Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Tavaszi újdonságok a Construmán

A tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításon a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

Tavaszi újdonságok a Construmán

A Construma 2013 építőipari szakkiállítás OtthonDesign társkiállításának legszebb standja címet a Wellis nyerte el. A standot Lang Viki enteriőrtervezővel közösen tervezték a cég munkatársai. A hazai jakuzzigyártó legnépszerűbb terméke az EveRest volt, amely az álmennyezetes bemutatótér félhomályát PowerLED színterápiás világítással töltötte be. „Emellett számos más termékünket is bemutattuk, így például a Cancun jakuzzit, az Osiris épített szaunát, szabadon álló kádakat és a Nefertum túlfolyós kádat” – mondta el Kánya Viktor, a Wellis Magyarország Kft. marketingvezetője.

Tavaszi újdonságok a Construmán

A Viessmann a Hungarotherm kiállításon mutatta be kompakt levegő hőszivattyúját, amelyet új házakba is ajánl és fűtéskorszerűsítésre is. A split-levegő hőszivattyú zajosabb része kültérre került, amíg a beltéri egység feladata a meleg víz tárolása és elosztása. A cég másik újdonsága a Construma társkiállításán új, meleg víz készítésére alkalmas szolárrendszere volt.
„A szolár csomag két – összesen 4 négyzetméteres abszorber felületű – síkkollektorból és egy bivalens 250 literes melegvíz-tárolóból áll. A rendszer előnye, hogy a gyárilag összeállított csomag könnyen tervezhető és szerelhető" – mutatta be a terméket Klug Viktor a Viessmann irodavezetője.

Tavaszi újdonságok a Construmán

Az építészeti üveg termékeiről ismert Jüllich Glas Holding Zrt. két éve gyárt napelemeket is. Most a Construmán bemutatott újdonsága az ablaküvegre laminálható napelem volt. Lamináló géppel akár 2 × 3 méteres üvegtáblákra – hőszigetelő üvegre is – lehet napelemeket laminálni.
„A cég új technológiájának köszönhetően, szinte minden üvegfelület képes lehet villamosenergia-termelésre, legyen szó homlokzatról vagy akár egy vitorlás hajó kabinablakáról” – tájékoztatott dr. Warvasovszky Donát üzletágvezető.

Tavaszi újdonságok a Construmán

„Cégünk, a Sunwood télikertek évek óta rendszeresen több országban is részt vesz építőipari kiállításokon, így a Construmán is kiállítunk. Az idei Construma kiállításon tapasztalt érdeklődés kellemes meglepetés volt számunkra. Érezhető volt a kiállításon, hogy a szervezők tapasztaltak, a szolgáltatások a részletekig átgondoltak és a piaci helyzethez alkalmazkodók. Sőt a piaci helyzet változása, a pozitív gazdasági mutatók a látogatók érdeklődésén is megmutatkozott. A kiállítási standunk maga is egy télikert volt. Az angol Ultraframe Classic télikert tetőrendszere a legmodernebb számítógépes technológiával tervezett és kivitelezett tetőrendszer. Ez a télikert tetőrendszer a piacon lévő tetőrendszerek közül a legsikeresebb” – mondta el Pónya Péter cégvezető.

Kapcsolódó írásunk
Mit láttunk a Construmán?

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Így hasznosíthatjuk a napenergiát otthonunkban - Napelemes és napkollektoros rendszerek

A többség számára manapság már nyilvánvaló, hogy a napelemek a napsugárzást elektromos energiává alakító eszközök. Sokan azonban még mindig összetévesztik ezeket a fotovoltaikus rendszereket tévesztik a napkollektorokkal, pedig működésük és hasznosításuk is jelentősen eltérő. Bár mind a napelem, mind a napkollektor napenergiát alakít át, a napelem elektromos-, a napkollektor pedig hőenergia hasznosítás célját szolgálja.

Számoljunk le az elektromos fűtést övező tévhitekkel!

Czinege Károly az Az elektromos fűtés a jövő megoldása! című könyve igazi hiánypótló szakkönyv nemcsak szakmabelieknek, amely tisztáz minden, az elektromos fűtéssel kapcsolatos félreértést. Lásson ön is tisztán, hiszen könnyen meglehet, hogy otthonában is az elektromos megoldás lesz a leginkább költséghatékony megoldás!

Télikert: átgondolt tervezéssel, precíz kivitelezéssel lesz látványos és élvezhető a végeredmény

Télikertet szeretnénk, de valójában fogalmunk sincs arról, hogy hol és hogyan alakítsuk ki? Egyáltalán alkalmas-e a házunk, lakásunk egy ilyen jellegű bővítésre, lesz-e ehhez elegendő hely? A tanácsunk, hogy semmiképpen se döntsünk egyedül és lehetőleg, ne magunk vágjunk bele a kivitelezésbe. A télikert építés nem igazán tartozik a “csináld magad” műfajába.

Megbízható gyártótól válasszunk nyílászárót!

Számos, keserves tapasztalat mutatja, hogy a címadó mondat nem minden esetben evidencia. Pedig éppen a nyílászárók és az ezekhez kapcsolódó kiegészítők tipikusan azon termékek körébe tartoznak, melyeket nem áll szándékunkban sűrűn cserélgetni. A minőségért pedig érdemes alaposan körülnézni a kínálatban.

4 fontos dolog, melyek nélkülözhetetlenek a jó tetőhöz

A megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel, minőségi anyagokból épített tető hosszú évtizedekig ellenáll az időjárás viszontagságainak, és hatékonyan támogatja az otthonok energia-megtakarítását. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a tető hibátlanul tegye a dolgát? Íme, a legfontosabb tényezők, melyek figyelmet érdemelnek az építés, felújítás során.

Levegő-víz hőszivattyú - Hűtés, fűtés, melegvíz ellátás kazán és klíma nélkül

Sokak számára még mindig rengeteg kérdés merül fel a levegő-víz hőszivattyúkkal kapcsolatban, hiszen gyakran még mindig nem egyértelmű, hogy milyen előnyökkel jár egy ilyen készülék beszerelése.

Fűtés, hűtés környezetbarát és gazdaságos módon - Mit kell tudnunk a hőszivattyúról?

Hazánkban a levegő-víz hőszivattyúk a legelterjedtebbek, mert ezek beruházási költsége a legkedvezőbb, így alábbi cikkünkben elsősorban ezekkel a készülékekkel foglalkozunk.

Hűtés, fűtés, melegvíz ellátás gazdaságosan, hőszivattyúval

Gyakran még mindig nem egyértelmű, hogy milyen előnyökkel jár egy hőszivattyú beszerelése. Íme, egy új típus, számos pozitív tulajdonsággal.

A télikert nélkülözhetetlen eleme a megfelelően tervezett árnyékoló

Egy szépen és jól megépített télikert a lakás egyik legkedveltebb része lehet, teljes joggal. Ahhoz azonban, hogy a nyári, forró napsütésben is tökéletesen ki tudjuk használni az előnyös adottságokat, a megfelelő árnyékolásról feltétlenül gondoskodnunk kell.

Önnek ajánljuk