Hirdetés

Notice: Undefined offset: 5 in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/plugins/content/homeinfo_sectionmenu/homeinfo_sectionmenu.php on line 142

Notice: Undefined offset: 6 in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/plugins/content/homeinfo_sectionmenu/homeinfo_sectionmenu.php on line 142

Notice: Undefined offset: 7 in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/plugins/content/homeinfo_sectionmenu/homeinfo_sectionmenu.php on line 142

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Szeretne igazán különleges karácsonyi terítéket? Varázsolja az asztalra az édességboltok hangulatát! Az egyedi készítésű szalvétagyűrű karácsonyi ajándéknak is kiváló. Különösen, ha melléjük valódi piros-fehér csíkos pásztorbot formájú karácsonyi nyalókákat, azaz candy cane-t is csomagol! Ez az édesség a világ számos országában a karácsony szimbóluma, ezért elengedhetetlen kelléke az ünnepi dekorációnak.

 Szükséges eszközök és anyagok

  • Dremel VersaTip forrasztópáka melegfúvó-fejjel, forrasztóheggyel és pirográg fejekkel (a szett tartalmazza)
  • ecset
  • csipesz
  • karton
  • 4 cm átmérőjű, natúr fa szalvétagyűrű
  • melegen ragasztható strasszok
  • embossing por és embossing ragasztó
  • akril festék vagy festék spray

Nehézségi fok: 2*

 

Első lépés

Először fesse be a szalvétagyűrűket. Figyeljen oda, hogy egyenletesen oszlassa el a festéket a felületen, majd hagyja teljesen megszáradni.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

 

Második lépés

A candy cane mintát úgy tudja a legegyszerűbben elkészíteni, ha először 1-2 centiméterenként ceruzával párhuzamos vonalat rajzol a szalvétagyűrűre.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg 

Harmadik lépés

A szalvétagyűrűn minden második csíkra vigyel fel az embossing ragasztót egy vékony ecset segítségével. Ezt követően szórjon a beragasztózott felületre embossing port. A felesleges port könnyen eltávolíthatja egy tiszta ecsettel a felületről, vagy akár le is fújhatja.

 
 Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg
 

 Negyedik lépés

Melegítse addig az embossing port a Dremel VersaTipre helyezett melegfúvó fejjel, amíg a por folyékonnyá válik. Ezzel a technikával a por kihűlés után biztosan és szilárdan fog tapadni a szalvétagyűrűre.

 Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

A Dremel kreatív tippje

Az ünnepi szalvétagyűrűk dekorálásának egyedül a képzelete szabhat határt. Ha inkább strasszokkal szeretné díszíteni a gyűrűket, helyezzen melegen ragasztható strasszokat a felületre egy csipesszel és a Dremel VersaTipre illesztett forrasztófej segítségével rögzítse azokat. Tartsa pár másodpercig a forrasztófejet a strasszon, ez megmelegíti a hátsó oldalon lévő ragasztót, és szilárdan rögzíti a strasszokat a gyűrűre.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Amennyiben egyszerűbb, csillogásmentes díszítésre vágyik, a Dremel VersaTip használatával könnyen és ügyesen égethet bármilyen mintát a szalvétagyűrű fa felületébe.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

De honnan is származik a candy cane? A legenda szerint mintegy 340 évvel ezelőtt a németországi Köln városában készítették a cukrászmesterek az első pásztorbot formájú édességet a helyi katedrális kórusvezetőjének kérésére. A nyalókákat azoknak a gyermekeknek osztották karácsonykor, akik részt vettek a betlehemezésben. Bár egyes vélekedések szerint azért kapták az édességet, hogy csendben maradjanak a hosszú ceremónia alatt.
A candy cane pásztorbot formájú, hogy emlékeztesse a gyerekeket a pásztorokra, akik meglátogatták a kis Jézust. Kezdetben az édesség egyszínű fehér volt, ami Jézus tiszta, bűntelen életét szimbolizálta. A XX. századtól gyártják a mai is ismert piros-fehér színben a nyalókát.

Forrás: Dremel

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Lakásfelújítás saját kezűleg – A hungarocell csodája

A felújítás során használt egyik leghasznosabb anyag a polisztirol. Egyszerű vele bánni, díszít, és – köznapi nevén – a hungarocell még szigetel is egyben.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Ne féljünk belevágni!

Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a felújítás során egyes munkálatokat magunk végzünk el saját kezűleg. A szakember munkája csakis akkor kifizetődő, ha jó minőséget nyújt. Nem egyszerű feladat már a lakásfelújítás első lépése sem, a bontás.

Madáretető, madárodú saját kezűleg

Nyáron nehéz elképzelni a téli zord napokat, mégis ilyenkor érdemes madáretetőt, madárodút készíteni a madaraknak, hogy élelmet és védelmet találjanak kertünkben.

Fotel vintázs bőröndből saját kezűleg

Nézzen körül a padlásán vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő bőröndöt, amelynek nemcsak új külsőt, de új szerepet is adhat.

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Csináld magad: készítsen egyszerű, és biztos lábakon álló fa formájú ruhafogast, amelyen a levelek helyén kabátokat, táskákat és játékokat is tárolhat.

Virágos kerti pad saját kezűleg

Csináld magad: virágos kerti pad. Készítsen ajándékot feleségének, férjének vagy kamasz gyermekének saját kezűleg! Remek kikapcsolódás olvasni a virágos kerti padon vagy épp a csillagokat számolni éjjel.