Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Mi kerüljön az adventi naptárba?

Akár magunk készítjük, akár készen vesszük, az adventi naptárat meg kell tölteni apró meglepetésekkel, ajándékokkal. 24 különböző ötletet összeszedni nem is olyan egyszerű feladat. Íme, egy kis segítség.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Vajon mi lapul a naptárban ma?

Finomságok tárháza

A legjellemzőbb „töltelékek” a gasztronómia berkeiből származnak, közöttük is a leggyakoribb a csokoládé. Az üzletekben sokféle bonbon és praliné kapható, ha pedig csokoládéra szakosodott boltban vásárolunk, annak sincs akadálya, hogy egyesével válogassuk össze a különleges, 24 darabból álló íz kavalkádot.

Kekeszek, csokik is mehetnek a naptárba

Ha nem csak csokival szeretnénk kedveskedni, akkor színes cukorkákat, nyalókát, apró kekszeket vagy mézeskalácsot is helyezhetünk a naptárba. Az egészséges életmód jegyében ne feledkezzünk meg az aszalt gyümölcsökről, mogyoróról, dióról és mindenféle magvariációkról sem.

Dió, mogyoró, magvak is kerülhetnek az adventi naptárba

Saját készítésű bonbont, forró csoki alapot vagy kekszet és müzlit is tehetünk a pici dobozokba. Finom falatok helyett illatos fűszerek, fahéj, szegfűszeg vagy különleges aromájú teák is juthatnak egy-egy napra.

A legszebb ajándék az idő

A közösen eltöltött időnél nincs is szebb ajándék. Párok, családosok közös programokkal is meglephetik egymást a naptár segítségével. Ezek egyik része mozi-, színház- vagy koncert-, kiállításjegy formájában kerülhet a naptárba, de akár otthoni közös programokra is invitálhatjuk az ajándékozottat egy kedves üzenet formájában. Például: „Elő a kötényekkel a közös mézeskalácssütéshez!” vagy „Este megnézhetjük a kedvenc filmed!„

Kicsi csomagok adventre

Idézetek, mesék, versek

Romantikusabb lelkűek kedves idézetekkel is megtölthetik a naptárat. Egy szívmelengető gondolat vagy versrészlet elolvasása után máris jól indul a nap. Az idézetek mellé közös fotókat is tehetünk, amiből a két ünnep között együtt albumot készíthetünk. Ha nem ragaszkodunk a komoly gondolatokhoz, viccek, humorosabb gondoltok is lehetnek az üzenetek.

Üzenetek az Adventi naptárban

Gyerekeknek jó ötlet az is, ha minden nap találnak egy mesét vagy egy-egy kedves történetet a szülőkről, nagyszülőkről a naptárukban. Még intenzívebb az élmény, ha azt mi magunk olvassuk fel nekik.

Ha mégis apró ajándékok mellett döntünk

Az Adventi naptárba semmiképp sincs szükség drága ajándékokra, de ha a fent említett meglepetések mellé szeretnénk pár apró ajándékkal is kedveskedni, akkor is van sok lehetőségünk.

A ceruza is remek ajándék

Gyerekeknek

A gyerekeknek könnyen lehet kedves vagy hasznos apró ajándékokat találni. Adhatunk nekik színes ceruzákat, krétát, csillámos filceket akár több napra elosztva. Biztosan örülnek a gyurmának, ujjbáboknak, buborékfúvónak, apró figuráknak, plüssöknek, szép matricáknak, kis autóknak. Kitűzök, vidám mintájú zoknik, színes óriásgombok, apró díszek is szóba jöhetnek. Nagyobbaknak gyöngyökkel, kirakóval, vagy Legóval is kedveskedhetünk. Ezeket is lehet több napra osztani.

Hölgyeknek

A legtöbb hölgy örül a kedves csecsebecséknek, apró piperéknek, illatos gyertyáknak, kényeztető fürdőgolyóknak, fürdősónak. Konyhatündérek mindig örömet okoz egy-egy új fűszer. A kertészkedés rajongóinak, virágmagot, virághagymát rejthetünk a naptárába. A kreatív tevékenységek kedvelőinek a lehetőségek tárháza szinte végtelen: gombok, kitűzők, apró díszek, szép papíráru, dekoratív matricák, különleges gyöngyök, csipkedarabok, finom szalagok ugyanúgy szóba jöhetnek, mint a kislányoknál.

Uraknak

Bár a férfiakhoz a hasukon át vezet az út, azért a csokik és kekszek mellett akad néhány apró ajándék, aminek ők is biztosan örülnek. Szép toll, elegáns mandzsetta gombok, új öv vagy nyakkendő is kerülhet a meglepetések közé. Új pakli kártya vagy vidám kocsi illatosító, új notesz, vagy szép névjegykártya-tartó is remek ajándék lehet.

Karácsonyi finomságok

Az itt bemutatott ötletek természetesen tetszés szerint variálatóak, nem fontos egy témánál maradni. Egyik nap csoki, másik nap egy idézet, aztán egy kis apróság, és így tovább. Ha összegyűlt a 24 ötlet, indulhat a beszerzés és kivitelezés, aztán már csak annyi dolgunk van, hogy figyeljük minden nap a naptárnyitogató boldog arcokat.

Homeinfo.hu ajándéka olvasóinak

A karácsony jegyében szerkesztőségünk szeretne egy kis meglepetéssel kedveskedni látogatóinknak, akik saját naptár készítésébe fognak, azoknak a naptár beszámozására már nem lesz gondjuk. Weboldalunkon több nyomtatható sablon közül lehet választani: szívecskés, hópehelymintás, kerek, szögletes, piros, kék, zöld és pink. Biztosan talál olyat, amely illik naptárához. Örömteli naptárkészítést és nyitogatást!

Adventi naptárhoz ingyen matricák

Tipp: Ha öntapadó papírra nyomtatja a matricákat, nem kell a papírragasztóval sem bajlódnia. Fehér öntapadó papírt 50–100 forintos áron lehet kapni a nagyobb papírboltokban.