Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Lakberendezők a Construmán

Első otthon néven lakberendezési tanácsadás lesz a tavaszi Construma 2012 társkiállításán az OtthonDesign-on a budapesti Hungexpo vásárváros G pavilonjának 303B standján 2012. április 18–22. között.

Az Első otthon kiállítást a 2011. év nyertes lakberendezői tervezik és valósítják meg:

  • Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetsége, a LOSZ elnöke, a 2011. év szakmai különdíjas csapatának projektvezetője
  • Lang Viktória, 2011. év lakberendezője
  • Muhly Angelika, 2011. év pályakezdő lakberendezője

Lakberendezők a Construmán

Az Első otthon fiatalos, lendületes és sok ötletet kínál az érdeklődőknek. Az új generáció számára fontos a környezettudatos életmód. Ezért standunkon mi is törekedtünk arra, hogy minél több környezetbarát anyagot használjunk, és energiatakarékos termékeket mutassunk be – tájékoztatta a HOMEINFO.hu-t Ács Erzsébet, a LOSZ elnöke. Ennek jegyében például a  csaptelepek a formatervezett megjelenés mellett víztakarékos és energiatakarékos funkcióval rendelkeznek. A falak festésénél újgenerációs „zöld termékekből” választottunk festékeket, amelyek környezetbarát és emberbarát anyagok. Az energiatakarékos, ugyanakkor a legújabb designt megjelenítő elektromos szerelvények, csatlakozók és kapcsolók mind-mind a környezettudatos fejlesztések eredményei. Ilyen energiatakarékos szerelvények és gyártmányok választásával olyan termékeket használhatunk, amelyek kisebb terhelést jelentenek környezetünkre, illetve kevesebb energia fogyasztását is jelentik. A kiállított szaniterek a víztakarékos megoldás mellett a felületek tisztításában is környezetkímélő termékek. A különleges kerámiafelületnek köszönhetően a tisztántartáshoz elegendő csak vizet vagy gyenge tisztítószereket használni, az agresszív tisztító anyagok alkalmazása azonban fölöslegessé válik.

Lakberendezők a Construmán

A padló csak környezetbarát alapanyagok felhasználásával készül, ezzel is kímélve a környezetet– folytatta Ács Erzsébet. A világítótestek, lámpák energiatakarékos fényforrásokkal, LED-ekkel működnek, így biztosítva az energiatakarékos megoldást. A matrachoz csak természetes anyagokat használtak fel – a főként kézműves – gyártás során: selyem, pamut, kasmír, gyapjú, teveszőr és tengeri moszat.

A bőranyagok festéséhez a gyártó már csak megújuló energiaforrást, zöldenergiát használ, amellyel felhasználja a természetben megtalálható, újratermelődő energiákat ezzel is védve a környezetet. A fenntarthatóság jegyében megfogalmazott kiállítás teret ad fiatal, magyar tervezők és gyártók részére is a bemutatkozáshoz.
A kiállítás ideje alatt a standot megálmodó tervezők hasznos ötletekkel és folyamatos lakberendezési tanácsadással várják az érdeklődőket.

Lakberendezők a ConstrumánLakberendezők a Construmán

Kapcsolódó cikkek

Így készül a jó alaprajz 2. – A kiállások tervezésétől a bútorozásig

A tervezési folyamat egyik kritikus pontja az elektromos-, víz- és gázcsatlakozások betervezése. A legapróbb figyelmetlenség is rengeteg kényelmetlenséggel és súlyos anyagi károkkal járhat, hiszen szerelés után már csak komoly nehézségek árán javíthatók a hibák.

Így készül a jó alaprajz 1. – Falak, nyílászárók, tájolás

Rögtön a kérdésre válaszolva a két legfontosabb ok: időt és pénzt spórolunk. Jó alaprajzzal a kezünkben elkerülhetők a hibák és hatékonyabb lesz a kivitelezés.

Elegáns és vagány beton tárgyak

A beton töretlen népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy egyre nő a magyar alkotók száma ezen a piacon. Egy tehetséges hölgy kreativitásának köszönhetően ismét gazdagodott a beton kiegészítők tárháza.

Kicsi házak, nagyszerű megoldások

A következőkben bemutatott kisméretű lakóházak ugyan csekély négyzetméterrel bírnak, de annál több hasznos funkcióval rendelkeznek. Lássuk csak, mi mindenre képes egy ilyen miniotthon!

7 trükk a maximális térkihasználásra

Sokak számára okoz komoly fejtörést, hogy otthonukat miképpen rendezzék be oly módon, hogy az ne tűnjön zsúfoltnak, mégis eleget tegyen mind a praktikummal, mind pedig a funkcionalitással és az esztétikummal kapcsolatos elvárásaiknak. Íme, néhány hasznos ötlet.

A nordic-ethnic csodálatos világa

Manapság már nincsenek szigorúan meghatározott stílusok, sokkal inkább beszélhetünk egy-egy stílus párosításáról, keveréséről. A végeredmény pedig egy rendkívül látványos és hangulatos enteriőr, feltéve, ha megfelelően bánunk az arányokkal.

Őrület a design világában: olvadt lámpák

A nemrég Milanóban bemutatott, Tom Dixon és a svéd Front tervezőiroda együttműködéséből megszülettek az izgalmas Melt függőlámpák, melyek egészen elképesztő látványt nyújtanak.

Otthon, édes konténerotthon

A konténerház építés önmagában egy remek ötlet arra, hogy újrahasznosítsunk valamit, amit máskülönben kidobnánk, továbbá alternatívát nyújt a már megszokott építési módokkal szemben. Egy ilyen ház egyedülálló, időtálló, lehet nagyon egyszerű vagy épp különc megjelenésű.

Családi fészek

Amikor a családtagok a hétköznapokat külön töltik, nagy az öröm az esti, hétvégi együttléteknél. Végre összebújhatnak a családi fészekben, ami játszó- és pihenőhelynek sem utolsó.

Önnek ajánljuk