Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Masszázsmedence – a jó közérzet és az egészségmegőrzés különleges eszköze. Hogyan válasszunk masszázsmedencét?

A masszázsmedence manapság több, mint puszta luxus cikk. Tagadhatatlan, hogy a kényelmünket szolgálja, de használatával az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait is élvezhetjük. Milyen szempontok szerint válasszuk ki az igényeinknek leginkább megfelelő típust? Íme, a válaszok.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Masszázsmedencével az egészségünkért

A vízsugarak és a forró, nyugtató fürdő megemeli a test hőmérsékletét, kitágítja a vérereket, elősegítve az oxigén áramlását az izmokban és az agyban. A vízáram felhajtóereje csökkenti a testsúlyt, enyhíti a sajgó ízületekre nehezedő nyomást és a súlytalanság megnyugtató érzését élhetjük át. Az izmok ellazulnak, endorfin szabadul fel, mely a test természetes fájdalomcsillapítója.

Kevés ennél jobb stresszoldó módszer létezik. Egy különösen fárasztó, átdolgozott nap után könnyen a masszírozó vízsugarak alatt felejtjük magunkat és észrevétlenül a problémákat is. Az izmokban és a gondolatokban felgyűlt feszültségek gyorsan oldódnak. Legyen szó egy meghúzott derékról, egy nyaktáji görcsös izomról, vagy kellemetlen izomlázról, a vízsugarak nyugtatóan hatnak a nagyobb izomcsoportokra. De egy fogvacogtatóan hideg napon, vagy kora reggel a napindításhoz kevés jobb dolgot tudunk elképzelni, mint elmerülni a masszázsmedencében.

SpaTrend masszázsmedence

A különféle regenerációs időszakokban, akár megfázás után, vagy egy nagyobb betegségből felépülve érdemes segítségül hívni a vízsugarak jótékony, gyógyító erejét.

A lassan már népbetegségnek számító alvászavar leküzdésében az egyik legjobb társunk lehet egy masszázsmedence. Az utóbbi években több tanulmány is készült arról, hogy a kellemesen meleg vízsugaraknak pozitív hatásuk van az alvásra, az alvás minőségére.

Fürdőzés közben lelkünket is kényeztetjük, hiszen a masszázsmedencében szeretteink társaságában is múlathatjuk az időt. A többszemélyes medencék tökéletes helyet kínálnak egy izgalmas traccspartihoz, amikor egy-két pohár üdítővel vagy koktéllal emelhetjük a hangulatot. Abban is biztosak lehetünk, hogy gyermekeink kedvenc szórakozása lesz a lubickolás. Röviden: családi programnak is tökéletes egy közös fürdőzés.

SpaTrend masszázsmedence

Hogyan válasszunk masszázsmedencét? Kereskedő választás, ergonómia, méret és esztétika

Először is rá kell találnunk a megfelelő, szakmailag elismert kereskedőre, aki kizárólag magas minőségű termékeket kínál a megfelelő gyártótól. Nála megtalálhatjuk azt a jó felépítésű, kiváló minőségű alapanyagokból és alkatrészekből készült medencét, mely hosszú évekig szolgálhat bennünket.

SpaTrend masszázsmedence

Nézzünk utána a gyártónak! Sokat elárul a megbízhatóságról a piacon eltöltött idő, illetve a cég hírneve, melyről az interneten fellelhető referenciákból tájékozódhatunk. Csakis olyan céghez forduljunk, amelyik régóta van a piacon, jó referenciákat tud felmutatni, és helyszíni felmérést végez, valamint szakszervizt biztosít a szükséges alkatrészekkel együtt. Ne válasszunk katalógusból vagy interneten! Itt tájékozódhatunk ugyan, de ne csak virtuálisan vegyük szemügyre a medencét.

Mindenképpen menjünk el a cég bemutatótermébe és ott „élőben” válogassunk a különböző típusok, modellek között. Sőt! Fürdőruhával felszerelkezve induljunk el és a kiszemelt modellt még a kereskedőnél próbáljuk ki: nemcsak az üres, hanem a vízzel teljesen feltöltött medencét is teszteljük. Erre a komolyabb forgalmazók lehetőséget biztosítanak. Így megtapasztalhatjuk az élményt, amit a masszázsmedence nyújt, kipróbálhatjuk az üléseket, a kényelmi fokozatot, a bugyborékoló víz, a befúvók hatását. Hasonlítsuk össze a különböző modelleket egymással. Saját időnk és energiánk megtakarítása érdekében olyan medencét válasszunk, mely használatra mindig kész, nem kell csobbanás előtt felfűteni, mert automatikusan tartja a fürdőzésre alkalmas hőfokot.

SpaTrend masszázsmedence

Masszázsmedencét a hidromasszázs élményéért vásárolunk, ezért az egyik legfontosabb szempont a jól megkomponált befúvórendszer és nem a befúvók száma! Tévhit, hogy annál jobb hatást érhetünk el, minél több van ezekből. Épp ellenkezőleg: minél kevesebb, de jól elhelyezett befúvó található a medencében, annál intenzívebb az egyes izomcsoportok megmozgatása.

Legalább ilyen fontos a kiszemelt medence ergonómiája: a kényelmesen kialakított ülőfelületek, melyek a testet finoman befogadják. Győződjünk meg arról, hogy könnyedén megtámaszkodhatunk-e, valamint mennyire lesz egyszerű a ki- és beszállás a nehezebben mozgó családtagok, vagy a kicsi gyerekek számára.

SpaTrend masszázsmedence

Gondoljuk át, egyszerre hány személy használná a medencét, hány tagú a családunk, esetleg társaságunk. Ennek megfelelően válasszuk ki a méretet és a férőhelyek számát. Alapvető kérdés lehet, hogy legyen-e a masszázsmedencénkben fekvőhely.

Attól függően, hogy medencénket hová helyezzük el, többfajta burkolat és belső héj szín közül választhatunk. Legyen a medence megjelenése ízlésünknek is megfelelő és illeszkedjen otthonunk belső, illetve külső tereihez, a természetes, kerti környezethez.

A medence világítása majdnem olyan fontos része a relaxálásnak, mint a meleg víz. A szín- és fényterápia nemcsak vizuális élmény, hanem a kikapcsolódást és a stresszoldást is segítő funkció. Extraként hangtechnikát is választhatunk, hogy a zene is hozzájáruljon a teljes ellazuláshoz.

SpaTrend masszázsmedence

A masszázsmedence higiéniája

Lényeges, hogy a szűrőrendszer olyan hatékonyan tartsa tisztán a vizet, hogy az hosszú időn át kristálytiszta maradjon. Ez ma már nem probléma, hiszen a legnagyobb amerikai gyártók a legkorszerűbb és folyamatosan fejlesztett szűrő- és vízkezelő rendszert használják. A Watkins szabadalommal védett újítása a sóbontó, az AG+ ezüst ion patron és a 100%-os szűrőrendszer, amely olyan magas szintű higiéniát biztosít, hogy pici gyerekek is nyugodtan használhatják a jakuzzit.

SpaTrend masszázsmedence

Energiafogyasztás

A masszázsmedencénkkel akkor leszünk maximálisan elégedettek, ha bármikor használhatjuk, ha úgy tartja kedvünk. Mivel ehhez a medence vizét folyamatosan melegen kell tartani, nélkülözhetetlen a jó hőszigetelés. Bátran állíthatjuk, hogy a teljes habszigeteléssel, vagy a FiberCore hőszigeteléssel ellátott masszázsmedencék a legtakarékosabbak, ezek biztosítják a legmegfelelőbb vízhőfokot. A medencében akkor érezzük jól magunkat, ha a víz megtartja a kellemes hőmérsékletét, még akkor is, amikor a medencetető nyitva van. Ehhez fürdés közben is fűteni kell a vizet. Gondoljunk csak arra, milyen jó érzés a téli hóesésben a 38-40 Celsius fokos medencében relaxálni a kertben vagy a teraszon, kezünkben egy pohár pezsgővel.

SpaTrend masszázsmedence

Szerviz és garanciák

Ahogy már említettük, kizárólag olyan masszázsmedencét válasszunk, melynek megbízható a hazai képviselete. Informálódjunk, hogy az importőr mióta foglalkozik ezzel a szakterülettel, és tud-e komoly szervizhátteret biztosítani.

Masszázsmedencét vásárolni minden szempontból komoly dolog: megfontolás tárgya, tájékozódást igényel, nem két perc alatt döntünk róla. Éppen ezért a márkát prioritásként kell kezelnünk. Egy vezető márkanév ebben az iparágban sok mindenre garanciát jelent, ezek a termékek kiállják az idő próbáját.

Mivel hosszú távú működést várunk el, nagyon fontos a garancia. Tudnunk kell, hogy a garanciális szolgáltatást ki és hol biztosítja.

SpaTrend masszázsmedence

A masszázsmedence ára – fontos szempont, de nem a legfontosabb

A forgalmazók tapasztalata az, hogy a hazai vásárlók a legtöbb esetben döntésükkor az árat veszik figyelembe. Fontos szempont természetesen az ár, de az összes jellemző együttes mérlegelése alapján lehet csak eldönteni azt, hogy valójában melyik terméket érdemes választanunk. Aki csupán az ár alapján dönt, azt igen kellemetlen meglepetések érhetik.

SpaTrend masszázsmedence

A SpaTrend a Watkins prémium minőségű, innovációban is élenjáró masszázsmedencéinek kizárólagos hazai forgalmazója. Bemutatótermükben exkluzív környezetben próbálhatjuk ki a medencéket, szakszerű segítséget kapunk az igényeinknek megfelelő masszázsmedence kiválasztásához, majd a szállításhoz, a telepítéshez és a karbantartáshoz is.

Népszerűek a témában

Jakuzzi szezon egész évben

Legyen otthon medencénk! – Méretek, kialakítás, költségek

5+1 jótanács masszázsmedence vásárlásához

Ez is érdekelhet

Kültéri világítás lépésről lépésre

Exkluzív termékek a kärcher online áruház kínálatában!

Látványos és elegáns öntöttmárvány térkádak az AREZZO design-tól

Tervezz ötcsillagos tetőt a gasztronómiából inspirálódva

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Most érdemes igazán napelemben gondolkozni

Hörmann szekcionált garázskapu

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Erre figyeljen fekete zuhanykabin választásnál

Innovatív és esztétikus textil árnyékolók

Plusz egy helyiség tavasztól őszig - Kerti- és teraszárnyékoló rendszerek

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Otthoni wellness élmény: zuhanykabinok, zuhanypanelek és fejzuhanyok

Ki miért vesz VitalSpa jakuzzit? - „Egy kanapé helyett vettük, hogy le tudjunk ülni a barátokkal beszélgetni”

Otthoni medence – lehetőség a tartalmas időtöltésre, az egészségmegőrzésre és a biztonságos nyaralásra

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Okos megoldások a kertben - Tökéletes kényelem, gombnyomásra

Nyaralás a kertben – a kerti vakáció nélkülözhetetlen kellékei

Otthoni wellness jakuzzival és Swim Spa-val

A Himalájából az otthonunkba – a só egészséges és esztétikus megoldásai

Masszázsmedence másképp: a különleges Softub

A masszázsmedence karbantartása: víztisztítás, hőszigetelés, téliesítés