Hirdetés

Hullámos párna egyszerűen

Írásunkban  egy tenger hullámait idéző díszpárna készítését mutatjuk be. Az ajándéknak is nagyszerű párna a „Csináld magad” sorozatunk újabb darabja.

Készülhet a párna a tavaszvárás, megújulás jegyében vagyis, ezzel az igen egyszerű kiegészítővel teljesen új hangulatot kaphat a helyiség, ahová kerül. Három, jól megválasztott árnyalat kell, és máris olyan, mintha lecseréltük volna az egész ülőgarnitúrát. Ha van megunt díszpárnája, ne habozzon lecserélni a huzatot, így nem kell párnabelsőt is vennie.

Hozzávalók

  • bármilyen maradék vagy erre az alkalomra vásárolt egyszínű anyag. Érdemes vékonyabbat – mint például a lenvászon –, választani, mert könnyebb vele dolgozni, és szebben kifekszik majd a kész munkán. Lehet halványan mintás is, de nem érdemes túlzásba esni, mert nagyon sűrűn mintás anyagnál pont a hullámvarrás fog eltűnni.
  • varrógép + minimális varrástudás
  • cérna, olló, gombostű
  • párnabelső
  • cipzár (nem fontos)

1. lépés

Mérje meg a párnabelsőt és hagyjon rá a szélességére mindkét oldalon 1,5–2 cm-t. Az anyagdarabok hosszát egyelőre ne határozzuk meg, az úgyis változik egy kicsit a hullámok varrásával.

Csináld magad

2. lépés

Tetszés szerinti ívben, az anyag színoldalán 0,5–1 cm-es hajtással alakítsuk ki a hullámok ívét. Érdemes pár helyen begombostűzni az ívet és akár le is vasalni varrás előtt. A hajtás tetejével párhuzamosan haladva, talpszélesen vagy annál keskenyebben tűzzük végig a hullámot.

Csináld magad!

3. lépés

Nincsen szabály a távolságokra. A következő hullámot ízlés szerint helyezzük el és varrjuk végig. Érdemes minden kész hullámot újra levasalni.

Csináld magad

4. lépés

Amennyiben a három sávot egyforma szélességűre szeretnénk, amikor az első hullámos résszel elértük a párna 1/3 hosszát, varrjuk hozzá a következő színt és újra jöhetnek a hullámok.

Csináld magad

5. lépés

Amikor a párnánk eleje elérte a kívánt méretet, alakítsuk ki a hátoldalt. Gyakorlott varrók készíthetik cipzárral, de bőven megteszi ha „csak” áthajtós. Ebben az esetben a háta anyag legyen ugyanolyan széles, mint a párna, de legalább 25–30 cm-rel hosszabb. Hosszabbik oldalánál vágjuk félbe ezt az anyagot. Mindkét darab 1–1 rövidebb oldalát kétszer visszahajtva (mint a szoknya felvarrásakor) varrjuk végig. A párna elejét fektessük le az asztalra színoldalával felénk. Erre fordítsuk rá az egyik beszegett háta darabot úgy, hogy a két anyag színoldala egymás felé nézzen és a hátoldal szegett része a párna közepe felé legyen. Erre helyezzük rá a másik háta anyagot ugyanilyen módon. Gombostűzzük, majd talpszélesen varrjuk körbe a párnát.

Csináld magad

Sarkainál 45 fokos szögben csípjük le az anyagot, így szebben ki lehet fordítani. Majd fordítsuk ki a párnát, és tegyük bele a párnabelsőt.

Csináld magad

Varrjunk belőle több darabot, akár más-más színben. Érdemes az árnyalatokkal játszani, nagyon finom hatást érhetünk el vele.

Összeállította: Kemény Krisztawww.foltbolt.hu

Forrás: showtellshare.blogspot.com.au

Kapcsolódó cikkünk
Készítsen mutatós karácsonyfadíszt percek alatt!

Csináld magad

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák