Újdonságok az OtthonDesign kiállításon

Véget ért a tavaszi OtthonDesign kiállítás, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az érdeklődők, az építkezni, felújítani vagy épp a lakásukat átrendezni vágyók. A kiállításon számos érdekességgel, újdonsággal találkozhattak a látogatók.

Passzív akvapóniás házat ajánl a látogatóknak a szentendrei Passzív Akvapónia Kft., tájékoztatta a HOMEINFO.hu-t Olajos Ottó, ügyvezető igazgató. Az akvapónia az intenzív tartályos haltenyésztés és a föld nélküli növénytermesztés (hidropónia) egyesítéséből jött létre. A cég akvapóniás passzívház fölépítését, fölszerelését, üzemeltetését sőt távfelügyeletét is vállalja. Szentendrén már épül a mintaházuk, a 25 négyzetméteres passzívház működtetésében kutatópartnerük a tervek szerint a BCE KTK Zöldség- és Gombatermesztési Tanszék lesz.

Újdonságok az OtthonDesign kiállításon

Újdonságok az OtthonDesign kiállításon

 

 

 

A miskolci Betatherm, mint hazai gyártó különleges radiátorokkal jelent meg a kiállításon. Érdekességük az egyedi nyomdai eljárással készített képekkel vagy különleges szerkezetű, hatású burkolatok ellátott radiátoraik voltak, amelyekkel egyedi igényeket is kiszolgálnak, mondta el Bányai Zoltán, ügyvezető igazgató.

 

 

Varga Balázs, a Ravak marketingvezetője első sorban a cég magas minőségű termékeit emelte ki, kádjaik hófehér, angol akrilból készülnek. Újdonságnak számítanak zuhanykabinjaiknál a könnyített, krómozott magnézium ötvözetből készült zsanérok. A gyártó összeillő elemeket készít, legyen szó kádról, mosdóról, bútorról, kádparavánról vagy épp csaptelepről. Külön szólt a kis helyre is beépíthető kád-mosdó együttesekről, valamint a takarítást megkönnyítő vízlepergető üvegről.

Újdonságok az OtthonDesign kiállításon

Az Aluprodukt régebben medencefedésekkel jelent meg a kiállításon, most azonban különleges teraszfedéseket is bemutattak, Bödök Aladár szerint az új rendszer – felül polikarbonátból készült, oldalt pedig biztonsági üvegből – a mozgatható részeknek köszönhetően könnyen és gyorsan alakítható át a télikert terasszá.

Újdonságok az OtthonDesign kiállításon

 

 

 

 

A Suni Service üzletágai együtt jelentek meg a kiállításon. Sokféle,érdekes formájú esővízgyűjtő tartályai méltán népszerűek azok között, akik környezetünk és pénztárcájuk kímélése érdekében szeretnék felfogni a háztetőre zúduló esővizet.

 

 

 

 

 

Több központi porszívót bemutató céggel is találkoztunk a Hungexpón. A hagyományos megoldások mellett utólag is könnyen beépíthető, süllyesztett változat keltette föl a figyelmünket.

Újdonságok az OtthonDesign kiállításon

Az OtthonDesign kiállításon a leglátványosabbak a masszázsmedencéket kínáló standok voltak, számos hazai és külföldi gyártó jelent meg: Kanadától, az USA-n át, Kínáig sokan képviseltették magukat. De láthattunk olyan úszómedencéket is, amelyben az áramló vízzel szemben egyhelyben úszva sportolhatunk.

Újdonságok az OtthonDesign kiállításon

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Amikor a fűtőtest látványelem is: design radiátorok

Gépészetileg szinte nélkülözhetetlen, működése folytán azonban nem elrejthető, ezért megjelenését tekintve rendszerint funkcionális – ez a radiátor. De valóban az a legjobb, ha észrevétlen, szerényen megbújó darabot választunk? A látványos design radiátorok új fejezetet nyitnak ebben a történetben.

Milyen építőanyagot válasszunk?

Az építőipar praktikus újításai sokban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy leendő otthonunk minőségi lakókörnyezetet biztosítson számunkra, a bőség zavara ugyanakkor nehezíti lehetőségeink felmérését. Cikkünkben ezért bemutatjuk a legáltalánosabban használt építőanyagok jellemzőit, és azt, hogy milyen anyagokban érdemes gondolkodnunk, ha otthonunk építését tervezzük.

Sugárzó felületfűtések, hűtések – Búcsúzzunk el a radiátoroktól!

Épületeink hűtésében-fűtésében egyre nagyobb teret kapnak a nagy hőleadó felülettel rendelkező rendszerek.

Infrafűtés! No, de mi az igazság?

Manapság ki ne hallott volna az infrafűtésekről? Ki ne hallotta volna, hogy az infrafűtés a jövő fűtéstechnikája, amely környezet-, pénztárca- és felhasználóbarát?! Sőt! Beépítése egyszerű, szinte csak be kell dugni a konnektorba és már működik is! De mit mond erről egy gépészmérnök, aki fűtési rendszereket tervez?

Pénz a levegőből, azaz mire jó a hővisszanyerés?

Ha családi ház építését tervezi, valószínűleg a tervezője tájékoztatta arról, hogy 2021 január 1-től csak olyan épület kaphat használatbavételi engedélyt, ami teljesíti a „közel nulla” energiaigény követelményeit. Ehhez komoly hőszigetelések, és tökéletesen záródó nyílászárók kellenek.

Miért fontos a fűtési rendszer átmosása?

A fűtési rendszer megfelelő áttisztítása elengedhetetlen az üzembe helyezés előtt. Számos problémát előzhetünk meg ezzel a gondos eljárással, többek között a hőcserélők kilyukadását, a rendszer dugulását és a kazán élettartamát is növelhetjük.

Ez a passzívház kevesebb energiát használ, mint egy működő hajszárító

1300 watt. Mindössze ekkora áramfogyasztás szükséges ahhoz, hogy a Wisconsinban található, 200 négyzetméteres családi házban a farkasordító hideg ellenére is barátságos meleg fogadja a lakókat és vendégeiket.

Meleget adó design – formatervezett radiátorok

Gyakran támad olyan érzésünk, mintha a radiátorok a lakberendezés mostoha gyermekei lennének. Pedig némi utánajárással igazán különleges példányokra akadhatunk, melyeknél a  belbecs a legmodernebb technikát hozza, ám a külcsín minden eddiginél ütősebb.

Wellness az otthonunkban – a szauna és a gőzkabin

Aki komolyan gondolja, hogy otthonában akár egy kisebb wellness szekciót alakítana ki, az a szaunát – legyen szó annak bármilyen formájáról – és/vagy a gőzkabint semmiképpen ne hagyja ki.