Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Masszázsmedencét vásárolnál? 5+1 tanács, hogy megtaláld a legjobbat

A masszázsmedence megvásárlása előtt fontos néhány dolgot alaposan átgondolni. 5+1 tanácsban foglaljuk össze, hogyan találhatjuk meg a számunkra legelőnyösebb modellt.

Alapos tervezés

Mint minden komoly döntés, a masszázsmedence kiválasztása is a tervezéssel kezdődik. Vásárlás előtt érdemes olyan szaküzletbe ellátogatni, ahol szakmailag elismert kereskedők mutatják be a termékeket, és ahol van lehetőség azok kipróbálására is. Továbbá, ahogy autót sem vásárolunk anélkül, hogy előtte megnéznénk, befér-e majd a garázsba, a medencevásárlást is ajánlott alaposan megtervezni.

Sok bosszúságtól megkíméljük magunkat, ha vásárlás előtt a szaküzlet munkatársai segítségével felmérjük a masszázsmedence helyét, áramellátását, illetve vízutánpótlását, hogy a későbbiekben ne okozzon kellemetlen meglepetéseket a várva várt, de végül használatba nem vehető medence.

Aura Hidromasszázs masszázsmedence

Ha megbizonyosodtunk arról, hogy házunk vagy kertünk alkalmas medence elhelyezésére, még mindig hátra van a konkrét modell kiválasztása. Ez egy elsőre kilátástalannak tűnő feladat, de amint tisztában vagyunk azzal, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, máris egyszerűbbé válik a döntés.

Energiafogyasztás

Bármennyire is meglepő, mivel hosszú távra tervezünk egy masszázsmedencével, ezért az energiafogyasztás az egyik legfontosabb szempont a választás előtt. Sokan beleesnek abba a hibába hogy megvesznek egy alacsonyabb árfekvésű terméket, majd utána ennek az összegnek a sokszorosát költik el a fenntartásra, így végül összesen többet fizetnek, mintha eleve egy gazdaságos modellt választottak volna.

Az energiafogyasztás kapcsán a legfontosabb, hogy a medence minden oldalról jó hőszigeteléssel rendelkezzen, hiszen annak vizét állandóan melegen kell tartani. Ez azt jelenti, hogy amikor kint -15 fok van, a medencének akkor is tartania kell a 36-37 fokos vízhőmérsékletet, ez a hő pedig a megfelelő (legalább 10 cm vastag) hőszigetelés hiányában könnyen elillanhat, így egy hőszigetelés nélküli medencével gyakorlatilag csak a kertünket fűtjük a medence vize helyett, ami havi szinten a villanyszámlánkra is óriási hatással lesz. A hő ráadásul nem csak a medence falán keresztül, hanem felfelé is elszökhet a medencéből, így egy masszázsmedence elengedhetetlen kiegészítője a thermotető. A thermotető a legjobb eszköz arra, hogy a víz a kívánt hőmérsékleten maradjon télen-nyáron, így a kiválasztás során mindenképp tekintsük meg az üzletben ennek minőségét, vastagságát is.

Aura Hidromasszázs masszázsmedence

Higiénia

Az energiafogyasztás mellett rendkívül fontos a higiénia is, hiszen senki sem szeretne opálos, szennyeződésektől hemzsegő, kellemetlen szagú vízben pihenni és feltöltődni. Higiénia tekintetében lényeges, hogy a választott modell szűrőrendszere folyamatosan tisztán tartsa a vizet, így érdemes figyelembe venni a szűrők számát és minőségét is - egy kerámia szűrő például sokkal több szennyeződést képes megszűrni, mint egy papírszűrő, miközben elég csak 6-8 évente cserélni.

Emellett érdemes olyan másodlagos szűrő ágensek alkalmazását is számba venni, mint a Watkins szabadalommal védett ezüstion-patron és a sóbontó, melyek kiegészítik a klór vagy más környezetbarát vegyszerek (pl. AquaFinesse) tisztító hatását.

Ergonómia & fények

Nagy hangsúlyt kell helyeznünk a kényelemre, az ergonómiára is, melynek megítélése egyénfüggő, s melynek része az is, hogy eldöntsük, hány ülőhelyet szeretnénk, illetve szükségünk van-e fekvőhelyre is. Ezért a legjobb az, ha személyesen próbáljuk ki a medencét, hiszen a kényelem, a minőség és a design rendkívül fontos szempontok egy jakuzzi vásárlásakor.

Egy másik nem elhanyagolható szempont szintén hozzájárul wellness-élményünkhöz. A világítás ugyanis nem csupán hangulatfokozó eszköz, a szín- és fényterápia a hidromasszázson kívül egy másik fontos stresszoldó faktor, mely megnyugtatja elménket és lelkünket.

Befúvók

Felhasználóként egy masszázsmedence esetében az egyik legfontosabb elem a hidromasszázs élmény, így elsőként a jól kialakított befúvórendszer az, amit keresnünk kell, mely hatékonyan és kellemesen lazítja el izmainkat, és oldja fel a stresszt. Nem feltétlenül csak a befúvók száma a fontos, hiszen az sem mindegy, hogy azok milyen pozícióban helyezkednek el, illetve, hogy külön-külön szabályozhatók-e. Érdemes rákérdezni arra is, hogy pontosan milyen élettani hatások és szempontok szerint tervezték meg a befúvók elhelyezkedését, hiszen a legnevesebb gyártók masszőrökkel és terapeutákkal együttműködve alakítják ki a befúvókat, hogy azok a legtökéletesebb masszázsélményt nyújthassák a vízben.

Aura Hidromasszázs masszázsmedence

+1. Pihenés

Amennyiben vásárlás előtt megbizonyosodtunk arról, hogy a fenti öt feltétel mind teljesül, akkor hátradőlhetünk, hiszen szinte biztos, hogy megfelelő medencét választottunk. Így már csak egy dolog maradt hátra: a jól megérdemelt pihenés.

ÉRDEKLŐDÖM A MASSZÁZSMEDENCÉK IRÁNT

Népszerűek a témában

Legyen otthon medencénk! – Méretek, kialakítás, költségek

Felpezsdítő luxus: ezek a VitalSpa legértékesebb masszázsmedencéi

Miért vásárolt „mindenki” jakuzzit mostanában? Most vegyünk masszázsmedencét vagy halasszuk a vásárlást?

Ez is érdekelhet

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Biztonságos, kényelmes, víztakarékos fürdőkád

Erre figyeljünk oda, ha redőnyt vásárolunk! – válaszol a szakértő

Outdoor-otthonok modern árnyékoló és pergola megoldásai - kültéri életterek tervezése az Archishade szakértőivel

Mindent a hőszigetelésről: anyagok, módszerek és árak

Fürdőszoba másképp: ahonnan “a világ kint marad”

Masszázskádak: kényelmes, egészséges kiegészítő a modern fürdőszobába

Kerti grillek – ízletes fogások a megfelelő grill készüléken

Felpezsdítő luxus: ezek a VitalSpa legértékesebb masszázsmedencéi

Miért vásárolt „mindenki” jakuzzit mostanában? Most vegyünk masszázsmedencét vagy halasszuk a vásárlást?

Otthoni wellness dézsában

Medenceválasztás okosan: mobil, telepített vagy épített?

Wellness helyiség és fürdőszoba prémium minőségben berendezve

A jacuzzi választás legfontosabb szempontjai

Jakuzzi szezon egész évben

Akár 7 nap alatt elkészülhet a medencénk – Mutatjuk, hogyan

Lásd, érezd, és kérdezz! – Egy helyen minden, ami zuhanyzó, fürdőkád és jakuzzi

VitalSpa masszázsmedence: fenntartható luxus az otthonában