Hirdetés

Vidám, egyedi poháralátét pár perc alatt

Kényeztesse magát, vagy kedvesét ebben a hideg téli időszakban, és tálaljon az ágyba egy csésze teát, vagy forró csokoládét ezen a csodálatos, kézzel készített stílusos poháralátéten. Egy egyszerű parafa alátétből néhány dekorkavics és egy kis festés segítsével máris kész a vidám kiegészítő.

Készítsen egyedi poháralátétet saját kezűleg

Alapanyagok

  • parafa poháralátét
  • üveg dekorkavics
  • fugapor
  • puha szövet, törlőrongy

Szükséges eszközök

1. lépés - Dekorkavicsok felragasztása

Készítse elő a parafa alátétet és a dekorkavicsokat. A parafa alátét lesz a poháralátét alapja, parafa helyett használhat akár fa alátétet vagy kerámia csempét is. Először a lapos oldalukkal felfelé helyezze a dekorkavicsokat a munkafelületre, hogy könnyen felvehetőek legyenek. Ezt követően a poháralátét szélére nyomjon 4–5 centiméteres ragasztócsíkot, és egyenként nyomja bele a dekorkavicsokat a még meleg ragasztóba.

A dekorkavics felragasztása

2. lépés - A minta kialakítása

Hasonló módon folytassa a dekorkavicsok felragasztását az alátét többi részén. Körönként fokozatosan haladjon, hogy a ragasztó meleg maradjon. Az alátét közepére pedig egy darab kavicsot helyezzen. Alakíthatja színvilágának megfelelően a mintát. A különböző színű kavicsok véletlenszerű elrendezése is nagyon látványos eredményt hozhat.

Készítsen egyedi poháralátétet saját kezűleg

3. lépés - Fugázás és tisztítás

Ha már megszáradt a ragasztó és a dekorkavicsok erősen megtapadtak az alátét felületére, fugával töltse ki a kavicsok közötti felületet. Száradás után tiszta, száraz ronggyal tisztítsa meg a kavicsok felületét a rájuk tapadt, felesleges fugától, és már tálalhatja is a finom italt.

Készítsen egyedi poháralátétet saját kezűleg

Készítsen egyedi poháralátétet saját kezűleg

További információért látogasson el honlapunkra: Bosch.hu

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a felújítás során egyes munkálatokat magunk végzünk el saját kezűleg. A szakember munkája csakis akkor kifizetődő, ha jó minőséget nyújt. Nem egyszerű feladat már a lakásfelújítás első lépése sem, a bontás.

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Nyáron nehéz elképzelni a téli zord napokat, mégis ilyenkor érdemes madáretetőt, madárodút készíteni a madaraknak, hogy élelmet és védelmet találjanak kertünkben.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő bőröndöt, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat.

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Csináld magad: készítsen egyszerű, és biztos lábakon álló fa formájú ruhafogast, amelyen a levelek helyén kabátokat, táskákat és játékokat is tárolhat.

Virágos kerti pad saját kezűleg

Csináld magad: virágos kerti pad. Készítsen ajándékot feleségének, férjének vagy kamasz gyermekének saját kezűleg! Remek kikapcsolódás olvasni a virágos kerti padon vagy épp a csillagokat számolni éjjel.