EuroSkills a Construma 2012 kiállításon

A Construma 2012 szakkiállításon rendezi meg az ÉVOSZ az EuroSkills Szakmunkás Európa Bajnokság hazai válogatóversenyét ács és kőműves szakmákban a budapesti Hungexpo 16-os pavilonjában.

A belgiumi Spa-Francorchamps-ban rendezik meg 2012. október 4–6. között a 3. EuroSkills Szakmunkás Európa Bajnokságot kőműves és ácsszakmákban – tájékoztatta a HOMEINFO.hu-t Pete Zoltán, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) ügyvezetőigazgató-helyettese. A hazánkat képviselő versenyzők számára válogatóversenyt rendez az ÉVOSZ Budapesten a tavaszi Construma 2012 kiállításon.

EuroSkills Construma2012

A válogatóversenyt 2012. április 20–21-én Budapesten, a Construma 2012 nemzetközi építőipari Szakkiállításon a Hungexpo 16-os pavilonjában tartják. Az eredményhirdetés április 22-én, vasárnap délelőtt 11 órakor lesz a kiállításon.
Az EuroSkills szabályzata értelmében a versenyre a 25. életévüket 2012-ben betöltő szakmunkás fiatalok jelentkezhetnek.

EuroSkills Construma2012

A válogatóversenyre tehetséges, motivált, és kiemelkedő gyakorlati tudással rendelkező ács és kőműves szakmunkásokat várnak, akik vállalják, hogy győzelmük esetén – illetve a második és harmadik helyezett tartalékként – részt vesznek az októberi EuroSkills Szakmunkás Európa Bajnokságon és az azt megelőző szakmai felkészítésen. A versenyzőknek a felkészítés során nyújtott teljesítménye alapján dönti el a szakmai zsűri, hogy közülük ki vehet részt a nemzetközi versenyen.

A versenyen a válogató résztvevőinek a gyakorlati feladatot kell megadott időre és kiváló minőségben elvégezniük. Követelmény a feladat gyors, precíz és szép kivitelezése. A válogatóverseny idejére a versenyzők számára kollégiumi szállást és ellátást biztosítanak a szervezők.

Az EuroSkills-en induló versenyzők, és szakértőik Belgiumba történő kiutazásának, ellátásának, valamint a versenyhez szükséges szerszámok és anyagok helyszínre szállításának költségeit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) finanszírozza. A válogatóversenyen legjobb eredményt elérőács és kőművesszakmunkások Európa bajnokságra történő szakmai felkészítését szponzorok bevonásával az ÉVOSZ fogja össze.

EuroSkills Construma2012

A válogatóverseny számára a Hungexpo Zrt., a Jaf Holz Ungarn Kft., a Sema Faépítészeti Szoftver, a Pitzl Kötőelem, a Rothoblaas, valamint a Magyar Téglás Szövetség, a BKIK, a VOSZ és a Cser Kiadó Kft. nyújtanak szakmai és anyagi támogatást. A verseny lebonyolításhoz a gödi Piarista Szakiskola és a budapesti Schulek Frigyes Szakközépiskola nyújt szakmai segítséget.

A versenyről további információk az EuroSkills, valamint a Skills Hungary honlapján találhatók. A korábbi nemzetközi versenyek feladatai az ÉVOSZ honlapján megtalálhatók.

A versennyel kapcsolatos felvilágosítást az ÉVOSZ titkárságán Pete Zoltán ad.
Telefon: (+36-1) 201-0333/20

Kapcsolódó cikkek

Tavaszi újdonságok a Construmán

A tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításon a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

Mit láttunk a Construmán?

Ötvenezren voltak kíváncsiak a tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításra, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

OtthonDesign kiállítás a Construmán

A Construma 2013 építőipari szakkiállítás társkiállítása az OtthonDesign, ahol a konyhától a fürdőszobáig, a fűtéstől a fürdésig, a burkolatoktól a világításig minden megtalálható, ahhoz hogy a lakásunkból otthont alakíthassunk ki.

Hungarotherm 2013

Megújul az idén hetedik alkalommal megrendezett Hungarotherm épületgépészeti kiállítás, amely kétévente a Hungexpo területén megrendezett Construma 2013 tavaszi építőipari kiállítás társkiállítása.

Újdonságok az OtthonDesign kiállításon

Véget ért a tavaszi Construma 2012 építőipari kiállítás és társkiállítása az OtthonDesign, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az érdeklődők, az építkezni, felújítani vagy épp a lakásukat átrendezni vágyók.

Újdonságok a Construma 2012 építőipari kiállításon

Bezárta kapuit a tavaszi Construma 2012 építőipari kiállítás, ahol a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakását átrendezni kívánó érdeklődők.

HOMEINFO.hu előadások építkezőknek és felújítóknak a Construma D pavilonjában

A tavaszi Construma 2012 építőipari szakkiállításon a HOMEINFO.hu előadásokat szervez építkezőknek és felújítást tervezőknek a budapesti Hungexpo vásárváros D pavilonjában a workshopon.

Lakberendezők a Construmán

Első otthon néven lakberendezési tanácsadás lesz a tavaszi Construma 2012 társkiállításán az OtthonDesign-on a budapesti Hungexpo vásárváros G pavilonjának 303B standján 2012. április 18–22. között.

Passzívházablakok a Construmán

A tavaszi Construma 2012 építőipari szakkiállítás Frontál betétkiállításán minden nap bemutatókat láthatnak az érdeklődők a passzívházablakokkal kapcsolatban. A mára egyre népszerűbb passzívház-technológia méltán kap nagy figyelmet a Hungexpo kiállításán. A Frontál gyakorlati bemutató programjait a budapesti vásárváros A pavilonjának 102/B standján láthatják az érdeklődők.