tárgyak hibás működése, csőtörés, szivárgás felismerése, a vízfogyasztás, a víznyomás ellenőrzése és a vízhőmérséklet higiéniai hatásának felügyelete és egyben komplex vízfelhasználási statisztikát is ad.

Tudjon meg többet a RE.GUARD, az okos vízőrről!

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT MEGVÁSÁROLOM A TERMÉKET

Szeretne kivitelezői árajánlatot kapni? Készítse el 5 perc alatt Ön!

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Közel nulla

2021 január 1-től már minden épületre a közel nulla szabályozás vonatkozik. A tavalyi év végén elrendelt türelmi idővel azonban 2021. július 1-ig elhalasztották az új követelmények számonkérését. Változott a rendelkezés azon pontja is, mely a megújuló energia minimális részarányát írta elő. Bővebben a videóban.

Hogy az időjárás ne legyen ellenség

Smart Home használatával mindennapjai sok területen tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá válnak, legyen szó épületen belül vagy épületen kívül végzett tevékenységről. Ebben a cikkben annak járunk utána, hogyan tudja felvenni a küzdelmet az időjárás viszontagságai, változékonysága ellen.

Csőben kelt energia

Egy vízvezetéken mi újat lehetne még feltalálni? Nem igazán hoz minket lázba, hogy egy termetes, cirka 100 cm átmérőjű városi főnyomocső mit tudhatna még az eredeti dolgán kívül? Energiát termel például.

Búcsú a vízkő okozta károktól

Természetes számunkra, hogy a csapot megnyitva kényünk-kedvünk szerint hideg vagy meleg víz folyik, éppen mire van szükség. Csakhogy a kemény víz következményeként megjelenő vízkő súlyos károkat okozhat otthoni készülékeinkben és fűtési rendszerünkben.

Önnél milyen károkat okozott a tél?

Bár idén nem volt hideg telünk, minden tavasszal érdemes ellenőrizni házunk állapotát, és elvégezni a szükséges felújításokat – nehogy a nyár közepén érjen kellemetlen meglepetés, mondjuk egy nagy nyári vihar okozta beázás.

Fal penészmentesítés

Korábban írtunk arról, hogy mi az oka a falak penészesedésének. Most megosztunk Önnel pár lehetséges megoldást a probléma kezelésére.

Hogyan tisztítsa meg a zuhanyrószát

Biztos Ön is sok praktikát hallott már arról, hogyan tudja a zuhanyrózsát rövid idő alatt, tartósan csillogóvá varázsolni!Ha biztos eredményt  szeretne elérni, kövesse az útmutatót!

Hogyan tüntesse el tartósan a vízkövet

Biztos Ön is sok praktikát hallott már arról, hogyan tudja eltüntetni rövid idő alatt a vízkövet, és tartósan csillogóvá varázsolni a mosdókagylót! Ha biztos eredményt  szeretne elérni, kövesse az útmutatót!