Hirdetés

Komfort a zsebben - Energiafelügyelet távolról

A 21. század első negyedében már illendő olyan gondolatainknak lenni, amelyek a fejlett technikai vívmányok felhasználásáról, mi több élvezetéről szólnak az életkörülményeink javításának tekintetében. Jó esetben a lakásunkat már felszereltük mindenféle korszerű hűtő, fűtő rendszerrel, önmagát reguláló tanulni képes szerkezettel, energiatakarékos és környezettudatos módon szervezzük az életünket, és még a befektetett energiát is visszanyerjük, ha lehetséges.

Mi hiányzik még ehhez a már‑már földöntúli kényelemhez? Talán az, hogy ezeket az okos szerkezeteinket ne csak az otthonunk kényelmében, hanem akár az utcán, a munkahelyünkön, a nyaralónkban, vagy akár egy föld körüli utazás bármely pontján is a kezünkbe tarthassuk, felügyelhessük, és akár kedvünkre szabályozhassuk is.

A korszerű rendszerbe kapcsolt fűtő és meleg‑víz előállító készülékekhez már természetes módon hozzá tartozik egy sokoldalúan előre programozható termosztát, amely még a szokásainkat is megtanulja, és külön programot futtat elutazás, szabadság idejére is. Amikor a technológia fejlődése időnként meglódul, akkor a kínálkozó lehetőségek is előbbre lépnek és újabb, fejlettebb opciók állnak rendelkezésünkre, ha akarjuk, ha nem.

Új lehetőség a távolról történő felügyelete és kontrollja az energetikai készülékeinknek. Ehhez kellett egy olyan háttér rendszernek az egész világon való elterjedtsége, mint az internet. Ez a világháló teszi most lehetővé, hogy szó szerint, kommunikáljunk az otthon magára hagyott készülékeinkkel, amelyek így már nincsenek is magukra hagyva.

Ariston kondenzációs kazán

Komfort a zsebben

Gondoljuk el, milyen megnyugtató érzés mondjuk egy síparadicsomból, vagy éppen az ausztrál tengerpartról a mobiltelefonunk segítségével felügyelni és kézben tartani lakásunk fűtésének minden funkcióját. Így mindig az elvárt hőmérséklet fogad, amikor hazatérünk, a költséges energiapazarlást pedig elkerülhető. Vagy épp a hétvégi házunkba indulunk és szeretnénk, ha megfelelő kellemes hőmérséklet fogadna ott minket, feltéve, ha ott is ki van építve ez a rendszer.

Költségcsökkentés egyszerűen

Hozzá kell szoknunk lassan ahhoz a kellemes szolgáltatáshoz, hogy van egy rendszer, mely követi és megtanulja a fűtési szokásainkat, kedvenc hőmérsékleteinket, még okos tanácsokat is osztogat, hogy elkerüljük az energiapazarlást, és csökkenjen a gáz, vagy villanyszámla. Azt is eldönthetjük egy kattintással, hogy elfogadjuk‑e a tanácsokat.

Ariston kondenzációs kazán

Innováció és biztonság

A rendkívül kifinomult energetikai szabályozó rendszer aktiválásához elegendő pusztán egy internetkapcsolat, melyen keresztül a kazánunkkal kommunikálhatunk. Ehhez persze a világhálón kívül szükség van a kazán közelében elhelyezett kommunikációs dobozra, mely a távolról küldött információkat értelemezi, kétirányúan bonyolítja és, ha kell, operatívan beavatkozik a kazán működésébe. A mi kezünkben van az okostelefon, tablet, esetleg egy laptop vagy PC, Mac számítógép, bármi, ahonnan személyesen beléphetünk a világhálóra. A szolgáltatásba belépve azonnal hozzáférhetünk otthonunk fűtésvezérléséhez, akár az egész család részére!

Teljes felügyelet

Az informatikai készülékeinkre telepített speciális alkalmazás kezelőfelülete révén fűtési rendszerünket mi magunk folyton megfigyelés alatt tarthatjuk. Persze ezt bármelyik, erre felkészült családtagunk is megteheti. Változtathatunk az aktuális hőmérsékleten, a heti, napi, hétvégi hőmérsékleti értékeken, elvégezhetjük a takarékos beállításokat, a hazaérkezésünk idejére várható hőmérsékletet is, előre.

Ariston kondenzációs kazán

Milyen további opciókat érhetünk el a messzi távolból?

 • Megfigyelés
  Messziről is tájékozódhatunk kazánunk állapotáról, a kazánblokk megfelelő működéséről és, ha szükséges, közbeavatkozhatunk. 
 • Optimalizáció
  A készülék beállítja a kazán optimális paramétereit a leghatékonyabb égési módozatot.
 • Költségek, statisztika
  Hozzáférhetünk a kazán fogyasztására vonatkozó, elmentett statisztikákhoz, tájékozódhatunk az eddigi tényleges kiadásokról, akár óránkénti lebontásban is.
  Az előre beállított havi költségvetésnek megfelelően a szükséges energiát a rendszer szép takarékosan beosztja. 
 • Segítségnyújtás
  Probléma esetén azonnal felvehetjük a személyes kapcsolatot az ügyfélszolgálati központtal.

Az ARISTON előre lép

Az Aristonnak mint élvonalbeli energetikai rendszer gyártónak sikerült az itt leírt, már működő és a jövőbe mutató intelligens rendszert megvalósítania. Az Ariston távdiagnosztikai, távvezérlési és energetikai szaktanácsadó rendszerének köszönhetően minden eddiginél egyszerűbbé vált, hogy ellenőrizzük a kazánunk ki/be kikapcsolásának idejét, módosítsuk otthonunk vagy víkendházunk hőmérsékletét, fűtésrendszerét!

A rendszer működésének központja a kazán közelében elhelyezett kommunikációs doboz, melynek telepítését a szakember egy röpke óra alatt elvégzi. A telepítés nem igényel épületszerkezeti átalakítást, a rendszer összehangolásra kerül az otthoni internet, Wi‑Fi vagy mobilhálózattal, ezután a távoli szabályozás elérhetővé válik. A szolgáltatás 2015. novemberétől az összes Ariston‑kazán típusra elérhető.
Biztonságra és a kényelemre az Ariston a megbízhatósága a garancia!

forrás: Ariston

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Ó, te mit választanál? Szigetelés vagy kazáncsere?

Cikkünk elolvasása után választ kaphat a kérdésre, amelyet már sokan feltettek: „Szigeteljek vagy korszerűsítsem a fűtésemet?”

Weishaupt Thermo Condens WTC-GW (15…60kW) Kondenzációs gázkazán

Olvassa el szakcikkünket és Ismerje meg a Weishaupt kondenzációs gázkazán rendszerét. Tudja meg, milyen fűtőanyagokat használhat és milyen kiegészítő elemekkel teheti még személyre szabottabbá fűtésrendszerét.

Intelligencia drótok nélkül

Egy új otthon építése vagy felújítása jó alkalom arra, hogy a munkálatokkal együtt kiépítsük az intelligens rendszert. De mit tegyenek azok, akik már kifestettek, berendezkedtek, majd a fotelben pihenve döbbennek rá, hogy valójában egy intelligens otthont szeretnének?

A kistestvér figyel, avagy mennyire tanulékony az intelligens otthon?

A legújabb, intelligens házat vezérlő integrált számítógépes rendszer nem csak egyszerűen, mondhatni szolgai módon hajtja végre utasításainkat, az előre beállított vagy menet közben módosított opcióknak megfelelően. Ennél összetettebb dolgokra is képes.

A kondenzációs kazánnal többet spórolunk?

Házépítéskor, lakásfelújításkor óhatatlanul szembekerülünk a fűtés-hűtés kérdésével, és ha nem is értünk hozzá, egy-két alaptézissel tisztában lehetünk. A tervezéskor egy dologban mindenki biztos: a lehető legkisebb költséggel üzemeltethető házat szeretné.

Nullenergiás bemutatóház a Construmán

Magyarországon már most rendelkezésre áll az összes olyan építőanyag, technológia, illetve szakértelem, amellyel egy közel nulla energiaigényű épület felépíthető.

Hungarotherm 2013

Megújul az idén hetedik alkalommal megrendezett Hungarotherm épületgépészeti kiállítás, amely kétévente a Hungexpo területén megrendezett Construma 2013 tavaszi építőipari kiállítás társkiállítása.