Vidám, egyedi poháralátét pár perc alatt

Kényeztesse magát, vagy kedvesét ebben a hideg téli időszakban, és tálaljon az ágyba egy csésze teát, vagy forró csokoládét ezen a csodálatos, kézzel készített stílusos poháralátéten. Egy egyszerű parafa alátétből néhány dekorkavics és egy kis festés segítsével máris kész a vidám kiegészítő.

Készítsen egyedi poháralátétet saját kezűleg

Alapanyagok

  • parafa poháralátét
  • üveg dekorkavics
  • fugapor
  • puha szövet, törlőrongy

Szükséges eszközök

1. lépés - Dekorkavicsok felragasztása

Készítse elő a parafa alátétet és a dekorkavicsokat. A parafa alátét lesz a poháralátét alapja, parafa helyett használhat akár fa alátétet vagy kerámia csempét is. Először a lapos oldalukkal felfelé helyezze a dekorkavicsokat a munkafelületre, hogy könnyen felvehetőek legyenek. Ezt követően a poháralátét szélére nyomjon 4–5 centiméteres ragasztócsíkot, és egyenként nyomja bele a dekorkavicsokat a még meleg ragasztóba.

A dekorkavics felragasztása

2. lépés - A minta kialakítása

Hasonló módon folytassa a dekorkavicsok felragasztását az alátét többi részén. Körönként fokozatosan haladjon, hogy a ragasztó meleg maradjon. Az alátét közepére pedig egy darab kavicsot helyezzen. Alakíthatja színvilágának megfelelően a mintát. A különböző színű kavicsok véletlenszerű elrendezése is nagyon látványos eredményt hozhat.

Készítsen egyedi poháralátétet saját kezűleg

3. lépés - Fugázás és tisztítás

Ha már megszáradt a ragasztó és a dekorkavicsok erősen megtapadtak az alátét felületére, fugával töltse ki a kavicsok közötti felületet. Száradás után tiszta, száraz ronggyal tisztítsa meg a kavicsok felületét a rájuk tapadt, felesleges fugától, és már tálalhatja is a finom italt.

Készítsen egyedi poháralátétet saját kezűleg

Készítsen egyedi poháralátétet saját kezűleg

További információért látogasson el honlapunkra: Bosch.hu

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák