Hirdetés

Csillogó izzósor készítése házilag

Készítsen karácsonyi díszeket: csillogó karácsonyi izzósort saját kezűleg. Csillogó ragasztóból először egyszerű virágokat készítsen, hogy azokból virágernyőt rakjon össze, utána pedig két félgömbből gömböket készíthet, és mindezeket tegye fel egy karácsonyi égősorra.

A házilag dekorált LED-sorral feldíszített karácsonyfa

Kövesse útmutatásainkat a képek alapján lépésről lépésre!

Szükséges szerszámok

Szükséges alapanyagok

  • LED-es karácsonyi égősor
  • sütőpapír
  • 2 darab ping-pong labda
  • filctoll
  • befőttes gumi
  • tojástartó


1. lépés - A virágformák készítése

Az egyszerű virágminták elkészítéséhez rajzoljon filctollal sütőpapírra egymástól legalább öt centiméteres távolságra egyforma átmérőjű köröket. Mindegyik körnek jelölje meg a közepét. Fordítsa meg a sütőpapírt. Tegye a 7 mm-es glitteres ragasztó rudat a Dremel ragasztópisztolyba, és állítsa a pisztolyt 1-es fokozatra. A csillogó ragasztórúddal rajzolja körbe az előre elkészített minta közepét. Ügyeljen arra, hogy a nagy kör közepére rajzolt kis kör átmérője kicsit nagyobb legyen, mint a karácsonyi izzósor LED-jei.

A virágok készítésének első lépése

A Dremel ragasztópisztoly és a 7 mm-es glitteres ragasztórúd segítségével készítsen a képek alapján virágformákat úgy, hogy a szirmok a középponttól a kör széléig érjenek. Rajzoljon jó pár ilyen virágot. Hagyja megszáradni a ragasztót, majd szedje le a virágokat a sütőpapírról.

A ragasztópisztollyal rajzolja meg a virágokat

Száradás után szedje le a virágokat a sütőpapírról

2. lépés - A virágernyő összeállítása

A virágernyő befejezéséhez óvatosan tegye a virágmintát a LED égőhöz, és a glitteres ragasztórúddal feltöltött pisztollyal nyomjon egy kis ragasztót a virág hátoldalára, ami majd az égő hátoldalán megtartja azt. Ha a virág közepének átmérője túl pici lett, tágítsa ki egy ollóval.

Erősítse a virágernyőt a LED égőhöz

3. lépés - A virágernyők befejezése

A összetett virágernyőkhöz készítsen sok-sok virágot az első és második lépésben leírtak szerint. Majd rögzítsen egy virágot az egyik izzó köré a harmadik lépés leírása szerint úgy, hogy a csillogó ragasztót a pisztolyából a virág hátoldalára nyomja, ami majd rögzíti azt az izzó hátsó részéhez. Nyomjon egy kis ragasztót az egyik sziromra, és azonnal nyomja rá a második virágot úgy, hogy annak a virágnak a közepe is az izzó felé nézzen. Nyomjon egy kis ragasztót ugyanannak a sziromnak a másik felére, és rögzítse hozzá a harmadik virágot. Végül nyomjon még egy kis ragasztót a második és harmadik virág közé, hogy elkészíthessen egy 3D-s virágot, ami körbezárja az izzót.

Állítsa össze a virágernyőt

4. lépés - Csillogó ragasztó labdák készítése

Először is rajzolja körbe filctollal a ping-pong labdák közepét úgy, hogy két félgömböt kapjon. Vágjon le egy darab sütőpapírt és tegye a labdát a közepére, majd burkolja be vele. A lelógó sütőpapírt csavarja meg és befőttes gumival fogja össze úgy, hogy jól megtartsa a labdát. Figyeljen arra, hogy a labdára rajzolt elválasztó csík jól látható maradjon. Ismételje meg a fenti munkafolyamatot a második labdával is.

A labda alapját a ping-pong labda adja

Mindkét labdán rajzolja körbe a filctollal jelölt csíkot a glitteres ragasztórúddal. Még több ragasztó segítségével rajzoljon tetszőleges szögű vonalakat – alkosson hálót – a labda felső félgömbjén.  Hagyja megszáradni, s közben ismételje meg a folyamatot a második becsomagolt labdán.  

A ragasztó segítségével rajzoljon tetszőleges szögű vonalakat

5. lépés - A csillogó gömbök összeállítása

Ha megszáradtak a félgömbök, óvatosan válassza le azokat a sütőpapírról. Ha kicsit megnyomja, vagy felgörgeti a szélét, akkor könnyebben elválnak a labdáról. A ragasztó rugalmas, így a félgömb sértetlen marad.

Ha megszáradtak a félgömbök, válassza le azokat a sütőpapírról

Nyomjon egy kis glitteres ragasztót a Dremel ragasztópisztollyal az egyik félgömb élére, és húzza át rajta az egyik égőt úgy, hogy a félgömb közepén, annak belső felén legyen. Tegyen egy pici ragasztót arra a pontra, ahol a huzal keresztezi a félgömböt, és helyezze a második félgömböt az első tetejére, hogy egy gömböt kapjon. Győződjön meg, hogy a két félgömb összepasszol, majd ragassza össze glitteres ragasztóval az „egyenlítő” mentén, hogy összeragadjanak.

Illessze össze a félgömböket

6. lépés - Kapcsolja be a fényeket

Ez követően már nem kell semmi mást tennie, csak bekapcsolnia a fényeket és gyönyörködni a látványban.

A kész izzósor

A saját készítésű csillogó LED sor a karácsonyfán

Jó barkácsolást és kellemes ünnepeket!

 

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Lakásfelújítás saját kezűleg – A hungarocell csodája

A felújítás során használt egyik leghasznosabb anyag a polisztirol. Egyszerű vele bánni, díszít, és – köznapi nevén – a hungarocell még szigetel is egyben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a felújítás során egyes munkálatokat magunk végzünk el saját kezűleg. A szakember munkája csakis akkor kifizetődő, ha jó minőséget nyújt. Nem egyszerű feladat már a lakásfelújítás első lépése sem, a bontás.

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Nyáron nehéz elképzelni a téli zord napokat, mégis ilyenkor érdemes madáretetőt, madárodút készíteni a madaraknak, hogy élelmet és védelmet találjanak kertünkben.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő bőröndöt, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat.

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Csináld magad: készítsen egyszerű, és biztos lábakon álló fa formájú ruhafogast, amelyen a levelek helyén kabátokat, táskákat és játékokat is tárolhat.