Otthon karácsonyi hangulatban

Ahhoz, hogy ráhangolódjunk a karácsonyi ünnepekre nem elég a lelkünket díszbe öltöztetni, a lakásunkat is öltöztessük karácsonyi hangulatba. Az advent a készülődés időszaka, szánjunk egy kis időt a rohanásban, hogy ne csak a karácsonyi ünnepekre legyen hangulatos az otthonunk.

Sokszor halljuk, hogy mindjárt itt a karácsony, de nem érzem... Készülődjünk és várjuk úgy az ünnepet, hogy mire eljön karácsony este már boldogan és ráhangolódva várjuk.

Otthon karácsonyi hangulatban

Néhány apró ötlet, amit kevés pénzből is meg lehet valósítani

  • Kezdjük a karácsonyi dekorálást az ajtónál, vegyünk virágboltban koszorúalapot és az őszi séták alkalmával gyűjtött termésekkel, bogyókkal, levelekkel és néhány szalaggal gyönyörű ajtódíszt készíthetünk.
    Ha nagyon vállalkozó kedvűek vagyunk készítsük el a koszorúalapot mi saját magunk. Hajlítsunk meg fűzfavesszőt, vékony ágakat, formáljuk kör alakúvá és ezt díszítsük természetes alapanyagokkal.

Karácsonyi ajtódísz

  • Szintén jó ötlet, ha felnőttek és gyerekek együtt készítik el az adventi koszorút. Itt felhasználhatunk minden összegyűjtött termést, bogyót, fenyőágat, tobozt. Fújjuk le hóspray-vel vagy arany, ezüst színű spray-vel. Használjunk fahéjat, szárított narancsot, így az ünnep illata is belengi a lakást.
  • Asztal dekoráció: nagyon egyszerűen, különösebb kézügyesség nélkül is megvalósítható az alábbi: használjunk egy kisebb koszorúalapot, díszítsük zöld fenyőágakkal, tegyük egy szép tálra. Díszíthetjük karácsonyi gömbökkel, tobozzal, bogyós ágacskákkal. Ha szeretnénk gyertyát is helyezhetünk a közepére.

Karácsonyi asztaldísz

  • A legegyszerűbb székekből is elegáns, ünnepi darab varázsolható, ha huzatba öltöztetjük és csillagokkal díszítjük.
  • Ablakdíszek, fenyő girlandok is egyszerűen megteremtik az alaphangulatot
  • Díszítsünk különféle gömbökkel: vegyünk hobby boltban polisztirol gömböket és ezt díszítsük, gombostűvel szurkáljuk tele pattogatott kukoricával, héjas mogyoróval majd fújjuk le aranyra, ezüstre és kössünk rá legvégül szép masnit. Így a lakás több pontján, karnisra, ablakba fellógatva igazi ünnepi hangulatot teremthetünk.
  • A mikulásvirág fehér, feldíszített karácsonyi kaspóban is téli, ünnepi hangulatot hoz a házba.

Otthon karácsonyi hangulatban

A színeket tekintve választhatunk jó néhány stílusból:

Tradícionális: bordó, narancs, barna, krém/bézs, karamell, zöld, arany,harmonikus összhatása Ezeket a színeket használják, akik számára a hagyomány, az értékek tisztelete és közvetítése fontos. A nyugalmat és békességet árasztó színekkel kialakított enteriőr biztosítja a meghitt karácsonyi ünnepet.

Tradicionális karácsony

Családias enteriőrt teremthetünk a natúr, krém, bézs, mogyoró, karamell színek használatával. A mézeskalács figurák, angyalkák és a meleg színek használatával meleg, ölelő, meghitt karácsonyt terethetünk.

Fehér karácsonyi enteriőr:fehér, natúr színek, ezüst, barna, zöld. Azoknak ajánlom, akik szeretnének a nyüzsgő mindennapokból a meghitt téli tájba menekülni és nyugalmat találni.

Arisztokratikus karácsony

Arisztokratikus megjelenés színei: ezüst, nugát, acél, szürke, fehér. Ezek a színek kifinomult eleganciát, és ezáltal ünnepélyes hangulatot adnak lakásunknak. A fehér színt a nagyobb felületeken használjuk, míg az ezüst és fém a kiegészítőkön jelenjen meg.

Trendi, extravagáns színekben: ciklámen, pink, lila, mályva, almazöld, piros, narancs, ezüst. A meghökkentő színek kombinációja színessé, vidámmá, igazi party hangulattá teszik az ünnepet

Mesés karácsonyi színek: piros, fehér, zöld. Az anyagok és színek tradicionálisak, ezt egészítik ki a gyermekkorunk mesefigurái, és ezáltal igazi mesebeli karácsonyt teremthetünk

Karácsonyi asztal

Akár hagyományos natúr vagy meleg színekkel, csillogó arany díszítéssel vagy extravagáns, trendi designnal, fényűzően vagy sok-sok apró filléres ötlettel készülünk a karácsony ünnepére a legfontosabb az örömszerzés és a szeretet.

Békés ünnepeket kívánunk!

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák