Energiatakarékos és környezettudatos ház a Construma 2012 építőipari kiállításon

Construma 2012 építőipari kiállításon, Budapesten, a Hungexpo területén április 18. és 22. között az A pavilon 203-as standján megismerhetik a látogatók, milyen ma az energiatakarékos és környezettudatos épület.

Az idei Construma 2012 kiállításon több cég összefogásával interaktív-stand megvalósítása volt a célunk, ahol az energiahatékony, energiatakarékos és környezettudatos épület áll a középpontban – tájékoztatta a HOMEINFO.hu-t Bódis László, az Archishade Kft. kereskedelmi vezetője. Általában amikor energiahatékonyságról beszélünk, Magyarországon a legtöbb embernek három dolog jut az eszébe: hőszigetelés a falakon (esetleg a tetőn), kazán (fűtéskorszerűsítés) és nyílászárók. Valójában ez csak az alapja lehet az energiatudatosságnak. Standunkon ki szeretnénk emelni az árnyékolási rendszerek, természetes szellőzőrendszerek, korszerű világítási rendszerek, ezek összehangolt vezérléseinek és automatizálásának, valamint nem utolsó sorban az energiatermelő napelemes rendszerek fontosságát, és be szeretnénk mutatni az ezekben rejlő lehetőségeket.

Energiatakarékos és környezettudatos ház a Construma 2012 építőipari kiállításon

Napjainkban sokszor telerakjuk magas üzemeltetési költségű gépészettel az épületeinket, pedig néhány egyszerű és természetes megoldással esetenként sokkal hatékonyabb megoldást érhetünk el.

Néhány újdonságunkat szeretném még külön kiemelni:

  • A Heroal idén mutatja be a legújabb redőnyrendszerét, amelyet Hybrid névre kereszteltek. Ezen világújdonság lényege, hogy az egyrétegű alumínium-palást belső oldalát egy technikai textillel vonták be, amelynek köszönhetően nagy palástmagasság esetén is nagyon kis gyűjtéssel rendelkező alumíniumredőnyt hoztak létre, amely egyben az első valóban hőszigetelő redőny is. Ezen túlmenően a hangszigetelése is lényegesen jobb, mint a hagyományos redőnyöké. A rendszer része továbbá egy újfajta hőszigetelt vakolható tok, amely a passzívházak követelményeinek is maximálisan megfelel.

  • A Becker szintén idén mutatta be több újdonsága között a KNX-alapú, vagy akár az I-phonról vezérelhető épületautomatizálási rendszereit, amelyek a legújabb irányvonalaknak és igényeknek megfelelően, kényelmesen és egyszerűen kezelhetővé teszik számunkra házunk különböző eszközeit.
  • A Solarwatt napelemgyártó cég több újdonsággal is jelentkezik idén. Elsősorban a rendkívül egyszerűen a tetőszerkezetbe integrálható (tetőcserép helyére, a tető síkjába süllyesztetten építhető) napelemes rendszerei hívják fel magukra a figyelmet, de egyedi megoldásokat kínál a átlátszó napelemes modulok (például előtetőre vagy üvegtető helyére szerelés), illetve a homlokzati napelemes rendszerek esetében is. A világon egyedülálló módon teljes körű biztosítási csomagot is kínálnak a napelemes rendszerek mellé, amely nem csak a meghibásodás vagy a természeti csapások okozta károkat és javításokat fedezi, hanem egyben termelési garanciát is nyújt.
Kapcsolódó cikkek

Zsaluziavilág, ahol a modern árnyékolás elkezdődik

A zsaluzia az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő kültéri árnyékolója, mely lassan a hazánkban kiemelkedően népszerű redőnyöket is letaszíthatja a trónról, így nem véletlen, hogy az árnyékolástechnika piacán is egyre nagyobb figyelmet kap.

Milyen építőanyagot válasszunk?

Az építőipar praktikus újításai sokban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy leendő otthonunk minőségi lakókörnyezetet biztosítson számunkra, a bőség zavara ugyanakkor nehezíti lehetőségeink felmérését. Cikkünkben ezért bemutatjuk a legáltalánosabban használt építőanyagok jellemzőit, és azt, hogy milyen anyagokban érdemes gondolkodnunk, ha otthonunk építését tervezzük.

Lehetőségek redőny vezérlésre

Az árnyékolástechnika a nyári hővédelem egyik legfontosabb eszköze. Jól átgondolt tervezéssel több fokkal is csökkenthetjük otthonunk belső hőmérsékletét a nyári időszakban.

Árnyékoló és tetőrendszer egyben? Ezt kínálják a Suntech pergolák!

Az árnyékolástechnika világa elképesztő ütemű fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évben, ezáltal folyamatosan érkeznek az újabb termékek, melyek többsége globális szinten is újdonságnak tekinthető, néhányukat viszont már jól ismerik a fejlettebb országokban, sőt alkalmazásuk szintén mindennapos.

12 fontos dolog, melyekről felújítás előtt a villanyszerelővel beszélnünk kell

Egy általános összefoglalóban tekintsük át, hogy egy régi építésű családi ház villamos felújításánál mire figyeljünk, miről beszélgessünk el a kivitelezővel. Egy felújításnál ugyanis nem készülnek villamos tervek, így a helyszíni felmérés során tudjuk megadni igényeinket.

Tetőrendszerek, energiahatékonyság és tetődivat - Körkép a Bramac tetőcserepek világából

Ha tetőcserepekről van szó, sokunknak a Bramac neve jut elsőként eszébe – nem véletlenül. A világ legnagyobb, hazánkban több évtizede jelenlévő tetőfedőanyag gyártó vállalata mind technikai újításait, mind pedig trenddiktáló szerepét tekintve a “leg-ek” kategória egyik éllovasa.

Zsaluzia, a külső árnyékolók sztárja

Az utóbbi időben egyre többen fedezik fel a zsaluziát, ami egy tartós, jó ár-érték arányt képviselő, nem mellesleg pedig modern megjelenésű árnyékoló is egyben.

Fedezze a tető a lakás energiaszükségletét!

Véges energiakészleteink arra figyelmeztetnek, hogy egyre sürgősebbé váltak a megújuló energiák hasznosítása. A Bramac Napelem Rendszerei a Nap erejét használva állítanak elő energiát, amely egy családi ház szükségleteit is képes fedezni.

Pénz a levegőből, azaz mire jó a hővisszanyerés?

Ha családi ház építését tervezi, valószínűleg a tervezője tájékoztatta arról, hogy 2021 január 1-től csak olyan épület kaphat használatbavételi engedélyt, ami teljesíti a „közel nulla” energiaigény követelményeit. Ehhez komoly hőszigetelések, és tökéletesen záródó nyílászárók kellenek.

Önnek ajánljuk