Hirdetés

Újdonságok a Construma 2012 építőipari kiállításon

Bezárta kapuit a tavaszi Construma 2012 építőipari kiállítás, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakását átrendezni kívánó érdeklődők.

Az idei Construma Díj egyik nyertese az R. W. Bautech Resiflex SK dilatációs vízszigetelő-lemez szalagja lett, amely minőségi építőanyagokat forgalmazó cég egyik újdonsága volt a kiállításon. A cég filozófiája: megfelelő anyagot a megfelelő helyre – tájékoztatott bennünket Gerendi Gábor marketingvezető, ennek jegyében dilatációk vízszigetelésére ajánlják ezt az anyagot, amelynek nagyon jó az ár-érték aránya, mivel könnyen beépíthető, és 25–30 évig is jól szigetel. A cég másik újdonsága a Construmán, hogy a zártcellás polisztirolhab (XPS) szigetelőanyag, a Styrofoam tavaly november óta változatlan vastagság mellett, ugyanazon az áron 5 százalékkal jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik.

Újdonságok a Construma 2012 építőipari kiállításon

Az Austrotherm idén négy termékét emelte ki a Construmán – mondta el Kruchina Sándor marketingvezető – ezek az elmúlt 2-3 év jelentősebb fejlesztései:

  • a Grafit Reflex, ez expandált polisztirol hőszigetelő-lemez, amelynek egyik felületét hővisszaverő bevonattal látták el, ez kerül az épület külső felére,
  • a Zenit, amelyet a fordított rétegrendű lapos tetőkön lehet alkalmazni,
  • a padlók, födémek hőszigetelésére való Padlap és
  • a Manzárd Grafit, a tetőtér-beépítéshez ajánlott grafitadalékos lemez.

Valamennyi termék fokozott hőszigetelő képességgel rendelkezik.

Újdonságok a Construma 2012 építőipari kiállításon

Béleczki Attila, a Bauland ügyvezetője arról tájékoztatta a HOMEINFO.hu-t, hogy az eddig ismert legó-szerű építőanyag után, most modulrendszerű elemekből is építenek passzívházat, energiatakarékos épületet, amely technológiával 2–3 hónap alatt kulcsrakész lesz az épület.
A Makész, a Magyar Készház Szövetség a kiállításon fölépített egy házat, amelyen bemutatták, hogy már ma is elérhető áron lehet a nulla energiafelhasználású házat építeni – mondta el Kárpáti József, a szövetség elnöke. A házépítők tájékozódhattak az árakról, a passzívházakról, az aktívházakról, a nullaenergiás házak építéséről, és azok működéséről.

Újdonságok a Construma 2012 építőipari kiállításon

A Bauhaus először volt kint a Construmán mondta el Mezei Zsuzsanna marketingvezető, most akcióval lepték meg a kiállítás látogatóit: 10 ezer forint fölötti vásárlás esetén ezer forint kedvezményt kapnak a kupont bemutatók az áruházlánc üzleteiben.
Újdonság volt a kiállításon a részben magyar, részben holland tulajdonú Gorter hazai gyártású tetőajtói vagy más néven tetőkibúvói, amelyek a tűzgátló kivitelben készülnek.

Újdonságok a Construma 2012 építőipari kiállításon

Nagyon sok cég jelent meg a Construmán megújuló energiaforrásokkal. Lukácsi Péter, a Wagner Solar marketingmenedzsere elmondta, a kiállításon az újdonság az osztrák levegős hőszivattyú, amellyel meleg vizet állítanak elő, de sokféle terméket forgalmaznak a napkollektortól a napelemen át különféle biomassza kazánokig. Sőt pályázatokat is készítenek, most épp a napkollektoros rendszerhez van lehetőség pályázni, ennek beadási határidejét éppen a napokban módosították május 15-re.
A KT-Electronic LED-eket és napelemeket állított ki, a panelek mellett pedig többféle, megerősített tartószerkezet is hoztak a Construmára – tájékoztatott Ficza István a cég munkatársa. A Klimabest hőszivattyú és napelem kombinációját ajánlja, így ezzel a párosítással nem fog pénzbe kerülni a fűtés.

A fűtéssel-hűtéssel foglalkozó cégek is megjelentek a Construmán. A Weishaupt 15-60 kW-os kazánokkal jött ki, amelyekben a Scot-rendszerű oxigénszabályozás figyeli a gáz és a kiáramló égéstermék összetételét, majd ezek függvényében úgy szabályozza a gáz és az oxigén arányát, hogy optimális legyen az égés.
A Wolf CWL épület szellőző berendezését is kihozta, amelynek hőcserélője a kiáramló levegő hőjének 90 százalékát képes visszatartani.
Az AS Hungária szintén lakás szellőztetőt mutatott be, amely jó ár-érték aránnyal bír, és az alapkivitel is kifinomult vezérléssel rendelkezik. Emellett új uszodai párátlanító készülékét is bemutatta, ezt nagyobb családi házakba, panziókba, kisebb szállodákba ajánlja Takács Gábor, a cég tulajdonosa.

Újdonságok a Construma 2012 építőipari kiállításon

Olyan kiállítókkal is találkoztunk a Construmán, akik összefogtak és többen együtt mutatták be egymást kiegészítő, erősítő rendszereiket. Itt napelemet, árnyékolástechnikát és épületfelügyeleti-rendszert is megismerhettek az érdeklődők.
A Construma 2012 része volt a Frontál, ahol ajtós, ablakos, árnyékolós cégek állítottak ki. A Rollstar és a Kapitány újdonságai napvitorla és a napellenző mozgató motor voltak, ez utóbbi a fény mennyisége és a szél nagysága alapján szabályozza a napellenzőket.
Számos szabályozó, vezérlő rendszer mutatkozott be a kiállításon, így például az Elko Ep Hungary vezeték nélküli, azaz rádiófrekvenciás és vezetékes, buszos rendszereket mutatott be, amelyekkel szabályozhatók, vezérelhetők az épület elektromos berendezései az intelligens otthon jegyében. A Greenact pedig tanuló fűtési vezérlő rendszert hozott ki a kiállításra, amellyel távolról is szabályozható a fűtőrendszer.

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

Egy nyílászáró legfeljebb annyira lehet jó, mint amilyen a leggyengébb alkatrésze. Nem szabad megspórolni azt, ami műszakilag, illetve minőségben indokolt, és akkor hosszú távon szavatolható a működés és a működtetés.

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Magyarországon 2,7 millió családi ház van. Energetikailag korszerűnek 5-10%-uk mondható, melyek energetikai korszerűsítést nem igényelnek, hiszen ezeket eleve a kor követelményeinek megfelelően építették, vagy már energiahatékonysági szempontból teljes körűen felújították azokat.

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Az elavult hőszigetelés nagyban befolyásolhatja a beltéri klímát, amiben élünk, ezért kiemelten fontos, hogy az ősz közeledtével, milyen felújításon esnek át a kevéssé korszerű épületek.

Hővisszanyerős szellőztető: összeköti az egészségest a kötelezővel

A közel nulla energiaigényű épületeknek 2021-től számos követelménynek meg kell felelniük, ami már most előre gondolkodást, alapos felkészülést igényel azoktól, akik jövőre építkezésbe fognak. Sarkalatos pont a megfelelő mennyiségű friss levegő biztosítása, ennek legoptimálisabb módjáról kérdeztük Papp Szilárdot, az Energetika 2020 Kft. ügyvezető igazgatóját.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Adott egy szokatlanul tágas, belvárosi lakás, melynek tulajdonosa úgy döntött, hogy a nagyból több kis apartmant szeretne kialakítani. Az elsőre szinte lehetetlennek tűnő küldetést Fogarasi Dianna enteriőrtervező ötletei nyomán sikerült kivitelezni. Mutatjuk, hogyan.

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.