Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

A jövő zöld városa

2012. április 21-én 11 órakor kezdődik a Construma 2012 építőipari szakkiállításon, Budapesten, a Hungexpo területén a „Városfejlesztés ma és holnap – avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa” címet viselő konferencia.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Ingyenesen tekinthetik meg a Construma 2012, az Otthon Design, s a Decorstone társrendezvényeit azok, akik a Hungexpo weboldalán regisztrálnak a „Városfejlesztés ma és holnap – avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa” címet viselő konferenciára.

A konferenciát szervező Ma & Holnap folyóirat megbízott főszerkesztője. Doró Viktória elmondta, hogy a magazin korunk legégetőbb kérdéseire keresi a válaszokat: ilyen például a növekvő környezeti terhelés, a globális felmelegedés, vagy a csökkenő művelhető földterület okozta problémák vizsgálata, nem megfeledkezve arról a tényről, hogy Földünk lakosságának 70 százaléka városokban él. Ezért a kezdetektől a lap kiemelt témái közé tartozik az urbanisztika, a fenntartható építészet és közlekedés, valamint a zöld városkoncepciók bemutatása is.

A Construma évek óta az egyik legtöbb kiállítót és látogatót vonzó tavaszi kiállítás (tavaly 60 ezer látogatója volt), ezért mintegy 250–300 fős hallgatói létszámra számítanak a rendezők. Az EU központban 11 órakor kezdődő konferenciára a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Hungexpo weboldalán lehet, a konferencia látogatói egy gyorsfolyosón keresztül jutnak majd el az előadóterembe, így elkerülhető lesz a sorban állás. A konferencia résztvevői ingyenesen tekinthetik meg a társrendezvényeket is.

Konferencia a Construma 2012 építőipari szakkiállításon

Doró Viktória hozzátette, mivel a városi lét fenntarthatósága világszerte kérdéseket vet fel, nem lehet kivétel ez alól Budapest sem. A kiemelt témák közé tartozik a zöldterületek méretének növelése, a tömegközlekedés korszerűsítése, az EU-előírásoknak való megfelelése, a városüzemeltetésben a legmodernebb technológiák alkalmazása, a korábbi energiapazarló közvilágítás LED-fénycsövekkel való felváltása, épületeink energiahatékonyságának növelése, energiatanúsítvány – mind-mind aktuális és megoldásra váró kérdések.

Mivel a konferencia április 21-én, szombaton lesz, a szervezők számítanak arra, hogy családok látogatnak el a konferenciára, ezért gondoltak a legkisebbekre is. Egész nap környezeti nevelési és szemléletformálási játszóház várja a kisgyermekeket.

Az előadók között található

  • Vida Gábor akadémikus,
  • Gyulai Iván ökológus,
  • Olajos Péter környezetpolitikai szakértő,
  • Fegyverneky Sándor és
  • Birkás Gábor építész, s
  • Varga Judit, az Ökolúció Alapítvány ügyvezetője.

Az előadások nem szakembereknek, hanem olyan városlakóknak szólnak majd, akiket érdekel a főváros környezetvédelmi problémáinak lehetséges megoldása.

Doró Viktória elmondta, hogy a 2007-ben induló Ma & Holnap Klubok (író-olvasó találkozók) sikerén felbuzdulva 2009 szeptemberében Eger adott otthont az első saját szervezésű konferenciájuknak, amely a „Fenntartható város ma és holnap” címet viselte. Ezt követte 2010. március 19-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett „Ma és holnap – Egy zöld jövőért” című konferenciájuk, amelyen előadást tartott többek között Professzor Guy Turchany, Professzor Láng István és Faragó Tibor környezetpolitikai szakértő is.

Ez is érdekelhet

Kültéri világítás lépésről lépésre

Exkluzív termékek a kärcher online áruház kínálatában!

Tervezz ötcsillagos tetőt a gasztronómiából inspirálódva

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Könnyű cserepek az időtálló tetőért

Terrán Tetőkalkulátor - Ingyenes és azonnali kalkuláció tetőépítéshez

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Zuhanykabin lézergravírozás - üvegre visszük elképzelését

Loggia – a modern, tolópaneles zsalugáter

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Épülő passzívházak – kampány a Construma 2012 kiállításon

OtthonDesign kiállítás a Construmával egyidőben

A ZÉOSZ tavaszi hadjárata a Construma 2012 kiállításon

EuroSkills a Construma 2012 kiállításon

Nulla energiafelhasználású épület a Construma 2012 kiállításon

Kertépítő verseny és show a Construma 2012-n

A jövő konyhabútorai az OtthonDesign belsőépítészeti kiállításon

Construma 2012

MÉASZ-konferencia a tervezett épületenergetikai EU forrásokról és az elérhető megtakarításokról a Construmán