Tavaszi újdonságok a Construmán

A tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításon a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

Tavaszi újdonságok a Construmán

A Construma 2013 építőipari szakkiállítás OtthonDesign társkiállításának legszebb standja címet a Wellis nyerte el. A standot Lang Viki enteriőrtervezővel közösen tervezték a cég munkatársai. A hazai jakuzzigyártó legnépszerűbb terméke az EveRest volt, amely az álmennyezetes bemutatótér félhomályát PowerLED színterápiás világítással töltötte be. „Emellett számos más termékünket is bemutattuk, így például a Cancun jakuzzit, az Osiris épített szaunát, szabadon álló kádakat és a Nefertum túlfolyós kádat” – mondta el Kánya Viktor, a Wellis Magyarország Kft. marketingvezetője.

Tavaszi újdonságok a Construmán

A Viessmann a Hungarotherm kiállításon mutatta be kompakt levegő hőszivattyúját, amelyet új házakba is ajánl és fűtéskorszerűsítésre is. A split-levegő hőszivattyú zajosabb része kültérre került, amíg a beltéri egység feladata a meleg víz tárolása és elosztása. A cég másik újdonsága a Construma társkiállításán új, meleg víz készítésére alkalmas szolárrendszere volt.
„A szolár csomag két – összesen 4 négyzetméteres abszorber felületű – síkkollektorból és egy bivalens 250 literes melegvíz-tárolóból áll. A rendszer előnye, hogy a gyárilag összeállított csomag könnyen tervezhető és szerelhető" – mutatta be a terméket Klug Viktor a Viessmann irodavezetője.

Tavaszi újdonságok a Construmán

Az építészeti üveg termékeiről ismert Jüllich Glas Holding Zrt. két éve gyárt napelemeket is. Most a Construmán bemutatott újdonsága az ablaküvegre laminálható napelem volt. Lamináló géppel akár 2 × 3 méteres üvegtáblákra – hőszigetelő üvegre is – lehet napelemeket laminálni.
„A cég új technológiájának köszönhetően, szinte minden üvegfelület képes lehet villamosenergia-termelésre, legyen szó homlokzatról vagy akár egy vitorlás hajó kabinablakáról” – tájékoztatott dr. Warvasovszky Donát üzletágvezető.

Tavaszi újdonságok a Construmán

„Cégünk, a Sunwood télikertek évek óta rendszeresen több országban is részt vesz építőipari kiállításokon, így a Construmán is kiállítunk. Az idei Construma kiállításon tapasztalt érdeklődés kellemes meglepetés volt számunkra. Érezhető volt a kiállításon, hogy a szervezők tapasztaltak, a szolgáltatások a részletekig átgondoltak és a piaci helyzethez alkalmazkodók. Sőt a piaci helyzet változása, a pozitív gazdasági mutatók a látogatók érdeklődésén is megmutatkozott. A kiállítási standunk maga is egy télikert volt. Az angol Ultraframe Classic télikert tetőrendszere a legmodernebb számítógépes technológiával tervezett és kivitelezett tetőrendszer. Ez a télikert tetőrendszer a piacon lévő tetőrendszerek közül a legsikeresebb” – mondta el Pónya Péter cégvezető.

Kapcsolódó írásunk
Mit láttunk a Construmán?

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Fürdőszoba és otthoni wellness kiállítás: Budapest, január 17-19.

Ne csak a kádját töltse fel vízzel, hanem önmagát is ötletekkel! Új vagy régi, kicsi vagy nagy, költséghatékony vagy luxus – mindegy, mi mindent megmutatunk önnek. Több mint 100 márka és egyedi kedvezmények egy helyen!

FreeFlow Spas masszázsmedencék

Azok számára, akik ragaszkodnak a masszázsmedence klasszikus, hagyományos formavilágához, ám kis helyre telepíthető, energiatakarékos és valóban mobil jakuzzit keresnek, a FreeFlow Spas masszázsmedencéi jelentik az ideális választást.

Kényelem és teljesítmény - HotSpring masszázsmedencék

A masszázsmedencék közül a hazai piacon is magasan kiemelkedik az amerikai kontinensen már évtizedek óta egyik legnépszerűbb jakuzzi, a HotSpring.

Fontos dolog, melyről a medence építést tervezők gyakran elfeledkeznek

Egy kertes ház számtalan lehetőséget rejt magában: egyik ezek közül a kerti medence. A medence szezon viszonylagos rövidsége miatt azonban más alternatívában is érdemes gondolkodnunk.

Férőhelyek kontra személyek. Hogyan határozzuk meg a férőhelyek számát jakuzzi vásárlásnál?

A gyártók szinte mindig megadják, hány férőhelyes a masszázsmedencéjük, ám ez megtévesztő lehet és lássuk be, nehezen elképzelhető, hogy egy 2x2 méteres medencében öt ember kényelmesen elfér. Éppen ezért a kiválasztásnál a férőhelyek száma helyett inkább azzal számoljunk, hogy a szalonban hány személyesnek tüntetik fel az adott modellt.

Családi élményfürdő a jakuzziban - a program, amikor senki nem nyúl az okostelefonja után

A közös, családi fürdőzés pihentető élményt jelenthet a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt. Mi kínálhatna jobb helyet erre, mint egy kényelmes jakuzzi?

A Tesla legújabb innovációja: hatékony és magas szilárdságú napelemes tetőfedés

Az elektromos árammal hajtott autóinak fejlesztése után a Tesla tovább emeli a tétet: olyan fotovoltalikus tetőfedő anyagokat dobott piacra, melyek anyagukban és élettartamukban is különböznek az eddig ismert napelemes cserepektől.

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság. Csupán néhány tulajdonság, mely a Tétény-Ker termékeit és szolgáltatásait jellemzi.

Megújuló energia fémtetőről

Meglepő adat, hogy az éghajlatnak köszönhetően Magyarországon minden négyzetméterre körülbelül 1265 kilowattóra napenergia jut. Mivel ez több mint jónak nevezhető érték, így emiatt - és az egyre terjedő trendnek köszönhetően -, egyre több tetőn jelennek meg a nap energiáját összegyűjtő és hasznosító eszközök, napelemek és napkollektorok. Kifejezetten széles a választék, de amiről most szó lesz, az ezek biztonságos és tartós rögzítése – pl. fémtetőn.

Önnek ajánljuk