Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Mivel és mikor járunk jobban? Ha felfújható jakuzzit, vagy ha igazi masszázsmedencét választunk?

Valóban jó döntés egy igazi, minőségi masszázsmedence helyett egy felfújható jakuzzit választani? Fordítsuk meg a kérdést: hány felfújható modell árából jön ki egy beépített masszázsmedence? Íme, a válaszunk.

Természetes, hogy a jakuzzi megvásárlása, kiválasztása előtt rengeteg szempontot mérlegelünk: helyigény, férőhelyek száma, a fenntartás költségei, karbantartás és talán az egyik legfontosabb; az ár. Ami az utóbbit illeti, a felfújható masszázsmedencék ára igencsak csábító. De vajon tényleg az? Gondoljuk csak végig, milyen masszázsfunkciókat várhatunk a felfújható, illetve az „igazi” jakuzzitól, hosszú távon melyik éri meg jobban az árát?

A férőhelyek száma mást jelent, mint az „ideális X személy részére”

Érthető, ha négyen szeretnénk használni a jakuzzit, akkor egy négyszemélyes modell iránt érdeklődünk. Valójában a feltüntetett férőhelyek számánál legtöbb esetben kevesebben tudják kényelembe helyezni magukat a medencében.

A férőhely arról informál, hogy a medencével hány darab masszázshelyet kapunk. Az 5 ülő- és 1 fekvőhelyes medence 6 férőhelyes, de nem biztos, hogy 6 személyes.

VitalSpa masszázsmedence

Az „ideális X személy részére” ugyanezzel a példával így néz ki: 1-6 személy tudja egyszerre használni a medencét, ami persze attól is függ, hogy ki mekkora. Életszerű, hogy a fürdőzők helyet cserélnek, mert egyfajta illemszabály, hogy mindenkinek legyen lehetősége használni a különböző masszázsfunkciókat.

Ezért nagyon fontos, hogy vásárlás előtt, lehetőleg a család együtt, kényelmesen elhelyezkedve, kinyújtózva próbálja ki a masszázsmedencéket.

A felfújható jakuzziknak elvétve akad – ha egyáltalán akad – bemutatótermük, számoljunk tehát azzal, hogy erre nem lesz lehetőségünk. Továbbá ténylegesen kialakított ülő- és fekvőhelyek híján nehezen megbecsülhető, hogy hányan tudnak benne kényelmesen helyet foglalni.

A VitalSpa-nál a medencepróba díj- és kötelezettségmentes csupán előzetes időpontfoglalás szükséges.

VitalSpa masszázsmedence
VitalSpa jakuzzi bemutatóterem

Időpontot kérek

A levegőfúvóka és a hidromasszázs fúvóka nem ugyanaz

Korai az örömünk, amikor felfedezzük, hogy egy felfújható modell 100 (vagy annál is több) levegőfúvókával rendelkezik, miközben a csúcs Atlantis masszázsmedencében „csak” 73 masszázsfúvóka van. A levegőfúvókáknak köszönhető a pezsgőfürdőszerű élmény, aminek semmi köze a masszázshoz. A buborékokban ugyanis nincs valódi masszírozóerő. Lehet 1000 levegőfúvóka is, a masszázsélmény bizonyosan elmarad.

A masszázsmedencékben tényleges erővel bíró hidromasszázs fúvókák vannak, és minél több, annál változatosabb a masszázs. Egy masszázsmedencében tapasztalt, kritikus izmokat megdolgozó, erőteljes masszázst meg sem közelíti a felfújható jakuzzi kínálta bugyogás.

Helyezzük magunkat kényelembe! Valóban menni fog?

Hogyan tudnánk kényelmesen ülni egy felfújható masszázsmedencében, ha abban még ülés sincs? Ez az egyik legnagyobb és valóban leküzdhetetlen hátrányuk ezeknek a modelleknek. Gyakorlatilag a földön ülünk és a felfújt medence falának dőlhetünk. Biztos, hogy ez így kényelmes?

Az igazi masszázsmedence viszont azzal kecsegtet, hogy ülő- és fekvőhelyei vetekszenek kanapénk kényelmével. A hidromasszázst még be sem kapcsoltuk, máris pihenünk.

A VitalSpa medencékben mindegyik hely egy kicsit más: az egyik a deréktáj izmait masszírozza, a másik a hátunk felső részén dolgozik, a harmadik a teljes testet veszi gondozásba. Ha a kiválasztott masszázsmedencében 6 hely van, az 6 külön masszázsra képes, állítható masszázserővel és masszázstípussal.

VitalSpa masszázsmedence
VitalSpa 6 féle hidromasszázs 1 medencében

Fenntartási költségek – számoljunk hosszútávon!

A felfújható jakuzzival szemben egy masszázsmedence üzemeltetése sokkal hatékonyabb. A modern masszázsmedencék hőszigetelése alacsonyan tartja az energiaköltségeket, míg ez a felfújható jakuzziról nem mondható el. Egész éves működtetésre vetítve a masszázsmedence sokkal takarékosabb. A fűtési, vízkezelési és a vegyszerköltségében is előnyösebb a masszázsmedence.

A masszázsmedence egyedi szűrőrendszere, automatikus vegyszeradagolása és vízszűrési rendszere behozhatatlan előnyt jelent, ha a karbantartást és a ráfordított időt vizsgáljuk. Vízcserére is ritkábban van szükség, hála a jobb szűrőrendszernek.

A masszázsmedencék minőségi anyagokból készülnek, tartósabbak ellenállnak az időjárás viszontagságainak, szemben a felfújható jakuzzik sérülékenységével.

Végül az ár kérdése jelentősen függ a személyes preferenciáinktól, anyagi helyzetünktől, azonban a fentieket figyelembe véve tartsuk szem előtt, hogy masszázsmedence vásárlásnál nem kizárólag az ár a döntő tényező.

Fontos különbségek a garanciában

Még a magasabb árkategóriájú felfújható jakuzzikra sem biztos, hogy érvényes a kötelező 1 éves jótállás, ennek oka pedig prózai: nem sorolható a tartós fogyasztási cikkek közé. Ez bizony hatalmas kockázat, különösen úgy, hogy pár éven belül szinte biztosan tönkremegy.

A garancia kérdése a leginkább árulkodó jele a minőségnek. A minőségi termékre a gyártó büszkén vállal garanciát és fontosnak tartja, hogy a maximumot nyújtsa a vevőinek. Nem pedig az a célja, hogy csupán a törvényi minimumot teljesítse.

A VitalSpa jakuzzik esetében:

 • a csővezetékekre 3 év
 • a kijelzőmodulra 3 év
 • az akril felületére 5 év
 • a tartószerkezetre 15 év jótállás.
VitalSpa masszázsmedence
Kiterjesztett garancia a VitalSpa masszázsmedencékre

Kiterjesztett garancia:

 • a masszázsmedence beüzemelése után 6-12 hónappal házhoz jönnek és egy 100%-ig díjmentes ellenőrzés keretében alaposan átnézik a gépészetet, a funkciókat és a vízminőséget. Ha szükséges, korrigálnak, javítanak, optimalizálnak.

Gyakori tévhitek a jakuzzikról

 • Extra vízigény
  Az 1000–1500 literes űrtartalom valóban nem kevés, de ha hozzátesszük, hogy elegendő a vizet 6-12 havonta cserélni, nem is tűnik soknak. Ez a medence méretétől függően kb. 125 liter vizet jelent havonta, ami kevesebb, mint az átlagos napi vízfelhasználásunk. Jó hír, hogy a jakuzzi vize felhasználhatja a terasz vagy a járda takarítására, vagy akár a kert locsolására is, amikor cseréljük a vizet.
 • Durva vegyszerek a víztisztításhoz
  A felfújható modelleknél lehetséges, hiszen a szűrőrendszerük nem elég hatékony. A minőségi jakuzzi körül viszont - 2 környezet- és bőrbarát kiegészítőnek köszönhetően - nem érezni a tipikus uszodaszagot.
  Az ózonberendezés a klórnál jelentősen hatékonyabb, így minimálisra csökkenti a szükséges vegyszermennyiséget. Az antibakteriális papírszűrő nemcsak selymesebbé és tisztábbá teszi a vizet, hanem ritkábban kell cserélni, mint az átlagos papírszűrőt és a vízpumpákat is kíméli.
VitalSpa masszázsmedence
Az antibakteriális papírszűrő selymesebbé teszi a vizet
 • Zajos
  Ez legfeljebb gumijakuzzikra igaz, amelyeknek a gépészete annyira zúghat használat közben, hogy lazítani sem tudunk benne. A prémium masszázsmedencék viszont olyan halkan duruzsolnak, hogy normál hangerővel beszélgethetünk a mellettünk ülővel.
 • Problémák a téliesítéssel
  Egy felfújható medence esetén ez valóban nehézkes: le kell engedni, majd alaposan kitakarítani, végül összehajtogatni és betuszkolni a téli tárolóhelyére.
  Amennyiben télen nem szeretné használni a jakuzziját, akkor a telepített jakuzzik téliesítését jobb szakértőre bízni, így biztosan nem marad pangó víz a csövekben és a művelethez biztosan van megfelelő eszköze, vegyszerre. De ez nem ördöngösség, magunk is megtanulhatjuk, hiszen minden VitalSpa jakuzzi felhasználóbarát.
 • Télen szökik a meleg
  A gumijakuzzik kezdetleges a szigetelése miatt ez elkerülhetetlen, ezért ezeket a modelleket télen felejtsük el. Az igazi luxus pedig az, amikor egy sötét, hideg téli napon a melegen gőzölgő jakuzziban masszíroztathatjuk végig megfáradt tagjainkat. A „4 évszak” hőszigetelés megtartja a víz melegét, véd a külső hőmérsékletváltozástól és újrahasznosítja a masszázspumpa által termelt hőenergiát.
VitalSpa masszázsmedence
A VitalSpa jakuzzik 4 évszak hőszigetelése segít megtartani a víz melegét

Számoljunk! Hány felfújható jakuzzi ér egy 15 évre tervezett masszázsmedencét?

Most már tudjuk, hogy a felfújható jakuzzik néhány év után garantáltan tönkremennek. Még foltozással is csak néhány hónappal odázható el a csere, de 2-3 évente szinte biztosan újat kell venni. Az árak 200 000 - 800 000 forint között mozognak. Vegyük az átlagot - egy 500 000 forintos terméket - és most az inflációt és a népszerűségből fakadó drágulást hagyjuk figyelmen kívül. 15 év alatt minimum 5 felfújható jakuzzit kellene vennünk, ami 2 500 000 forint.

Kapunk beépített jakuzzit kapunk ennyiért, minimum ennyi időre? Igen, az Aruba Eco olcsóbb is (2023-ban 2 150 000 forint a listaára), kiterjesztett VitalSpa-garanciával, színterápiával, ózonfertőtlenítéssel, „4 évszak” hőszigeteléssel, fagyásvédelemmel és Thermowood fa oldalburkolattal. Nem kérdés, hogy melyik éri meg jobban!

Minden jel szerint sokkal jobb választás a hagyományos masszázsmedence

6 érv, ami a VitalSpa jakuzzik mellett szól:

 1. Kiváló minőségű anyagok, fejlett gyártási technológia, hosszú élettartam
 2. Kiváló hőszigetelés, minimálisra csökkentett energiaköltségek
 3. Sok masszázsfúvóka, kiváló masszázsélmény
 4. Egyedi vízszűrési rendszer gondoskodik a víz tisztaságáról és a higiéniáról
 5. Exkluzív kialakítás különböző választható extrákkal: LED-világítás, audio eszközök (a jakuzzi kiegészítőket itt tudja megnézni.)
 6. Hosszú garancia

A VitalSpa medencék weboldalán tájékozódhat az aktuális jakuzzikínálatról és árakról.

Megnézem a jakkuzikat

Népszerűek a témában

Masszázsmedencét vásárolnál? 5+1 tanács, hogy megtaláld a legjobbat

Felpezsdítő luxus: ezek a VitalSpa legértékesebb masszázsmedencéi

Medenceépítés gyorsan, karbantartás könnyedén – 6 lépéses medence projekt

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Így segít a profi zuhanykabin a maximális vízbiztonság elérésben

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Csendes mosdóhasználat otthonában egyetlen kiegészítővel!

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Otthoni wellness dézsában

Medenceválasztás okosan: mobil, telepített vagy épített?

Legyen otthon medencénk! – Méretek, kialakítás, költségek

Medenceépítés gyorsan, karbantartás könnyedén – 6 lépéses medence projekt

Masszázsmedencét vásárolnál? 5+1 tanács, hogy megtaláld a legjobbat

Wellness helyiség és fürdőszoba prémium minőségben berendezve

A jacuzzi választás legfontosabb szempontjai

Jakuzzi szezon egész évben

Akár 7 nap alatt elkészülhet a medencénk – Mutatjuk, hogyan

Lásd, érezd, és kérdezz! – Egy helyen minden, ami zuhanyzó, fürdőkád és jakuzzi

Otthoni wellness élmény: zuhanykabinok, zuhanypanelek és fejzuhanyok