Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Passzívházablakok a Construmán

A tavaszi Construma 2012 építőipari szakkiállítás Frontál betétkiállításán minden nap bemutatókat láthatnak az érdeklődők a passzívházablakokkal kapcsolatban. A mára egyre népszerűbb passzívház-technológia méltán kap nagy figyelmet a Hungexpo kiállításán. A Frontál gyakorlati bemutató programjait a budapesti vásárváros A pavilonjának 102/B standján láthatják az érdeklődők.

Április 18. szerda
10:00–11:00 Passzívház beépítési mód konzollal, párazáró fóliával
11:00–12:00 Fix-O-Round üvegezés
14:00–15:00 I-TEC Árnyékolás – Napelemes árnyékoló bemutatása

Április 19. csütörtök
12:00–13:00 Fix-O-Round üvegezés
14:00–15:00 I-TEC Árnyékolás – Napelemes árnyékoló bemutatása

Április 20. péntek
11:00–12:00 Passzívház beépítési mód konzollal, párazáró fóliával
15:00–16:00 Passzívház beépítési mód konzollal, párazáró fóliával

Április 21. szombat
11:00–12:00 Fix-O-Round üvegezés
12:00–13:00 Passzívház beépítési mód konzollal, párazáró fóliával
15:00–16:00 I-TEC Árnyékolás – Napelemes árnyékoló bemutatása

Április 22. vasárnap
11:00–12:00 Passzívház beépítési mód konzollal, párazáró fóliával
14:00–15:00 I-TEC Árnyékolás – Napelemes árnyékoló bemutatása

Az ablakgyártásban európai piacvezető Internorm a Construma 2012 kiállításon A pavilon 304/A standján többek között bemutatja a korábbi Construma kiállításokon vásári nagydíjat nyert két termékcsaládját: a beépített árnyékolással rendelkező, alumíniumborítású „Edition 4” faablakot és a szintén alumíniumborítású, prémium kategóriájú „Dimension+” műanyag ablakot.

Passzívházablakok a Construmán

Sok látogató használhatja a hőszigetelés bemutatására szolgáló klímaboxot, ez jól érezhetővé teszi, hogy a megnövelt hőszigeteléssel rendelkező ablakok azonos külső hőmérséklet mellett akár 10 Celsius-fokkal magasabb belső hőmérsékletet is biztosíthatnak.

 Passzívházablakok a Construmán

A klímaváltozás, környezettudatosság vagy egyszerűen csak saját pénztárcánk kímélése miatt manapság egyre többen érdeklődnek a passzívházak iránt. Ezek olyan házak, amelyek –többek között – a különleges hőszigetelésnek köszönhetően nem igényelnek szokásos értelemben vett fűtést. Minden ablak annyira jó, amennyire jól be van építve. Különösen igaz ez, a passzívház ablakok esetében. Az idei Construmán konkrét beépítési csomóponton tekinthetik meg az érdeklődők az Internorm által ajánlott passzívházablak beépítési módot.

Szintén az új építészeti irányzat igényeit szolgálja a standon és Frontál Workshop-on is megtekinthető I-TEC árnyékolás azaz önálló energiaellátású Photovoltaik reluxa, amely minden Internorm kapcsolt szárnyú ablakrendszerhez felszerelhető külső áramellátást nem igénylő, motorikus árnyékoló. Az energiát közvetlenül az ablakon, a reluxa blendébe integrált Photovoltaik modullal nyerik, amely biztosítja az elektromotor önálló energiaellátását.

Passzívházablakok a Construmán

Szintén gyakorlati keretek között mutatják be a Frontál Workshopon a Fix-O-Round üvegezési technológiát, amely a műanyag ablakok esetében az üvegtáblának az ablakszárny keretébe való beragasztását jelenti. Ez a módszer gyakorlatilag az ablak minden tulajdonságát jelentősen javítja, úgymint hő- és hangszigetelés, tartósság, biztonság. Építészeknek kínál csemegét az egyedülálló ablaktervező program, amelyet a szakmai napokon a standon ingyenesen átvehető.
A magánépíttetők számára meghirdetett tavaszi akcióban az ablakokat magasabb kategóriába emelő alumínium borítás és SOLAR+ 3 rétegű felár nélkül választható.

Kapcsolódó cikkek

Hungarotherm 2013

Megújul az idén hetedik alkalommal megrendezett Hungarotherm épületgépészeti kiállítás, amely kétévente a Hungexpo területén megrendezett Construma 2013 tavaszi építőipari kiállítás társkiállítása.

Környezetbarát menedékház épült a Mont Blanc-on

A semmi szélén hintázó tojás – új menedékház épült a Mont Blanc hegyén 3835 méter magasságban. A rendkívüli épület tervezésekor minimális szén-dioxid-kibocsátásra törekedtek a tervezők.

Gépészet a passzívházakban

A passzívházakat bemutató sorozatunkban a legtöbb kérdést fölvető elemet, a gépészetet mutatjuk be. A hővisszanyerős szellőztető rendszerrel sok energiát takaríthatunk meg és nem csak a passzívházakban.

Energiatakarékos készházak

A rezsiköltségek folyamatos emelkedése miatt felértékelődnek az energiatakarékos építési megoldások. A készház egyik előnye, hogy külön ráfordítás nélkül is alacsony energiafelhasználásúak az épületek.

Légtömör passzívházak

A passzívházakat bemutató sorozatunkban most kevésbé ismert fogalmat, a légtömörséget mutatjuk be. Több okból is fontos a légtömörség, egyrészt épületszerkezeti károk kerülhetők el vele, másrészt nem szökik ki a hő az épület résein. Azonban nem csak a passzívházak, hanem minden épület esetében jelentős a légtömör kialakítás.

Újdonságok az OtthonDesign kiállításon

Véget ért a tavaszi Construma 2012 építőipari kiállítás és társkiállítása az OtthonDesign, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az érdeklődők, az építkezni, felújítani vagy épp a lakásukat átrendezni vágyók.

Újdonságok a Construma 2012 építőipari kiállításon

Bezárta kapuit a tavaszi Construma 2012 építőipari kiállítás, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakását átrendezni kívánó érdeklődők.

HOMEINFO.hu előadások építkezőknek és felújítóknak a Construma D pavilonjában

A tavaszi Construma 2012 építőipari szakkiállításon a HOMEINFO.hu előadásokat szervez építkezőknek és felújítást tervezőknek a budapesti Hungexpo vásárváros D pavilonjában a workshopon.

Construma Díj 2012

A tavaszi Construma 2012 építőipari szakkiállítás Construma Díjának nyertesei: az Ökovalentia Kft. Guntamatic Powerchip apríték kazánja, Schlüter-Systems KG Kerdi-Line vonalmenti folyókája, amely épített zuhanyként alkalmazható és az R.W. Bautech Hungary Kft. Resiflex SK dilatációs vízszigetelő-lemez szalagja lettek.

Önnek ajánljuk