Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Miért vásárolt „mindenki” jakuzzit mostanában? Most vegyünk masszázsmedencét vagy halasszuk a vásárlást?

A jakuzzipiac 2020-tól száguld, pedig előtte sem volt ok panaszra.
Mit jelent ez Önnek, ha jakuzzivásárlást tervez? Várható az árak esése és a készletek bővülése – vagy „amit készleten talál, azt azonnal rendelje” hiányra készülhetünk?
Érdekemben állna azt mondani, hogy minél előbb vegyen VitalSpa masszázsmedencét, de az olcsó kereskedői dumákban nem hiszek. Hiszek viszont abban, hogy ha megtisztelem Önt azzal, hogy a piacról egy elemzést adok, akkor Ön jobb döntést tud hozni… és esetleg eljön megnézni pár VitalSpa jakuzzit.

A koronavírus eszünkbe juttatta az egészséget

Hazafelé bedobott gyorskaja, rossz alvás, elhanyagolt mozgás – biztos recept a menedzserbetegségekhez.

Sok ember a koronavírus fenyegetésétől döbbent rá: „lépcsőzni is alig bírok. Ha elkapom, lehet, hogy belehalok”. A jó vérkeringéssel bíró, fitt 50-es ember és egy vele egykorú, de legyengült, ritkán mozgó és rosszul táplálkozó ember között a különbség drámai volt: az egyik jó eséllyel kiheveri, a másik valószínűleg az intenzívre kerül. És jó esetben kijön onnan.

A hidromasszázsos jakuzzi (azaz minden VitalSpa medence) luxustermékként él az emberek fejében – pedig a medence nemcsak „úri muri”, hanem egészségfejlesztő eszköz.

Vital Spa masszázsmedence

A rendszeres hidroterápia:

  • csökkenti a stresszt,
  • javítja a vérkeringést,
  • lazítja az izmokat,
  • javít az alvásminőségen,
  • erősíti az immunrendszert.

(A lista nem teljes körű. Keressen rá a neten vagy kérdezze meg orvosát: alá fogják támasztani azt, amit itt írtam.)

A VitalSpa-t vásárlók jelentős része az egészsége miatt döntött masszázsmedence mellett.

Vital Spa masszázsmedence

Az elmaradt nyaralásokat megpróbáltuk a teraszokon bepótolni

Törölt repülőjáratok, beutazási tilalmak, bezárt hotelek – és lemondott nyaralások. Rengeteg pénz „kereste a helyét”, melynek egy részét jakuzzikra és otthoni szórakozásra költötték.

Ha mi nem tudunk a nyaraláshoz menni, majd a nyaralás jön hozzánk.

Vital Spa masszázsmedence

Ez lakossági oldalról olyan keresletet hozott, amit a gyártók alig győztek: mindig büszke voltam a VitalSpa 3 hetes gyártási idejére, ám a megnőtt kereslet miatt voltak időszakok, amikor már a 3 hónapos szállításnak is örültünk. Mára már normalizálódott a helyzet, tehát készletről is lehet vásárolni, de az egyedi igényeket pár hét alatt kiszolgáljuk.

A HORECA-szektor előre menekül (Hotels, Restaurants, Cafés)

A járvány miatti lezárások egyik pillanatról a másikra szüntették meg a turizmus jó részét. Eladott vendégéjszakák híján a hotelek kongtak az ürességtől.

A hotelek és apartmanok további sorsa függ attól, hogy alapból mekkorák és milyen pénzügyi helyzetben találta őket a lezárás.

A nagy, tőkeerős, 4-5 csillagos hotelnél általában több tartalék van (vagy ha mégsem, akkor könnyebben talál finanszírozást). Sokuk úgy volt vele: ha már úgyis üres az épületem, akkor most csinálom meg a felújításaimat. Pénzem van rá, sajnos időm is.

A kisebb, szegényebb és kevésbé csillogó hotelek és apartmanok fő kihívása az életben maradás volt. Egy részük valóban csődbe ment, a többiek egyre éhesebben várták a nyitást.
Adott tehát egy szektor, amely rengeteg elmaradt bevételt próbál pótolni úgy, hogy vendégből nem lesz több – ergo megnő a verseny. Úgy gondolkodtak a tőkeerősek, hogy „ha már úgyis felújítok, akkor megnézem, hogyan tudok értéket növelni és a versenyben jobb lenni” – a masszázsmedence pedig egy könnyen beszerezhető, gyorsan beszerelhető luxuscikk, ami segít abban, hogy a vendégéjszakákat magasabb áron adja el a szálláshely.

Tehát a hotelek, magánszálláshelyek, panziók is vitték a jakuzzikat, mint a cukrot.

Vital Spa masszázsmedence
TreeHouses Noszvaj

Az élelmes lakáskiadók is fölfedezték a masszázsmedencéket

A hoteles piachoz hasonló játszódott le az albérleti piacon – szinte egyik napról a másikra tűntek el az Airbnb-s turisták és rövid távú bérlők, így a tulajok elkezdték a „majd ha egyszer időm lesz rá” felújításokat megcsinálni.

Sokan gondolkodtak úgy: „jó helyen van a kecó, ha luxusszínvonalra gépesítem, akkor nem 300 000-ért adom ki, hanem 500 000-ért.” Jó a szó: ez néhány hónap alatt hozza vissza a jakuzzi és a felújítás árát.

Emellett a befektetési céllal megvett és felújított ingatlanok is fölszívták a VitalSpa medencéket. Ha egy tapasztalt ingatlanost megkérdez, örömmel mesélik, hogy egy szinteltolásos és ízléses terasz (grillrész, pergola, hűsölő, ebédlőasztal, jakuzzi) megépítéssel és berendezéssel megvan mondjuk 4-5 millió forintból, de minimum 8-10 milliót hozzátesz az eladási árhoz (vagyis a „house flipper” a teraszba rakott pénzét minimum duplázta). Ha már úgyis hozzányúlunk az épülethez, akkor plusz egy jakuzzi már nem oszt – viszont szoroz.

Vital Spa masszázsmedence

Mint az őrült, ki letépte ellátási láncát

A logisztikai szakemberek szeme alatt gyűltek a fekete karikák az elmúlt években: a bezárási csikicsuki és a pillanatok alatt megváltozó kereslet sokkolta a világ gazdaságát.

Ön hirtelen szórakoztatóelektronikára vágyik, mert délután jön a hír, hogy határozatlan ideig otthon maradunk. E vágy egyszerre százezrekben születik meg – csak hazánkban. A szórakoztatóelektronikát eladó cégnek többet kell rendelnie, ehhez a gyárnak többet kell gyártania (valószínűleg eddig is maximum közelében pörgött), ehhez alvállalkozók és beszállítók egész sorának kell hirtelen több anyagot vagy alkatrészt vinnie.

De van, amiből egyszerűen nincs több. Vagy épp sokszorosára drágult az alapanyag és a szállítás.
Erre egyetlen megoldás van: minél rövidebb ellátási lánc. A VitalSpa ezt úgy oldja meg, hogy Magyarországon gyárt (mert magyar cég): itt tervezünk, itt szerelünk, innen szállítunk.

Vital Spa masszázsmedence

Mindennek eredménye, hogy amikor sok ember egy időben döntött a jakuzzivásárlás mellett, mi azt minőségi kompromisszum nélkül tudtuk kiszolgálni – a csúcsokon a szállítási idő lett csak több hónapos, de ez ekkora keresletnél elkerülhetetlen.

Mindenki az infláció növekedésére számít

E sorok írásakor (2022. augusztus) a világgazdaság egésze az inflációval küzd – Magyarország, EU, Egyesült Államok, mindenki. Szerintem komoly szakember nem tippelheti meg egy ilyen cikkben ennek a végét vagy mértékét.

Tőkeerőtől és befektetői hozzáállástól függően két tökéletesen ellentétes reakció érkezhet a jakuzzivásárlásra:

  • halasztás
  • előrébb hozás

Mindkettő mellett lehet érvelni.

A minőségi jakuzzi félig luxuscikk, félig egészségvédő eszköz. A halasztó úgy dönt, most másra kell a pénz. Ezt egy jó értékesítő tiszteletben tartja.

Az előrébb hozás is értelmes döntés a magas inflációs környezetben: a pénzem most többet ér, mint 2 hónap vagy 2 év múlva, az árak pedig még konjunktúrában sem szoktak csökkenni.
Ha rákeres a VitalSpa jakuzzikra, azt fogja látni, hogy az átlagár stagnál vagy emelkedik. A kiváló Aruba áradatai az elmúlt évekből az Árukeresőn:

Vital Spa masszázsmedence
Forrás: https://jakuzzi.arukereso.hu/vitalspa/aruba-p261897865/

(A minimumár időszakos akció, amit vagy elcsíp, vagy nem. A legfontosabb adat a piaci átlagár.)

A VitalSpa Bali medencéje így árazódott:

Vital Spa masszázsmedence
Forrás: https://jakuzzi.arukereso.hu/vitalspa/bali-p261897871/

A VitalSpa Haiti masszázsmedence is emelkedik:

Vital Spa masszázsmedence
Forrás: https://jakuzzi.arukereso.hu/vitalspa/haiti-p261897875/

Nem látunk a jövőbe: lehet, hogy e cikk élesítése után 3 nappal 30%-ot zuhan a New York-i tőzsde és beszakadnak az árak.

De ha én vevőként biztos vagyok abban, hogy jakuzzit szeretnék, akkor a lehető leghamarabb vásárolnék – egyrészt a trendeken látom, hogy inkább emelkednek az árak, másrészt a jelenlegi infláció már kétszámjegyű.

Ha biztos a jakuzzivásárlásban, csak még nem tudja, hogy mikor, akkor beszéljen egy szakemberünkkel a VitalSpa bemutatóteremben és hozzon megalapozott döntést.

Válságban a legjobb befektetés az ember

Nehéz „biztos” eszközt, devizát, részvényt mondani – azért az idézőjel, mert nincs biztos. Hova tegyük hát tőkénket, figyelmünket, időnket?

Egyetlen valóban biztos hely van, ez pedig mi magunk: a tudásunk, az egészségünk, a keresőképességünk.

Ha a masszázsmedence segít Önnek abban, hogy ellazuljon, jobban koncentráljon, tisztább fejjel tudja elkezdeni a napot, akkor ez jó befektetés (bár nem így gondol rá). Ezek azok a pici, de fontos versenyelőnyök, amelyek egy milliárdos cég vezetőjénél sokat érnek – hiszen minden döntése nagyobb téttel jár, mint amennyibe a jakuzzi kerül.

Vital Spa masszázsmedence

Az a jakuzzi biztos, amelyben már mosolyogva üldögél

Nem tudjuk, lesz-e válság (és ha lesz, mekkora). Nem tudjuk, jön-e új járványhullám. Nem tudjuk, a folyótölcsér torkán akad-e egy újabb hajó.

Azt biztos, hogy a cikk élesítésekor medencekészítő mestereink tudnak dolgozni az Ön medencéjén. Ha jakuzzivásárláson gondolkodik, ne habozzon, hanem pezsegjen!

Vital Spa masszázsmedence

Jöjjön el a VitalSpa bemutatótermébe: Nézze meg a kiállított modelleket, csobbanjon egyet, beszélje át velünk a kérdéseit és igyon egy kávét (a vendégünk).

És ha VitalSpa mellett dönt (melyre minden oka meglesz), mi a kiszállítást és a beüzemelést is elvégezzük Önnek.

VitalSpa jakuzzi telepítés teraszra
Népszerűek a témában

Felpezsdítő luxus: ezek a VitalSpa legértékesebb masszázsmedencéi

Medenceépítés gyorsan, karbantartás könnyedén – 6 lépéses medence projekt

Masszázsmedencét vásárolnál? 5+1 tanács, hogy megtaláld a legjobbat

Ez is érdekelhet

Masszázsmedence – a jó közérzet és az egészségmegőrzés különleges eszköze. Hogyan válasszunk masszázsmedencét?

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Eclisse 40, az átgondolt és kifinomult tokrendszer

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Tízből kilencen korszerűsítenék otthonukat

A mai görgős zuhanykabinok csak hírből ismerik a '90-es évekbeli elődeiket

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Komfortosan a télikertben – válasszunk hozzá árnyékolót!

Kingfire Kanto az első Schiedel sarokkandalló előnyei

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Hová szökik az áram? – Rangsoroltuk a 10 legnagyobb villamosenergia-fogyasztót a háztartásunkban

Ki miért vesz VitalSpa jakuzzit? - „Egy kanapé helyett vettük, hogy le tudjunk ülni a barátokkal beszélgetni”

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Tó2 – A kerti élet örömei

Nyaralás a kertben – a kerti vakáció nélkülözhetetlen kellékei

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Pataktól a jakuzziig – Beszélgetés Ács Erzsébettel és Kiszely Beátával

Otthoni wellness jakuzzival és Swim Spa-val

Masszázsmedence másképp: a különleges Softub

A masszázsmedence karbantartása: víztisztítás, hőszigetelés, téliesítés

Swim Spa, az élményfürdőzés új neve

Palermo masszázsmedence

Masszázsmedencét a teraszra! - Új perspektívában a külső terek berendezése

Jakuzzi: családi program minden korosztálynak