Hirdetés

Mit láttunk a Construmán?

Ötvenezren voltak kíváncsiak a tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításra, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

A több mint ötszáz kiállító sok újdonságot mutatott be a Construmán. A kiállításon nagy súllyal voltak jelen az energiatakarékos és a megújuló energiákat hasznosító termékek. A látogatóknak legalább a fele a felújítás iránt érdeklődött.

Construma Hungarotherm 2013

Dilemma, hogyha valaki napenergiát szeretne hasznosítani, hogy a meleg vizet biztosító napkollektort vagy a villamos áramot termelő napelemet válassza-e. A döntést megkönnyíti a JKH Kft. Megújuló Energia Divíziója egyedi, szabadalom által védett Logitex napelemes bojlerrendszere, amelyben a napelem közvetlenül fűti a bojlert vagy a radiátorban keringő vizet. Így ezzel a berendezéssel az áramtermelésen kívül, a használati melegvíz-ellátás és fűtésrásegítés is megoldható – ismertette Juhász Erik, a JKH Kft. marketingvezetője.
Ugyancsak a JKH forgalmazza azt a szlovák, Hofatex névre hallgató hőszigetelő anyagot, amely 100 százalékban természetes alapanyagú, préselt farostból készül, sőt még a ragasztóanyaga is természetes. Előnye, hogy magában tartja a vizet, és nedvesedés esetén sem duzzad meg.

Construma Hungarotherm 2013

Miskolczy Imre, a Miskolczy Energiaterv Kft. ügyvezetője a cég passzívházakhoz ajánlott bejárati ajtóit és padlásfeljáróit mutatta be. Kiemelte, a passzívházak esetében a padlástér nem szokott a termikus burok része lenni, ezért fontos, hogy a padlásfeljáró hőhídmentes és jó hőszigetelő legyen.

Construma Hungarotherm 2013

A Hungaroterm 2013 kiállításon mutatta be az Aereco Kft. a helyiségenként egyedileg szabályozott légcsere és a hővisszanyerős szellőzés előnyeit ötvöző DXR intelligens hővisszanyerős szellőztető rendszert. Ries László, a cég marketingigazgatója elmondta, a rendszer automatikusan, az egyes helyiségek szellőzési igényeihez alkalmazkodva gondoskodik az épület optimális légcseréjéről. Majd hozzátette: az optimális levegőminőség és az alacsony energiafelhasználás érdekében a rendszer a lakóhelyiségekben elhelyezett szén-dioxid-érzékelők által vezérli a légutánpótlást. A kiszolgáló helyiségekben pedig pára és/vagy mozgásérzékelős légelvezetők szabályozzák az elszívott levegő mennyiségét.

Construma Hungarotherm 2013Ifj. Gillich Tamás, a Tomka Kft. kereskedelmi igazgatója arról tájékoztatott, hogy a Construmára a saját gyártású flexibilis csöveiket hozták el. Újdonság volt a kiállításon az érintőképernyős szabályozóval rendelkező átfolyós rendszerű bojler. Emellett bemutatták az általuk forgalmazott fürdőszobai csőradiátorokat is. A legnagyobb sikere a Swarovski kristályokkal díszített design radiátornak volt a Construmán.

 

Folytatjuk

 

 

 

 

 

 | 
Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Üzem, raktár, üzlet, vállalati telephely – modern acélvázas csarnokokban

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Radiátor választás – Az egyik legfontosabb lépés a fűtési rendszer kiépítése, korszerűsítése előtt

Homlokzati hőszigetelés kőzetgyapottal – Miért válasszunk kőzetgyapot termékeket?

Praktikus újítás, magas hatásfok – itt az épületszigetelés új dimenziója!

A lakosság a legnagyobb energiafogyasztó

Hőszigetelés centikben, számokban és forintokban

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Stílus tippek és trükkök különleges fürdőszobákhoz – Szabadon álló kádak és látványos radiátorok

Most éri meg igazán szigetelni - Az állami lakásfelújítási programmal akár egy nap alatt 25 százalékkal csökkentheti fűtési költségeit

Körkörös gazdaság: így hasznosítsd újra a hungarocelled

Az ablak nem gyerekjáték - Hogyan válasszunk nyílászárót a gyerekszobába?

Hőszigeteljünk! De hogyan? A leggyakoribb kérdések és válaszok a hőszigetelésről - Letölthető segédlettel és útmutatóval

Pluszenergiás irodát épít az Austrotherm

Vásárlási listák
További vásárlási listák