Hirdetés

MÉASZ-konferencia a tervezett épületenergetikai EU forrásokról és az elérhető megtakarításokról a Construmán

Tartós rezsicsökkentés megvalósult, gyakorlati példákon keresztül, tervezett épületenergetikai fejlesztések EU-forrásokból, látványos katalán boltívépítés, valamint anyagválasztási műszaki tanácsadás - ezeket kínálja látogatóinak a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) az április 2-án megnyíló Construmán. 

Az előzetes regisztráció keretében látogatható, díjmentes szakmai rendezvényen az érdeklődők megtudhatják, hogy a soron következő uniós programozási ciklusban milyen építési és felújítási fejlesztések számíthatnak támogatásra. Az előadók bemutatják, milyen bevált módszerek alkalmazhatók a fejlesztések pénzügyi bázisának lehetséges kiszélesítésére, valamint azt is, hogy az új uniós programozási ciklus küszöbén milyen intézkedések eredményezhetik a legtöbb iparági és nemzetgazdasági előnyt.
A konferencia délutáni szekciójában konkrét, megvalósult családi- és társasházi esettanulmányokon keresztül mutatják be az előadók, hogy egy-egy tudatosan megtervezett épületenergetikai fejlesztés milyen tényleges energia megtakarítást, életminőség-javulást, és megtérülést érhet el a beruházó.

A "Tartós rezsicsökkentés - fókuszban az épületenergetika" konferencia ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges

Regisztráció a Magyar Építész Kamara tagjainak: itt

A részvételre a Magyar Építész Kamara előzetes döntése alapján 1 MÉK továbbképzési pont várható.

 Regisztráció nem kamarai tagoknak: itt

Az első katalán boltozat építése Magyarországon

A látogatók a Magyar Téglás Szövetség szervezésében, a BME tanulóinak kivitelezésében láthatják az ún. katalán boltozatot, amely kisméretű téglákból kínálja nagy terek esztétikus és elegáns lefedését.
A habarcs kohéziós szilárdságára is építő katalán boltozat a XIII. századból, az Ibériai-félszigetről származik. Több évszázados karrierjét követően, a XX. század elejére méltatlanul feledésbe merült. A megoldás új távlatokat nyithat korunk építészetében - alkalmazhatóságára nézve a BME kezdeményez kutatásokat.
A katalán boltozatot a látogatók a kiállítás teljes időtartama alatt megtekinthetik az A-pavilon 105E1 területén. A boltozatot a BME tanulói a Wienerberger Téglaipari zRt. építészmérnökeinek támogatásával építik fel.

Felújítana, építkezne?  Szakmai tanácsadás a MÉASZ-standon

A felújítást vagy új építést tervező látogatók a 110A standon találkozhatnak a Magyar Téglás Szövetség (MATÉSZ), a Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete (MEPS), a Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség (MÉSZ) és a Minőségi Magyar Ablakgyártók Egyesülete (MMAE) szakértőivel, akik az adott cél szerinti anyagválasztás szempontjaira adnak útmutatást az érdeklődőknek.

"Így lakunk" fotókiállítás

A konferencia témájához szervesen kapcsolódik a TLE „Így lakunk” kiállításának fotó- és információs tárlata , amely tételesen mutatja be a hazai ingatlanállomány típusait, arányait, állapotát és energetikai jellemzőit. A kiállítás április 2-án, a 25-ös Pavilonban tekinthető meg.

Tartós rezsicsökkentés: fókuszban az épületenergetika

Időpont: 2014.04.02. szerda 10:00

Helyszín: Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás, Hungexpo Vásárváros, 25-ös Pavilon

Részvétel: díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött

Szakmai napok: április 2-4. 9:00-18:00 óráig
Közönségnapok: április 5-6. 9:00-18:00 óráig (Vasárnap 17:00 óráig)

A részletes program

10:00 – 10:25 Tervezett épületenergetikai fejlesztések uniós forrásokból 2014-2020 Dr. Homolya Róbert politikai főtanácsadó, a Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság elnöke, Miniszterelnökség
10:25 – 10:40 Kérdések és válaszok
10:40 – 11:00 Nemzeti Épületenergetikai Stratégia Matuz Géza vezérigazgató-helyettes, ÉMI Nonprofit Kft.
11:00 - 11:20 Javasolt építésgazdasági fejlesztések a 2014-2020 között - új építések és felújítások uniós forrásokkal /Ladányi Ágnes ügyvezető, Magyar Téglás Szövetség (MATÉSZ)
11:20 - 11:40 Innovatív finanszírozási módok EU források kiegészítésére / Bart István igazgató, Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI)
11:40 – 12:00 Szakmai javaslatok az uniós forrásból megvalósuló új építések és felújítások projekt követelményeire / Vidor Győző elnök, Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ)
12:00 - 12:15 Szünet, diavetítés épületkorszerűsítési 
és energiahatékonysági projektekről
12:15 – 12:35 Bérlakásépítések – megvalósult legjobb gyakorlatok / 
Dr. Maráczi Zsolt Társaság a Lakásépítésért és Lakásfelújításért Egyesület (TLE) ügyvezető elnök
12:35 – 12:55 Az „Így lakunk” TLEfotókiállítás bemutatása a helyszínen
12:55 - 13:15 Társasházak energetikai felújítása önmegtérüléssel / Prohászka Rajmund elnökEnrique Grosser ügyvezető, Magyar Minőségi Ablakgyártók Egyesülete (MMAE)
13:15 – 13:35 Referencia ház program - megtérülés a valóságban / 
Kanyuk László marketingvezető, Knauf Insulation Kft.
13:35 – 13:55 Belső hőszigetelési technológiák és megtakarítási lehetőségek / Márta Tibor alkalmazástechnikai vezető, Xella Kft.
13:55 – 14:15 A közel nulla energiafogyasztású új épület építésének tervezési alapelvei - az építészeti formálás lehetőségeinek bemutatása két mintaterv példa alapján / Vidóczi Árpád műszaki vevőszolgálat vezető, Wienerberger Téglaipari ZRt.
   
 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák