Passzívházablakok a Construmán

A tavaszi Construma 2012 építőipari szakkiállítás Frontál betétkiállításán minden nap bemutatókat láthatnak az érdeklődők a passzívházablakokkal kapcsolatban. A mára egyre népszerűbb passzívház-technológia méltán kap nagy figyelmet a Hungexpo kiállításán. A Frontál gyakorlati bemutató programjait a budapesti vásárváros A pavilonjának 102/B standján láthatják az érdeklődők.

Április 18. szerda
10:00–11:00 Passzívház beépítési mód konzollal, párazáró fóliával
11:00–12:00 Fix-O-Round üvegezés
14:00–15:00 I-TEC Árnyékolás – Napelemes árnyékoló bemutatása

Április 19. csütörtök
12:00–13:00 Fix-O-Round üvegezés
14:00–15:00 I-TEC Árnyékolás – Napelemes árnyékoló bemutatása

Április 20. péntek
11:00–12:00 Passzívház beépítési mód konzollal, párazáró fóliával
15:00–16:00 Passzívház beépítési mód konzollal, párazáró fóliával

Április 21. szombat
11:00–12:00 Fix-O-Round üvegezés
12:00–13:00 Passzívház beépítési mód konzollal, párazáró fóliával
15:00–16:00 I-TEC Árnyékolás – Napelemes árnyékoló bemutatása

Április 22. vasárnap
11:00–12:00 Passzívház beépítési mód konzollal, párazáró fóliával
14:00–15:00 I-TEC Árnyékolás – Napelemes árnyékoló bemutatása

Az ablakgyártásban európai piacvezető Internorm a Construma 2012 kiállításon A pavilon 304/A standján többek között bemutatja a korábbi Construma kiállításokon vásári nagydíjat nyert két termékcsaládját: a beépített árnyékolással rendelkező, alumíniumborítású „Edition 4” faablakot és a szintén alumíniumborítású, prémium kategóriájú „Dimension+” műanyag ablakot.

Passzívházablakok a Construmán

Sok látogató használhatja a hőszigetelés bemutatására szolgáló klímaboxot, ez jól érezhetővé teszi, hogy a megnövelt hőszigeteléssel rendelkező ablakok azonos külső hőmérséklet mellett akár 10 Celsius-fokkal magasabb belső hőmérsékletet is biztosíthatnak.

 Passzívházablakok a Construmán

A klímaváltozás, környezettudatosság vagy egyszerűen csak saját pénztárcánk kímélése miatt manapság egyre többen érdeklődnek a passzívházak iránt. Ezek olyan házak, amelyek –többek között – a különleges hőszigetelésnek köszönhetően nem igényelnek szokásos értelemben vett fűtést. Minden ablak annyira jó, amennyire jól be van építve. Különösen igaz ez, a passzívház ablakok esetében. Az idei Construmán konkrét beépítési csomóponton tekinthetik meg az érdeklődők az Internorm által ajánlott passzívházablak beépítési módot.

Szintén az új építészeti irányzat igényeit szolgálja a standon és Frontál Workshop-on is megtekinthető I-TEC árnyékolás azaz önálló energiaellátású Photovoltaik reluxa, amely minden Internorm kapcsolt szárnyú ablakrendszerhez felszerelhető külső áramellátást nem igénylő, motorikus árnyékoló. Az energiát közvetlenül az ablakon, a reluxa blendébe integrált Photovoltaik modullal nyerik, amely biztosítja az elektromotor önálló energiaellátását.

Passzívházablakok a Construmán

Szintén gyakorlati keretek között mutatják be a Frontál Workshopon a Fix-O-Round üvegezési technológiát, amely a műanyag ablakok esetében az üvegtáblának az ablakszárny keretébe való beragasztását jelenti. Ez a módszer gyakorlatilag az ablak minden tulajdonságát jelentősen javítja, úgymint hő- és hangszigetelés, tartósság, biztonság. Építészeknek kínál csemegét az egyedülálló ablaktervező program, amelyet a szakmai napokon a standon ingyenesen átvehető.
A magánépíttetők számára meghirdetett tavaszi akcióban az ablakokat magasabb kategóriába emelő alumínium borítás és SOLAR+ 3 rétegű felár nélkül választható.

Kapcsolódó cikkek

Bérlakásépítés Ausztriában – Más világ…

Nincsenek komoly hazai bérlakás-építési programok. A szomszédos Ausztriában azonban már több mint száz éve épülnek szociális bérlakások. Az utóbbi években pedig passzívház minőségű bérlakások épülnek.

Hungarotherm 2013

Megújul az idén hetedik alkalommal megrendezett Hungarotherm épületgépészeti kiállítás, amely kétévente a Hungexpo területén megrendezett Construma 2013 tavaszi építőipari kiállítás társkiállítása.

Környezetbarát menedékház épült a Mont Blanc-on

A semmi szélén hintázó tojás – új menedékház épült a Mont Blanc hegyén 3835 méter magasságban. A rendkívüli épület tervezésekor minimális szén-dioxid-kibocsátásra törekedtek a tervezők.

Gépészet a passzívházakban

A passzívházakat bemutató sorozatunkban a legtöbb kérdést fölvető elemet, a gépészetet mutatjuk be. A hővisszanyerős szellőztető rendszerrel sok energiát takaríthatunk meg és nem csak a passzívházakban.

Energiatakarékos készházak

A rezsiköltségek folyamatos emelkedése miatt felértékelődnek az energiatakarékos építési megoldások. A készház egyik előnye, hogy külön ráfordítás nélkül is alacsony energiafelhasználásúak az épületek.

Légtömör passzívházak

A passzívházakat bemutató sorozatunkban most kevésbé ismert fogalmat, a légtömörséget mutatjuk be. Több okból is fontos a légtömörség, egyrészt épületszerkezeti károk kerülhetők el vele, másrészt nem szökik ki a hő az épület résein. Azonban nem csak a passzívházak, hanem minden épület esetében jelentős a légtömör kialakítás.

Újdonságok az OtthonDesign kiállításon

Véget ért a tavaszi Construma 2012 építőipari kiállítás és társkiállítása az OtthonDesign, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az érdeklődők, az építkezni, felújítani vagy épp a lakásukat átrendezni vágyók.

Újdonságok a Construma 2012 építőipari kiállításon

Bezárta kapuit a tavaszi Construma 2012 építőipari kiállítás, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakását átrendezni kívánó érdeklődők.

HOMEINFO.hu előadások építkezőknek és felújítóknak a Construma D pavilonjában

A tavaszi Construma 2012 építőipari szakkiállításon a HOMEINFO.hu előadásokat szervez építkezőknek és felújítást tervezőknek a budapesti Hungexpo vásárváros D pavilonjában a workshopon.