Hirdetés

Energiatakarékos és környezettudatos ház a Construma 2012 építőipari kiállításon

Construma 2012 építőipari kiállításon, Budapesten, a Hungexpo területén április 18. és 22. között az A pavilon 203-as standján megismerhetik a látogatók, milyen ma az energiatakarékos és környezettudatos épület.

Az idei Construma 2012 kiállításon több cég összefogásával interaktív-stand megvalósítása volt a célunk, ahol az energiahatékony, energiatakarékos és környezettudatos épület áll a középpontban – tájékoztatta a HOMEINFO.hu-t Bódis László, az Archishade Kft. kereskedelmi vezetője. Általában amikor energiahatékonyságról beszélünk, Magyarországon a legtöbb embernek három dolog jut az eszébe: hőszigetelés a falakon (esetleg a tetőn), kazán (fűtéskorszerűsítés) és nyílászárók. Valójában ez csak az alapja lehet az energiatudatosságnak. Standunkon ki szeretnénk emelni az árnyékolási rendszerek, természetes szellőzőrendszerek, korszerű világítási rendszerek, ezek összehangolt vezérléseinek és automatizálásának, valamint nem utolsó sorban az energiatermelő napelemes rendszerek fontosságát, és be szeretnénk mutatni az ezekben rejlő lehetőségeket.

Energiatakarékos és környezettudatos ház a Construma 2012 építőipari kiállításon

Napjainkban sokszor telerakjuk magas üzemeltetési költségű gépészettel az épületeinket, pedig néhány egyszerű és természetes megoldással esetenként sokkal hatékonyabb megoldást érhetünk el.

Néhány újdonságunkat szeretném még külön kiemelni:

  • A Heroal idén mutatja be a legújabb redőnyrendszerét, amelyet Hybrid névre kereszteltek. Ezen világújdonság lényege, hogy az egyrétegű alumínium-palást belső oldalát egy technikai textillel vonták be, amelynek köszönhetően nagy palástmagasság esetén is nagyon kis gyűjtéssel rendelkező alumíniumredőnyt hoztak létre, amely egyben az első valóban hőszigetelő redőny is. Ezen túlmenően a hangszigetelése is lényegesen jobb, mint a hagyományos redőnyöké. A rendszer része továbbá egy újfajta hőszigetelt vakolható tok, amely a passzívházak követelményeinek is maximálisan megfelel.

  • A Becker szintén idén mutatta be több újdonsága között a KNX-alapú, vagy akár az I-phonról vezérelhető épületautomatizálási rendszereit, amelyek a legújabb irányvonalaknak és igényeknek megfelelően, kényelmesen és egyszerűen kezelhetővé teszik számunkra házunk különböző eszközeit.
  • A Solarwatt napelemgyártó cég több újdonsággal is jelentkezik idén. Elsősorban a rendkívül egyszerűen a tetőszerkezetbe integrálható (tetőcserép helyére, a tető síkjába süllyesztetten építhető) napelemes rendszerei hívják fel magukra a figyelmet, de egyedi megoldásokat kínál a átlátszó napelemes modulok (például előtetőre vagy üvegtető helyére szerelés), illetve a homlokzati napelemes rendszerek esetében is. A világon egyedülálló módon teljes körű biztosítási csomagot is kínálnak a napelemes rendszerek mellé, amely nem csak a meghibásodás vagy a természeti csapások okozta károkat és javításokat fedezi, hanem egyben termelési garanciát is nyújt.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Közel nulla

2021 január 1-től már minden épületre a közel nulla szabályozás vonatkozik. A tavalyi év végén elrendelt türelmi idővel azonban 2021. július 1-ig elhalasztották az új követelmények számonkérését. Változott a rendelkezés azon pontja is, mely a megújuló energia minimális részarányát írta elő. Bővebben a videóban.

Archishade - A télikert nélkülözhetetlen eleme, az árnyékoló

Megfelelő árnyékolórendszer alkalmazásával a télikertben nyáron is megteremthetjük az ideális beltéri klímát.

Árnyékolás – Külső és belső szerelésű árnyékolók a hagyományostól a modern eszközökig, kül- és beltéri típusok. Működés, design és energiatakarékosság

Az árnyékolók szerepe évszakonként eltérő lehet, feladatuk azonban télen és nyáron egyaránt az adott tér klímájának optimalizálása és a bejutó fény szabályozása.

Atenád redőnyök: zsákbamacska helyett hosszú távú megoldás

A faredőnyöktől napjainkra eljutottunk a redőnyrendszerek legújabb generációjához, amelyek egyre jobban szolgálják a felhasználók igényeit. A technikai megoldások, a legújabb fejlesztések, illetve a redőnyvásárlás előtti leghasznosabb tudnivalók kérdésében az árnyékolástechnikai megoldásaiban minőséget és innovációt zászlajára tűző Atenád Kft. kalauzolta el a Homeinfot.

A Tesla legújabb innovációja: hatékony és magas szilárdságú napelemes tetőfedés

Az elektromos árammal hajtott autóinak fejlesztése után a Tesla tovább emeli a tétet: olyan fotovoltalikus tetőfedő anyagokat dobott piacra, melyek anyagukban és élettartamukban is különböznek az eddig ismert napelemes cserepektől.

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság. Csupán néhány tulajdonság, mely a Tétény-Ker termékeit és szolgáltatásait jellemzi.

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Külső és belső tereink árnyékolására számos lehetőség kínálkozik. A zsaluzia, egyszerű működtetésének és előnyös megjelenésének köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Megújuló energia fémtetőről

Meglepő adat, hogy az éghajlatnak köszönhetően Magyarországon minden négyzetméterre körülbelül 1265 kilowattóra napenergia jut. Mivel ez több mint jónak nevezhető érték, így emiatt - és az egyre terjedő trendnek köszönhetően -, egyre több tetőn jelennek meg a nap energiáját összegyűjtő és hasznosító eszközök, napelemek és napkollektorok. Kifejezetten széles a választék, de amiről most szó lesz, az ezek biztonságos és tartós rögzítése – pl. fémtetőn.