Mit láttunk a Construmán?

Ötvenezren voltak kíváncsiak a tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításra, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

A több mint ötszáz kiállító sok újdonságot mutatott be a Construmán. A kiállításon nagy súllyal voltak jelen az energiatakarékos és a megújuló energiákat hasznosító termékek. A látogatóknak legalább a fele a felújítás iránt érdeklődött.

Construma Hungarotherm 2013

Dilemma, hogyha valaki napenergiát szeretne hasznosítani, hogy a meleg vizet biztosító napkollektort vagy a villamos áramot termelő napelemet válassza-e. A döntést megkönnyíti a JKH Kft. Megújuló Energia Divíziója egyedi, szabadalom által védett Logitex napelemes bojlerrendszere, amelyben a napelem közvetlenül fűti a bojlert vagy a radiátorban keringő vizet. Így ezzel a berendezéssel az áramtermelésen kívül, a használati melegvíz-ellátás és fűtésrásegítés is megoldható – ismertette Juhász Erik, a JKH Kft. marketingvezetője.
Ugyancsak a JKH forgalmazza azt a szlovák, Hofatex névre hallgató hőszigetelő anyagot, amely 100 százalékban természetes alapanyagú, préselt farostból készül, sőt még a ragasztóanyaga is természetes. Előnye, hogy magában tartja a vizet, és nedvesedés esetén sem duzzad meg.

Construma Hungarotherm 2013

Miskolczy Imre, a Miskolczy Energiaterv Kft. ügyvezetője a cég passzívházakhoz ajánlott bejárati ajtóit és padlásfeljáróit mutatta be. Kiemelte, a passzívházak esetében a padlástér nem szokott a termikus burok része lenni, ezért fontos, hogy a padlásfeljáró hőhídmentes és jó hőszigetelő legyen.

Construma Hungarotherm 2013

A Hungaroterm 2013 kiállításon mutatta be az Aereco Kft. a helyiségenként egyedileg szabályozott légcsere és a hővisszanyerős szellőzés előnyeit ötvöző DXR intelligens hővisszanyerős szellőztető rendszert. Ries László, a cég marketingigazgatója elmondta, a rendszer automatikusan, az egyes helyiségek szellőzési igényeihez alkalmazkodva gondoskodik az épület optimális légcseréjéről. Majd hozzátette: az optimális levegőminőség és az alacsony energiafelhasználás érdekében a rendszer a lakóhelyiségekben elhelyezett szén-dioxid-érzékelők által vezérli a légutánpótlást. A kiszolgáló helyiségekben pedig pára és/vagy mozgásérzékelős légelvezetők szabályozzák az elszívott levegő mennyiségét.

Construma Hungarotherm 2013Ifj. Gillich Tamás, a Tomka Kft. kereskedelmi igazgatója arról tájékoztatott, hogy a Construmára a saját gyártású flexibilis csöveiket hozták el. Újdonság volt a kiállításon az érintőképernyős szabályozóval rendelkező átfolyós rendszerű bojler. Emellett bemutatták az általuk forgalmazott fürdőszobai csőradiátorokat is. A legnagyobb sikere a Swarovski kristályokkal díszített design radiátornak volt a Construmán.

 

Folytatjuk

 

 

 

 

 

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Jó dolog, amikor az ember össze tudja kötni a kellemeset a hasznossal és ugyanígy több szempontból jó nekünk, ha a praktikust kötjük össze a kötelezővel. Hiszen, ha már valamire „hivatalból” is oda kell figyelnünk, azt miért ne tennénk úgy, hogy abból minden tekintetben a lehető legjobban jöjjünk ki? Erre jó példa az ISOTEC tetőszigetelés.

Nyáron is fontos a hőszigetelés

Hajlamosak vagyunk a hőszigeteléssel kapcsolatban csak a téli fűtési szezonra koncentrálni, amikor az elsődleges célunk az, hogy a szigetelőrendszer és a nyílászárók ne engedjék ki a benti meleget. Pedig a nyári kánikulában sem csak a ventilátorok és légkondicionálók használatával enyhíthetjük a hőséget.

A tetőfelújítás új korszaka: szarufa fölötti szigetelés Isotec panellel

Nem mindegy, hogy a régi tető szigetelését milyen minőségben, mennyi idő alatt és milyen hibázási lehetőségek mellett végeztetjük el. A későbbi bosszankodás esélyét csökkenti nullára az Isotec tetőszigetelő panel.

Meleg zokni a ház láb(azat)ára

Az épületenergetikai szabályozás változása minden szerkezetet érint, nem csak a külső falakat vagy a tetőt. A célunk ugyanis az, hogy a termikus burok egyenletesen vegye körbe épületünket, nem maradjon szigeteletlenül semelyik része sem.

4 + 1 tipp az egészséges lakóklímáért a nyári hőségben

A vírushelyzet enyhülésének ellenére valószínű, hogy az eddig megszokottaktól eltérően az idei nyáron többen, több időt töltenek majd otthonaikban, zárt térben. Éppen ezért érdemes tehát odafigyelnünk életterünk klímájára.

Hővisszanyerős szellőztető: összeköti az egészségest a kötelezővel

A közel nulla energiaigényű épületeknek 2021-től számos követelménynek meg kell felelniük, ami már most előre gondolkodást, alapos felkészülést igényel azoktól, akik jövőre építkezésbe fognak. Sarkalatos pont a megfelelő mennyiségű friss levegő biztosítása, ennek legoptimálisabb módjáról kérdeztük Papp Szilárdot, az Energetika 2020 Kft. ügyvezető igazgatóját.

Egy évtizedünk maradt változtatni - Szigeteléssel csökkenthető a klímaszorongás

A korszerűtlen épületek többlet energiafogyasztása nagymértékben hozzájárul a klímaváltozáshoz. Szigetelésükkel azonban több üvegházhatású gáztól menthetjük meg a Föld légkörét, ugyanis így több mint 0,4 tonnával, akár 40-50%-kal is csökkenthetjük CO2-kibocsátásunkat.

Szigeteljünk, de nem mindegy hogyan! - A jól kivitelezett szigetelés ára 30 év alatt akár 4-szer is megtérülhet

A homlokzati szigetelés szakszerű kialakításával a fűtés számla átlagosan 35%-al csökkenthető, a befektetés ára akár 8-10 év alatt megtérülhet.

Akár egy nap alatt 25%-kal csökkentheti fűtési költségeit

Egy szigetelés nélküli családi házban az energia 35%-a a falakon, 25%-a az ablakokon, 15%-a a padlón keresztül, 25%-a pedig a tetőn át távozik. A tető hőszigetelése az egyre népszerűbb innovatív fújható szigetelésnek köszönhetően a legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka.