Lakberendezők a Construmán

Első otthon néven lakberendezési tanácsadás lesz a tavaszi Construma 2012 társkiállításán az OtthonDesign-on a budapesti Hungexpo vásárváros G pavilonjának 303B standján 2012. április 18–22. között.

Az Első otthon kiállítást a 2011. év nyertes lakberendezői tervezik és valósítják meg:

  • Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetsége, a LOSZ elnöke, a 2011. év szakmai különdíjas csapatának projektvezetője
  • Lang Viktória, 2011. év lakberendezője
  • Muhly Angelika, 2011. év pályakezdő lakberendezője

Lakberendezők a Construmán

Az Első otthon fiatalos, lendületes és sok ötletet kínál az érdeklődőknek. Az új generáció számára fontos a környezettudatos életmód. Ezért standunkon mi is törekedtünk arra, hogy minél több környezetbarát anyagot használjunk, és energiatakarékos termékeket mutassunk be – tájékoztatta a HOMEINFO.hu-t Ács Erzsébet, a LOSZ elnöke. Ennek jegyében például a  csaptelepek a formatervezett megjelenés mellett víztakarékos és energiatakarékos funkcióval rendelkeznek. A falak festésénél újgenerációs „zöld termékekből” választottunk festékeket, amelyek környezetbarát és emberbarát anyagok. Az energiatakarékos, ugyanakkor a legújabb designt megjelenítő elektromos szerelvények, csatlakozók és kapcsolók mind-mind a környezettudatos fejlesztések eredményei. Ilyen energiatakarékos szerelvények és gyártmányok választásával olyan termékeket használhatunk, amelyek kisebb terhelést jelentenek környezetünkre, illetve kevesebb energia fogyasztását is jelentik. A kiállított szaniterek a víztakarékos megoldás mellett a felületek tisztításában is környezetkímélő termékek. A különleges kerámiafelületnek köszönhetően a tisztántartáshoz elegendő csak vizet vagy gyenge tisztítószereket használni, az agresszív tisztító anyagok alkalmazása azonban fölöslegessé válik.

Lakberendezők a Construmán

A padló csak környezetbarát alapanyagok felhasználásával készül, ezzel is kímélve a környezetet– folytatta Ács Erzsébet. A világítótestek, lámpák energiatakarékos fényforrásokkal, LED-ekkel működnek, így biztosítva az energiatakarékos megoldást. A matrachoz csak természetes anyagokat használtak fel – a főként kézműves – gyártás során: selyem, pamut, kasmír, gyapjú, teveszőr és tengeri moszat.

A bőranyagok festéséhez a gyártó már csak megújuló energiaforrást, zöldenergiát használ, amellyel felhasználja a természetben megtalálható, újratermelődő energiákat ezzel is védve a környezetet. A fenntarthatóság jegyében megfogalmazott kiállítás teret ad fiatal, magyar tervezők és gyártók részére is a bemutatkozáshoz.
A kiállítás ideje alatt a standot megálmodó tervezők hasznos ötletekkel és folyamatos lakberendezési tanácsadással várják az érdeklődőket.

Lakberendezők a ConstrumánLakberendezők a Construmán

Kapcsolódó cikkek

A bohém könnyedségtől a klasszikus eleganciáig – Trend prognózis Frankfurtból

A trendkutató ügynökségek évről évre kiadják kutatási eredményeiket, melyeket Frankfurtban a Heimtextil trendbemutatója foglal össze. A 2019/20-as trendelőrejelzés címe az “Utópia felé” (Towards Utopia).

A térelválasztók szerepe otthonunkban: design vagy funkcionalitás

Egy lakás belső terének kialakításakor mindig sarkalatos kérdés a térelválasztás, főleg ha garzonokról, kislakásokról van szó. Ezekben a lakásokban a térelválasztóknak inkább funkcionális, mind sem esztétikai szerepük van. Persze ez utóbbi sem hátrány életterünk megtervezésekor.

Belvárosi kis lakás luxus kivitelben

A kisebb alapterületű lakások tervezésénél az alaprajzi elrendezésre és a tárolásra kerül a legnagyobb hangsúly. Az itt bemutatott látványtervek koncepcióját Csikós Mihály – a Csikós Terv tulajdonosa és főépítésze – készítette, amelyhez az anyag és színvilágot Vermes Dóra enteriőrtervező álmodta meg.

Belvárosi lakás felújítása – főszerepben a harmonikaajtó

Budapest belvárosában, egy kifejezetten jó állapotú lakás “újrahangolására” került sor. A legkülönlegesebb új elem egy harmonikaajtó lett.

Így készül a jó alaprajz 2. – A kiállások tervezésétől a bútorozásig

A tervezési folyamat egyik kritikus pontja az elektromos-, víz- és gázcsatlakozások betervezése. A legapróbb figyelmetlenség is rengeteg kényelmetlenséggel és súlyos anyagi károkkal járhat, hiszen szerelés után már csak komoly nehézségek árán javíthatók a hibák.

Így készül a jó alaprajz 1. – Falak, nyílászárók, tájolás

Rögtön a kérdésre válaszolva a két legfontosabb ok: időt és pénzt spórolunk. Jó alaprajzzal a kezünkben elkerülhetők a hibák és hatékonyabb lesz a kivitelezés.

Elegáns és vagány beton tárgyak

A beton töretlen népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy egyre nő a magyar alkotók száma ezen a piacon. Egy tehetséges hölgy kreativitásának köszönhetően ismét gazdagodott a beton kiegészítők tárháza.

Kicsi házak, nagyszerű megoldások

A következőkben bemutatott kisméretű lakóházak ugyan csekély négyzetméterrel bírnak, de annál több hasznos funkcióval rendelkeznek. Lássuk csak, mi mindenre képes egy ilyen miniotthon!

7 trükk a maximális térkihasználásra

Sokak számára okoz komoly fejtörést, hogy otthonukat miképpen rendezzék be oly módon, hogy az ne tűnjön zsúfoltnak, mégis eleget tegyen mind a praktikummal, mind pedig a funkcionalitással és az esztétikummal kapcsolatos elvárásaiknak. Íme, néhány hasznos ötlet.