Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Masszázskádak: kényelmes, egészséges kiegészítő a modern fürdőszobába

Ha azt mondom, „pezsgőfürdő”, valószínűleg egy jakuzzira gondol. Pedig gondolhatna a kádjára is. Természetesen nem hétköznapi kádakról beszélünk – viszont a masszázsélmény már hétköznapivá válhat, ha az M-Acryl pneumatikus vagy elektronikus masszázskádjai közül választ. De vajon kell Önnek egy masszázskád? Megnézzük.

A masszázs nem öncélú luxus, hanem egészségügyi igény

Kezdjük a nyilvánvalóval: a masszázs finom. Van, akinek ez bőven elég érv, hogy masszázsrendszerrel felszerelve kérje a kádját.
De mi lesz azokkal az emberekkel, akik szeretnének még több érvet kapni, hogy magukat vagy párjukat meggyőzzék?

Nekik szemezgettem a masszázs egészségügyi hatásaiból:

  • A masszázs lazító hatásával csökkenti a nap közben testében felgyűlő stresszhormon (kortizol) szintjét. Ha magas a kortizolszintje, azt megérzi: fáradékonyabb, talán a feje is fáj, minden bizonnyal ingerült. Rövid távon „csak” kellemetlenségeket érez, hosszú távon viszont a kortizol lényegében fölemészti Önt: tönkreteszi az emésztését, leépíti az izmait, álmatlanná teszi, roncsolja az idegrendszerét és felgyorsítja az öregedését. Tehát csökkentenünk kell a kortizol szintjét, amit a masszázs meg is tesz!
  • Lazítja az izmokat, ezáltal javít a tartáson és kioldja a (stressztől és fáradtságtól beálló) görcsöket. Ha Ön feszült, akkor a szó legszorosabb értelmében az: a nyakában, hátában, derekában lévő izmok megfeszülnek, apró görcsökkel kínozzák Önt. Amikor ezeket kimasszírozza, az olyan csodálatos érzés, mintha egy hosszú futás után végre megállna pihenni.
  • Javítja a vérkeringést és csökkenti a vérnyomást. Izmainak átdögönyözése segít, hogy a felgyűlt tejsav gyorsabban kiürüljön, ugyanakkor megfáradt izmaihoz friss tápanyag és még több oxigén érkezzen a jobb vérkeringéssel.
  • Erősíti az immunrendszert. Izomszöveteinek átgyurmázásával a szövetek közti nyirok keringésén is javít – ez lényegében immunrendszerének csatornarendszere. Ha jó a nyirokkeringése, akkor a kórokozókat és méreganyagokat könnyebben és gyorsabban üríti a szervezete. Ezáltal Ön ellenállóbb lesz a fertőzésekkel szemben.
M-Acryl masszázskád

Minden megtérül, amit a hátára és a jólétére költ

Társadalmunkat 2 olyan népbetegség is kínozza, melyekkel érdemben csak az utóbbi néhány évben kezdtünk foglalkozni:

  • kiégés
  • hát- és derékfájdalom

Civilizációs ártalom mindkettő, mert a megfeszített munkatempó, a stressz, a rengeteg ülés és mozgásszegény életmód miatt alakulnak ki. Egyiket sem lehet azzal elintézni, hogy „majd elmúlik”, mert kezelés nélkül megmaradnak és súlyosbodnak: a kezeletlen kiégés hosszú távon szívinfarktusba, rákba vagy agyvérzésbe torkollhat, a porckorongsérv és gerincsérülés pedig megnyomoríthatja. Mindkét állapot emiatt azonnal kezelendő.

Miért olvas erről egy masszázsrendszer kapcsán?

Mert a dereka és háta izmait ellazító víz és átmozgató masszázs segít abban, hogy tartása javuljon, izmai ruganyosabbak legyenek, ezáltal csökkenjen a porckorongjaira és gerincoszlopára nehezedő nyomás. Képzavarral szólva: gerincoszlopa fellélegezhet, a sérülések esélye csökken.

A masszázs csökkenti a stresszt és jót tesz a lelkének: önmagában ez nem oldja meg azokat a munkahelyi feszültségeket vagy az életében levő problémákat, amelyek a kiégést okozzák (vagy okozhatják), viszont segít a megküzdésben. Nyugodtan, tiszta fejjel könnyebb átgondolni a teendőket, priorizálni és változtatni.

M-Acryl masszázskád

„Milyen masszázskádat válasszak?”

Pneumatikus vagy elektronikus vezérlés?
A pneumatikus masszázsrendszer ártalmatlan kapudrog: egyszerű, nagyszerű és finom. Elnyúlik a kádban, megnyom egy gombot, a víz- és levegőfúvókák máris szorgalmasabban masszírozzák a testét, mint a legjobb masszőr. Erősebb masszázsra vágyik? Egy gombnyomással indíthatja a masszázst.

Ha Ön az az ember, akit zavar, hogy még a kávéfőző is érintőképernyős és az autóját is programozni kell (szerelés helyett), akkor ezt az egyszerűséget éppen Önnek fejlesztettük ki. Ráadásul a legfontosabb funkciók megtartásával (de a minőségből egy légbuboréknyit sem engedve) az árat képesek voltunk a „jó, azért ennyit még hajlandó vagyok rászánni” kategóriába lenyomni.

M-Acryl masszázskád

Az elektronikus masszázsrendszer pedig (főleg a full extrás változatokban) a technológiai lehetőségek határait tologatja kifelé. Ezt ajánljuk Önnek, ha „mindenből a legjobbat” keresi.

Az elektronikus vezérlés előnye, hogy a masszázserőt és módot kénye-kedve szerint válaszhatja. Serkentő masszázs? Egy gomb. Intenzív? Egy gomb. Lazító? Kitalálta: egy gomb. (Ezek a gombok természetesen vízállók.) Kádja olyan „nem is gondoltam rá, de imádom, hogy benne van” felszereltséggel érkezik, mint a szárazon futás elleni védelem (nem tudja véletlenül az üres kádban bekapcsolni a masszázsrendszert), automatikus csőrendszer-kiszárítás (a hosszú távon is higiénikus és szagmentes kádért) vagy épp pulzálás (mert a sima, egyenletes masszázs után is van élet).

M-Acryl masszázskád

A fúvókák okos elhelyezésével a teljes testét átmasszíroztathatja

Az M-Acrylnál tudjuk, hogy mindene elfáradhat, ezért mindenét célozzuk.

Háti/talpi fúvókák (4/6 db a kád mindkét oldalán). Miért a per jel? Mert nem én döntöm el, milyen irányból ül a kádba, hanem Önre van bízva. Bárhogy helyezkedik, ezek a fúvókák fogják a mély gerinckörnyéki izmokat átgyúrni, amely egyrészt fantasztikus érzés, másrészt segít a kialakulóban lévő derék fájdalmakat tompítani. A talpmasszázs személyes kedvencünk: változó, hogy masszőrök kezelésbe veszik-e a talpát, de ha még sosem érezte, milyen az, amikor a talpában felgyűlt, meglepően sok feszültséget kinyomogatják, akkor az első alkalommal elégedetten fog sóhajtani, nem is gondolta, hogy ennyire kellemes lesz.

Oldalfúvókák (4 db). Helyezkedésétől függően derekát, combját, vádliját vagy karját masszíroztathatja át ezekkel az önürítős fúvókákkal.

Levegőfúvókák (10 vagy 12 db a kád alján). Minden fúvóka parányi buborékok ezreivel gazdagítja a vizet, a kád lényegében megsimogatja Önt, amíg benne ül. SLIM kialakításuk miatt nem zavaró rájuk ülni.

M-Acryl masszázskád

A képen az M-Acryl Wellness Premium 24 fúvókás elektronikus hidromasszázs látható.

Önnek még talán eszébe sem jutott, de mi már megoldottuk

Az alábbi extrák olyasmik, melyekre talán most még nem is gondolt, mi viszont több, mint 25 éves éves tapasztalatunk alatt megtanultuk, milyen fontos.

Családbarát, csendes vízpumpa. A motor célja nem az, hogy a bőgésével fölverje az egész családot, hanem hogy a percenkénti 400-450 literes (típusfüggő) teljesítményt leadja. A vízpumpa csöndes, a légkompresszor halk, a gépészet beépítése enyhén hangszigetelt, az elektronikus rendszerek lábazata rezgéselnyelő (még tovább halkítja az egyébként sem zajos kádat). Ennek eredménye az, hogy ha Ön este 11-kor masszázsra vágyik, akkor bűntudatmentesen kapcsolhatja be a motort, mert olyan halk az M-Acryl masszázskádja, hogy senki pihenését nem zavarja.

M-Acryl masszázskád

Digitális óra az elektronikus masszázsrendszer kijelzőjén. Lehet, hogy Ön nem szeretne masszázsfürdőzés közben telefont nyomkodni, órát se vinne magával, de azért szeretné tudni, hogy épp mennyi az idő, mert mondjuk később dolga van. Tudjuk, hogy masszázs közben csak úgy röpül az idő, ezért beszereltünk egy órát, hogy legalább lássa, pontosan hova szálltak az órák.

M-Acryl masszázskád

Önürítő fúvókák. Ha megáll a víz a csőrendszerben, akkor elkezdhetne beposhadni. Ezt megelőzzük azzal, hogy a fúvókák leálláskor minden vizet kitolnak magukból. Extraként kérhet vegyszermentes automata fertőtlenítő rendszert, amely ózonnal kezeli a csőrendszerben átfutó vizet. Nincs baktériumtanya, nincs penészedés, megnő az élettartam.

M-Acryl masszázskád

Hőmérséklettartó rendszer. Ha Ön eltalálta a „pont jó” vízhőmérsékletet, akkor egy idő után egy kis meleg víz ráengedésével újra és újra be kell állítani a hőmérsékletet, ahogy a víz kihűl. De kinek van kedve ezzel szórakozni a hosszú fürdőzések alatt? A hőmérséklettartó lényegében egy „tempomat”, csak nyilván nem sebességet, hanem hőmérsékletet tart azon a szinten, amit Ön megad.

M-Acryl masszázskád

Élőben a legszebb

A legjobb fotóval sem tudjuk visszaadni azt, amit élőben megtekintve lát az M-Acryl masszázsrendszerekből.

Nagy döntés ez, egy kádat évtizedekre választ, ezért javaslom, hogy látogasson el bemutatótermünkbe Budapesten (ingyenes parkolással várjuk).

M-Acryl masszázskád

Ha az ország más pontján nézné meg az M-Acryl kádakat, keresőnkben település vagy irányítószám alapján megtalálja az Önhöz legközelebbi partnerünket.

Népszerűek a témában

Zuhanykabinok egyedi tervezésben – Mutasd meg a saját stílusodat!

Ennyit spórolhat 10 év alatt egy jó ár-érték arányú zuhanykabinnal

Fürdőszobák aranykora - Szaniterek és csaptelepek arany színben

Ez is érdekelhet

Hány kád kell a halálcsillagra?

Az Ön számára mi fontos egy fürdőszobában?

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

4 tipp, ahogy érdemes megválasztani a ház stílusát

Kérjen gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Mit jelent az okosotthon?

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Infraszauna az otthoni wellness térben – Az infraszauna használata

Burkolat síkjába építhető zuhanyfolyóka – alapdarab az épített zuhanyfülkében

Premium Pro zuhanyzócsalád: klasszikus elegancia a 21. század műszaki innovációival

Atlantis, a VitalSpa csúcs jakuzzija – hidromasszázs kiemelkedő alapfelszereltséggel

Milyen anyagból készült mosdót válasszunk?

A Wellis legújabb kiválósága, a Tornado Ultracsendes WC

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Wellness otthon? Az infraszauna az első lépcsőfok!

Hipnotikus! Bemutatkozik a Radaway színes zuhanykollekciója

Haiti Eco jakuzzi, a családi és baráti események kiemelt helye

Zuhanyzás sosem volt még ennyire stílusos: nézze meg a Radaway 2023-as újdonságait

Szabadon álló kádak – Luxus minden napra

LAVI, a skandináv stílus és a funkcionalitás összhangja

Tárolóhely a fürdőszobában? Moduláris és variálható bútorok kínálják a megoldást