Hirdetés

Notice: Undefined offset: 5 in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/plugins/content/homeinfo_sectionmenu/homeinfo_sectionmenu.php on line 142

Notice: Undefined offset: 6 in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/plugins/content/homeinfo_sectionmenu/homeinfo_sectionmenu.php on line 142

Notice: Undefined offset: 7 in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/plugins/content/homeinfo_sectionmenu/homeinfo_sectionmenu.php on line 142

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Szeretne igazán különleges karácsonyi terítéket? Varázsolja az asztalra az édességboltok hangulatát! Az egyedi készítésű szalvétagyűrű karácsonyi ajándéknak is kiváló. Különösen, ha melléjük valódi piros-fehér csíkos pásztorbot formájú karácsonyi nyalókákat, azaz candy cane-t is csomagol! Ez az édesség a világ számos országában a karácsony szimbóluma, ezért elengedhetetlen kelléke az ünnepi dekorációnak.

 Szükséges eszközök és anyagok

  • Dremel VersaTip forrasztópáka melegfúvó-fejjel, forrasztóheggyel és pirográg fejekkel (a szett tartalmazza)
  • ecset
  • csipesz
  • karton
  • 4 cm átmérőjű, natúr fa szalvétagyűrű
  • melegen ragasztható strasszok
  • embossing por és embossing ragasztó
  • akril festék vagy festék spray

Nehézségi fok: 2*

 

Első lépés

Először fesse be a szalvétagyűrűket. Figyeljen oda, hogy egyenletesen oszlassa el a festéket a felületen, majd hagyja teljesen megszáradni.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

 

Második lépés

A candy cane mintát úgy tudja a legegyszerűbben elkészíteni, ha először 1-2 centiméterenként ceruzával párhuzamos vonalat rajzol a szalvétagyűrűre.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg 

Harmadik lépés

A szalvétagyűrűn minden második csíkra vigyel fel az embossing ragasztót egy vékony ecset segítségével. Ezt követően szórjon a beragasztózott felületre embossing port. A felesleges port könnyen eltávolíthatja egy tiszta ecsettel a felületről, vagy akár le is fújhatja.

 
 Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg
 

 Negyedik lépés

Melegítse addig az embossing port a Dremel VersaTipre helyezett melegfúvó fejjel, amíg a por folyékonnyá válik. Ezzel a technikával a por kihűlés után biztosan és szilárdan fog tapadni a szalvétagyűrűre.

 Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

A Dremel kreatív tippje

Az ünnepi szalvétagyűrűk dekorálásának egyedül a képzelete szabhat határt. Ha inkább strasszokkal szeretné díszíteni a gyűrűket, helyezzen melegen ragasztható strasszokat a felületre egy csipesszel és a Dremel VersaTipre illesztett forrasztófej segítségével rögzítse azokat. Tartsa pár másodpercig a forrasztófejet a strasszon, ez megmelegíti a hátsó oldalon lévő ragasztót, és szilárdan rögzíti a strasszokat a gyűrűre.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Amennyiben egyszerűbb, csillogásmentes díszítésre vágyik, a Dremel VersaTip használatával könnyen és ügyesen égethet bármilyen mintát a szalvétagyűrű fa felületébe.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

De honnan is származik a candy cane? A legenda szerint mintegy 340 évvel ezelőtt a németországi Köln városában készítették a cukrászmesterek az első pásztorbot formájú édességet a helyi katedrális kórusvezetőjének kérésére. A nyalókákat azoknak a gyermekeknek osztották karácsonykor, akik részt vettek a betlehemezésben. Bár egyes vélekedések szerint azért kapták az édességet, hogy csendben maradjanak a hosszú ceremónia alatt.
A candy cane pásztorbot formájú, hogy emlékeztesse a gyerekeket a pásztorokra, akik meglátogatták a kis Jézust. Kezdetben az édesség egyszínű fehér volt, ami Jézus tiszta, bűntelen életét szimbolizálta. A XX. századtól gyártják a mai is ismert piros-fehér színben a nyalókát.

Forrás: Dremel

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák