Hirdetés

Tetőfelújítás, tetőtér-beépítés Tondach kerámia tetőcserepekkel

Akár új családi házat épít, akár felújítja a régi tetőt vagy tetőtér-beépítésre készül, a Tondach kerámia tetőcserepek mellett érdemes beépíteni a szükséges kiegészítő elemeket is.

A TONDACH az építkezők és a felújítók számára nem csupán kiváló minőségű kerámia tetőcserepeket, hanem komplett tetőmegoldásokat kínál. A kerámia és nem kerámia alapanyagú tetőtartozékok, mint például az alátétfóliák, a szellőző- és hófogócserepek, az antennakivezető és a csatornaszellőző szett vagy a járórács a tetőt biztonságosabbá korszerűbbé, tartósabbá és esztétikusabbá teszik.

A tavaszi Construma 2012 építőipari szakkiállításon a TONDACH társkiállítóként vesz részt, ahol szemléletes tetőinstallációval hívja fel a látogatók figyelmét a standján a kerámia és nem kerámia kiegészítők, vagy más néven „tuning” termékek fontosságára.

Mi történhet a tetővel és a házzal, ha nem építik be a szükséges kiegészítőket?

Nagyon súlyos következményekkel járhat például, ha nem megfelelő a tető átszellőztetése, ami a szükséges tető kiegészítők, mint például a megfelelő alátétfóliák, a szellőzőcserepek vagy az eresz szellőzőelem nélkül elképzelhetetlen.

Tetőtér-beépítés esetén a hőszigetelés és az alátétfólia, valamint az alátétfólia és a cserépfedés között szükséges egy-egy légrés, amely az eresz és a gerinc között még szélcsendes időben is biztosítja a légáram kialakulását. Az átszellőzést a gerinc alatt a szellőzőcserepek, az eresznél pedig az eresz szellőzőelem teszi lehetővé.

Tető felújítás, tetőtér-beépítés Tondach kerámia tetőcserepekkel

Megfelelően kiszellőztetett tető esetében a légrés kivezeti a napsugárzás hatására a tetőhéjalás alatt keletkező meleg levegőt, elvezeti a belső helyiségek felől áthatoló párát, kiegyenlíti a külső és a cserépfedés alatti hőmérsékletet, és kiszellőzteti az esetlegesen bejutó külső nedvességet.
Az épület belsejéből származó nedvesség – fürdésből, főzésből, mosásból eredő vízpára – a magasabb hőmérsékletű belső térből a kisebb hőmérsékletű külső, szabad térbe áramlik. Ha ez a levegő lehűlés vagy a megnövekedett páratartalom miatt eléri a telítettségi határt, akkor a felesleges nedvesség kicsapódik az alacsonyabb hőmérsékletű épületszerkezeten, ami nem megfelelő kiszellőztetés esetén súlyos károsodásokat okozhat:

  • csökkenhet a hőszigetelő hatás,
  • a belső felületeken penészesedés léphet fel, és
  • az egész tetőszerkezet károsodhat az állandó nedvesség miatt.

Mindez elkerülhető a megfelelő tetőkiegészítők szakszerű beépítésével.

A TONDACH bemutatja engóbozott tetőcserepeit

A Hungexpón megrendezett Construma 2012 kiállításra ellátogatók több TONDACH márkakereskedés kiállítói standján megcsodálhatják a gyártó engóbozott tetőcserepeit. De mi is az engób vagy más néven földfesték?

Az engób agyagásványt tartalmazó természetes színezőanyag, úgynevezett agyagiszap, amelyet a fazekasok már több ezer évvel ezelőtt is használtak, hogy edényeik szebb színűek, finomabb felületűek és emellett tartósabbak is legyenek.

Tető felújítás, tetőtér-beépítés Tondach kerámia tetőcserepekkel

Ma az engóbot hasonlóan a régi technológiához, ám modern, számítógéppel vezérelt engóbozó soron, az égetés előtt speciális szórógépekkel viszik fel a megformázott és kiszárított nyers agyagcserépre. A modern technológia képes arra, hogy egy tetőcserép akár három különböző színárnyalatot is kapjon. Ezáltal olyan színkülönlegességeket is létre lehet hozni, mint a bronz, az ezüst vagy például a homok antik. Az engób a cserép kiégetése során az agyaggal kémiailag egyesül, beleég a felületbe. Ez azt jelenti, hogy az engób nem bevonat, hanem maga a cserép. Nem képez külön festékréteget a cserép felületén, hanem a kerámiacserép anyagának részévé válik. Ezáltal rendkívül ellenálló felület jön létre.
Az engóbozott felület:

  • jó vízlepergető képességgel rendelkezik, ezáltal öntisztuló
  • megakadályozza a mohásodást és a koszosodást
  • jégesőben rendkívül erős védelmet nyújt
  • nem fakul ki, mert ellenáll a napfénynek és az UV-sugárzásnak
  • tűzálló
  • fagyálló

A TONDACH május 17-ig ENGÓB AKCIÓT hirdet: a nagyméretű TWIST terrakotta színben, a CSORNAI tetőcserepek piros és antik színben most rendkívül kedvező áron kaphatók.

Tető felújítás, tetőtér-beépítés Tondach kerámia tetőcserepekkel

Kapcsolódó cikkek

A lakásokkal szemben egyre nagyobb kereslet mutatkozik a házakra

A korábban nagy népszerűségnek örvendő lakások kezdik elveszteni a varázserejüket. Persze még mindig vannak olyanok, akik szívesebben alakítják ki otthonukat egy lakásban, mint egy házban, de egyre többet vannak azok, akik a házakat részesítik előnyben. Az Ingatlannet.hu utánajárt minek köszönhető a változás.

Év háza 2020: a Budai Vigadó és egy hűvösvölgyi családi ház lett az idei két legjobb

Szeptember 17-én, gálaesten adták át az idei Év háza pályázat díjait, mely az elmúlt évtizedben a legismertebb és legszélesebb körben érdeklődésre számot tartó építész szakmai elismeréssé vált. Az eredményhirdetést a megjelenteken kívül az érdeklődők a helyszínről sugárzott online közvetítésen élőben követhették.

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

A tetőszigetelés okos megoldását képviselő ISOTEC egy olyan komplett rendszert kínál, melynek alkalmazásával hatékonyan küszöbölhetők ki a hagyományos technikák használatából eredő hibák.

A koronavírus sem gyengítette az ingatlanpiacot

Az elmúlt két évben harmadával nőttek az ingatlanárak országszerte, ám a felújított, korszerű fűtéssel, szigeteléssel ellátott otthonok ára még ennél is nagyobb mértékben emelkedett.

MÉASZ: a magasépítést ösztönző további lépésekkel célszerű segíteni az építésgazdaság GDP-hez adott értékét

A hazai építőanyag gyártók tapasztalata szerint 2020 második negyedévében és júliusban jellemzően stagnáltak vagy 5-15%-kal csökkentek, a homlokzati nyílászárók esetében pedig 20%-kal estek vissza a magasépítéshez, különösen a lakóingatlanok építéséhez és korszerűsítéséhez felhasznált építőanyagok és építési termékek volumenei, összehasonlítva 2019 azonos időszakával.

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Jó dolog, amikor az ember össze tudja kötni a kellemeset a hasznossal és ugyanígy több szempontból jó nekünk, ha a praktikust kötjük össze a kötelezővel. Hiszen, ha már valamire „hivatalból” is oda kell figyelnünk, azt miért ne tennénk úgy, hogy abból minden tekintetben a lehető legjobban jöjjünk ki? Erre jó példa az ISOTEC tetőszigetelés.

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

Az újrahasznosított anyagokból készült tetőszigetelés segíti a káros anyagok semlegesítését, ráadásul világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, így növeli az energiahatékonyságot.

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

A BMI Bramac azzal a céllal alkotta meg új Star tetőcserepeit, hogy hosszú évek múlva is olyan kellemes érzéssel pillanthassuk meg tetőnket, mint a beköltözés napján. Ideje, hogy felfedjük a hosszan tartó csillogás titkát.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban