Hirdetés

Hullámos párna egyszerűen

Írásunkban  egy tenger hullámait idéző díszpárna készítését mutatjuk be. Az ajándéknak is nagyszerű párna a „Csináld magad” sorozatunk újabb darabja.

Készülhet a párna a tavaszvárás, megújulás jegyében vagyis, ezzel az igen egyszerű kiegészítővel teljesen új hangulatot kaphat a helyiség, ahová kerül. Három, jól megválasztott árnyalat kell, és máris olyan, mintha lecseréltük volna az egész ülőgarnitúrát. Ha van megunt díszpárnája, ne habozzon lecserélni a huzatot, így nem kell párnabelsőt is vennie.

Hozzávalók

  • bármilyen maradék vagy erre az alkalomra vásárolt egyszínű anyag. Érdemes vékonyabbat – mint például a lenvászon –, választani, mert könnyebb vele dolgozni, és szebben kifekszik majd a kész munkán. Lehet halványan mintás is, de nem érdemes túlzásba esni, mert nagyon sűrűn mintás anyagnál pont a hullámvarrás fog eltűnni.
  • varrógép + minimális varrástudás
  • cérna, olló, gombostű
  • párnabelső
  • cipzár (nem fontos)

1. lépés

Mérje meg a párnabelsőt és hagyjon rá a szélességére mindkét oldalon 1,5–2 cm-t. Az anyagdarabok hosszát egyelőre ne határozzuk meg, az úgyis változik egy kicsit a hullámok varrásával.

Csináld magad

2. lépés

Tetszés szerinti ívben, az anyag színoldalán 0,5–1 cm-es hajtással alakítsuk ki a hullámok ívét. Érdemes pár helyen begombostűzni az ívet és akár le is vasalni varrás előtt. A hajtás tetejével párhuzamosan haladva, talpszélesen vagy annál keskenyebben tűzzük végig a hullámot.

Csináld magad!

3. lépés

Nincsen szabály a távolságokra. A következő hullámot ízlés szerint helyezzük el és varrjuk végig. Érdemes minden kész hullámot újra levasalni.

Csináld magad

4. lépés

Amennyiben a három sávot egyforma szélességűre szeretnénk, amikor az első hullámos résszel elértük a párna 1/3 hosszát, varrjuk hozzá a következő színt és újra jöhetnek a hullámok.

Csináld magad

5. lépés

Amikor a párnánk eleje elérte a kívánt méretet, alakítsuk ki a hátoldalt. Gyakorlott varrók készíthetik cipzárral, de bőven megteszi ha „csak” áthajtós. Ebben az esetben a háta anyag legyen ugyanolyan széles, mint a párna, de legalább 25–30 cm-rel hosszabb. Hosszabbik oldalánál vágjuk félbe ezt az anyagot. Mindkét darab 1–1 rövidebb oldalát kétszer visszahajtva (mint a szoknya felvarrásakor) varrjuk végig. A párna elejét fektessük le az asztalra színoldalával felénk. Erre fordítsuk rá az egyik beszegett háta darabot úgy, hogy a két anyag színoldala egymás felé nézzen és a hátoldal szegett része a párna közepe felé legyen. Erre helyezzük rá a másik háta anyagot ugyanilyen módon. Gombostűzzük, majd talpszélesen varrjuk körbe a párnát.

Csináld magad

Sarkainál 45 fokos szögben csípjük le az anyagot, így szebben ki lehet fordítani. Majd fordítsuk ki a párnát, és tegyük bele a párnabelsőt.

Csináld magad

Varrjunk belőle több darabot, akár más-más színben. Érdemes az árnyalatokkal játszani, nagyon finom hatást érhetünk el vele.

Összeállította: Kemény Krisztawww.foltbolt.hu

Forrás: showtellshare.blogspot.com.au

Kapcsolódó cikkünk
Készítsen mutatós karácsonyfadíszt percek alatt!

Csináld magad

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Régiből régit, avagy hódít a bútorantikolás

Trendi hobbivá lett a „do it yourself”, ismertebb rövid nevén a DIY, azaz a csináld magad, melynek eredménye számos átalakított bútordarab és berendezézi tárgy. Íme a bútor antikolás receptje.

Hogyan fessünk szépen falat?

A falfestés nem tűnik ördöngös dolognak, és nem is az, ha megtesszük a megfelelő előkészületeket. Kaparás, áztatás, javítás, vakolás, glettelés, csiszolás, aztán kreatívkodhatunk kedvünkre.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Laminált padló, az igazi felnőtt puzzle

Bár a laminált parketta méretre vágása és lefektetése nem a felújítás legkönnyebb része, azonban bele lehet szeretni a laminált padló lerakásába.

Újítsuk fel a nappalit fillérekből!

Unjuk már a régit, de sokba kerülne a teljes felújítás? Némi fantáziával és csipetnyi kreativitással akár újjá varázsolhatjuk a nappalinkat. Az időt ugyan nem, de pénzt jócskán megtakaríthatunk, ha megfogadjuk az alábbi tanácsokat.

Lakásfelújítás saját kezűleg – A hungarocell csodája

A felújítás során használt egyik leghasznosabb anyag a polisztirol. Egyszerű vele bánni, díszít, és – köznapi nevén – a hungarocell még szigetel is egyben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.