Hirdetés

Világos, a bejárati ajtót bezárjuk, ha elutazunk. Miért nem tesszük ugyanezt a vízvezetékkel is?

Aki már egyszer elszenvedett csőtörést és különösen az azt követő helyreállítás szerteágazó feladatait, az elhúzódó kellemetlenségeket, bizonyára örömmel fogadja a RE.GUARD okos vízőrt, amely kivételes műszaki jellemzőkkel ellenőrzés alatt tartja a vízvezetéket.

Rehau RE.GUARD

Vízkárok és következményei

A vezetékes vízkárok évről évre az élen szerepelnek a lakáskárok listáján. A nyári és a téli időszakban a gyakoribbak, különösen szélsőséges külső hőmérsékletek esetén. Káresemény estén a károsultak csak utólag szembesülnek avval, hogy a lakásbiztosítási szerződésük függvényében, milyen mértékben fedezi kárukat a biztosító. Nem térítik meg a biztosítók a hibás berendezés javítását, valamint általában a kifolyt víz értékét sem. Ezekre a károkra külön kell szerződni. Az ingóságokban keletkezett károk tényszerű elszámolása szintén adhat okot csalódásra.

A vízkárok számtalan okra vezethetők vissza:

 • Csővezetékek
  A korrózió, a vízkő és a fagy következtében gyakoriak a vízkárok a csővezeték rendszerekben. Az új csővezetékeknél tömítettlenség miatt könnyen elfordulnak vízkárok.
 • Meghibásodott csatlakozók és tömítetlen szerelvények
  Kár okozója lehet egy hibás szerelvény vagy elöregedett tömítés. Háztartási gépek megrepedt vízcsatlakozó tömlője vagy műszaki meghibásodása is gyakran okozhat kárt.
 • Csepegés
  Rendkívül alattomos az észrevehetetlen, a vakolat alatti szivárgás, mivel gyakran csak olyankor észleljük, amikor már tetemes kárt okozott.

A meggyőző RE.GUARD elv

A RE.GUARD, az okos vízőr, felismeri a csőtörést, a csepegést a vezetékben, valamint a RE.GUARD vízjelző segítségével felügyeli a helyiségeket. Rendellenesség esetén az okos vízőr elzárja a vezetéket, és értesíti Önt az alkalmazáson keresztül. Költséges károk, penészedés, anyagi veszteségek és időigényes bosszúság a biztosítóval: mindez hatékonyan megelőzhető.

Rehau RE.GUARD

RE.GUARD rendszerelemek jellemzői

1. RE.GUARD okos vízőr

 • felismeri a csőtörést és csepegést
 • kár esetén elzárja a vízvezetéket, értesítést küld a tulajdonosnak
 • méri a vízfogyasztást
 • lehetővé teszi a vízvezeték kézi elzárását és megnyitását is
Rehau RE.GUARD

2. RE.GUARD vízjelző

 • felismeri a vízszivárgást a kritikus területeken
 • igény szerint a házban bárhol elhelyezhető
Rehau RE.GUARD

3. RE.HUB Gateway

 • összeköti a RE.GUARD készülékeket az internettel
 • egyszerűen csatlakoztatható a routerre
Rehau RE.GUARD

4. RE.GUARD alkalmazás

 • áttekintést nyújt minden fontos, a vízfogyasztással összefüggő információról
Rehau RE.GUARD

Z-Wave

A Z-Wave egy tanúsított kommunikációs protokoll, a Smart Home rendszerekhez optimalizált. A Z-Wave készülékek csak egymással és a Gateway-jel kommunikálnak, nem érhetők el közvetlenül az internetről. Ez még inkább megnöveli a biztonságot. Internet-hozzáférés vagy felhő nélkül is üzemelhet.

Rehau RE.GUARD

Az innovatív ultrahangos technikának köszönhetően a RE.GUARD vízzel érintkező felületein nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, ezáltal optimális átfolyást biztosít minimális karbantartást igénnyel.

A garancia időtartama az üzembehelyezést követő 3 év. A kibővített garancia időtartama az üzembehelyezést követő 5 év, amely rendszergaranciának minősül, ha a REHAU RAUTITAN épületgépészeti csővezetékrendszert alkalmazzák.

A RE.GUARD, az okos vízőr révén biztosított a berendezési tárgyak hibás működése, csőtörés, szivárgás felismerése, a vízfogyasztás, a víznyomás ellenőrzése és a vízhőmérséklet higiéniai hatásának felügyelete és egyben komplex vízfelhasználási statisztikát is ad.

Tudjon meg többet a RE.GUARD, az okos vízőrről!

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT MEGVÁSÁROLOM A TERMÉKET

Szeretne kivitelezői árajánlatot kapni? Készítse el 5 perc alatt Ön!

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák