Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Dizájnos kandallók a hideg estékre

Egyre népszerűbbek a hangulatos élőtüzes vagy éppen csak látványelemként a tüzet megjelenítő kandallók, amelyek a hidegebb hónapokban, a sötét téli estéken hasznosak és kellemesek is egyszerre. De hogyan kezdjünk hozzá, ha otthonunkba szeretnénk csempészni ezt a hangulatot? A MATERIX Építőanyag-szakkereskedések szakértői adnak tippet a könnyebb eligazodáshoz és választáshoz.

Az emberiség történetében mindig fontos szerepe volt a tűznek, az otthon melegének és a beltéri tűzrakásnak: gondoljunk csak a kastélyokban épített hatalmas kőfaragott kandallókra. Napjainkban azonban a modern építészeti irányzatok más formákat kívánnak, így természetesen megjelentek az ezeknek megfelelő kivitelezések is, ami újra felcsigázta az érdeklődést a beltéri tűzrakók iránt. Nem is csoda, hiszen a hidegebb hónapok elérkeztével mindenkinek jól esik egy pohár forró itallal a szoba egy-egy meleg pontjához húzódni, vagy csak annak hangulatát élvezni.

MATERIX építőanyag szakkereskedés kandallód

Ha megfogalmazódott a gondolat, hogy szeretnénk jelenlegi, vagy jövőbeli otthonunkban kandallót, látogassunk el egy építőanyag kereskedésbe, ahol minden szükséges anyagot beszerezhetünk, de még előtte akár szakértői tájékoztatást is kaphatunk. Ilyenek a MATERIX Építőanyag-szakkereskedések is, ahol több gyártó számos termékét megtaláljuk szinte minden felújítási vagy építési projekthez: legyen szó ablakcseréről vagy komplett energetikai felújításról, szigetelésről, kültéri vagy beltéri burkolatokról. Sőt a szakkereskedésekben nem csak a szükséges termékeket találhatjuk meg, de akár tanácsadással is segítik a választási folyamatot és a későbbi kivitelezéshez is kaphatunk tippeket.

Nézzük a legfontosabb kérdéseket, ha kandallót szeretnénk építeni és meg is bizonyosodtunk arról, hogy van erre alkalmas hely otthonunkban:

  • Kell-e tervezőt, statikust keresni a megvalósításhoz, vagy elég egy képzett kivitelező?
  • Valódi tüzet szeretnénk, vagy csak látványkandallót?
  • Van-e arra megfelelő kémény, vagy szükséges lesz új kémény építése?
  • Milyen további műszaki megoldásokat kell átgondolni a végső döntés előtt?
  • Milyen gyártót érdemes választani?
  • Hol találok kivitelezőt?
MATERIX építőanyag szakkereskedés kandallód

Modern kandallók, modern tudással

Az általánosságban szögletesebb vonalvezetést követő, korszerű szerkezetű, kiegészítő fűtésként szolgáló egységek számos, napjainkban élen járó építészeti stílushoz illeszthetők: legyen szó a modern és praktikus vagy a rusztikus jegyekkel gazdagított stílusról. Az innovatív, új tervezésű kandallók és kapcsolódó kémények egysége biztonságosan működtethető és jelentősen hozzájárul otthonaink optimálisabb energiafelhasználásához, illetve a nyugodt közérzet és kellemes, pihentető atmoszféra kialakításához. Lássuk, mit javasolnak a MATERIX szakértői!

Dizájn és funkcionalitás: hogyan működik?

A MATERIX Építőanyag-szakkereskedésekben több gyártó kandallótelepítéshez szükséges terméke, anyaga is elérhető. A nagy kémény- és kandallógyártók többféle, szabadon álló fatüzelésű egységet kínálnak, egyszerű, letisztult formatervezéssel, több modellvariációval, ami minden nappali dísze lehet az őszi, téli hónapokban.

MATERIX építőanyag szakkereskedés kandallód

Napjaink kandallóinak előnyös tulajdonságai ráadásul a gyártástól kezdődően a használatig végig kísérik a modernkori „tűzrakókat”. Amellett, hogy a kandallókat időtálló megoldásnak szánják gyártóik, folyamatos fejlesztésüknek köszönhetően évről-évre csökken mind a gyártás, mind a használat közbeni káros anyagok kibocsájtása is, így mára igazán környezetbarát megoldásnak számít egy-egy fatüzelésű kandalló, szép megjelenésű, helytakarékos formákba öntve.

Egyszerűbb, mint gondolnánk

Nem kérdés, egy tűzrakó hely kialakítása otthonunkban szakértő kezeket kíván, hiszen ezek csatlakoznak az épület fűtési rendszeréhez vagy éppen bontást, építést is megkívánhatnak. Sokakat eltántorít az a téves gondolat, miszerint ezek telepítése macerás és hosszadalmas, holott pár napnál nem vesz többet igénybe egy kandalló megépítése. Azonban ez csak abban az esetben igaz, ha felkészületen, megfelelő tervezés után állunk neki a projektnek.

MATERIX építőanyag szakkereskedés kandallód

Ahhoz, hogy mindent kompakt módon, időben hatékonyan és meglepetések nélkül véghez vihessünk, akár saját magunk, akár szakember közreműködésével, érdemes előre tájékozódnunk az adott munkához általában használt anyagokról és a folyamat lépéseiről. Ugyanis, ha kis építésbe is, de építésbe kezdünk, szükségessé válhat a falazat megbontása, újra festése, vakolása, amihez plusz anyagra, szerszámra is szükség lehet. Ám egy MATERIX építőanyag-szakkereskedésben mindent gyorsan, egyszerűen, egy helyről szerezhetünk be. Számlával, garanciával, jótállással. Csak a blokkot tartsuk meg!

Találja meg a legközelebbi MATERIX Építőanyag-szakkereskedést!

Népszerűek a témában

Dizájn radiátorok egyedi igényekre

Fűtés hőszivattyúval

A hőszivattyú lehet a megoldás?

Ez is érdekelhet

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Kingfire Kanto az első Schiedel sarokkandalló előnyei

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Eclisse 40, az átgondolt és kifinomult tokrendszer

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Tízből kilencen korszerűsítenék otthonukat

A fekete zuhanykabinok ikonikus eleme: a black factory

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Komfortosan a télikertben – válasszunk hozzá árnyékolót!

Masszázsmedence – a jó közérzet és az egészségmegőrzés különleges eszköze. Hogyan válasszunk masszázsmedencét?

Hová szökik az áram? – Rangsoroltuk a 10 legnagyobb villamosenergia-fogyasztót a háztartásunkban

Hová szökik az áram? – Rangsoroltuk a 10 legnagyobb villamosenergia-fogyasztót a háztartásunkban

Otthonos energiahatékonyság: a biomasszával működő fűtési rendszerhez nélkülözhetetlen a jó kémény

A fafűtéses rendszerek előnyei – Kandalló, faelgázosítós kandalló, vízteres és légfűtéses lehetőségek

A Hörmann tippjei az otthoni energiatakarékossághoz

Mi a jelentősége és miért fontos az IP védettség?

Hogyan lehetünk függetlenek az energiahálózattól? Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár ez?

Szabadmezős, talajra telepített napelemes rendszerek: nem ördögtől való megoldások

Hogyan fizessünk kevesebbet a fűtésért? Gáz helyett klíma és fontos a hatékony hőszigetelés - Számoljunk együtt!

Tények és tévhitek a napelemes rendszerekről

A hőszivattyú lehet a megoldás?

Mivel fűtsünk, hogy ne szálljanak el az energiaköltségeink? Gáz, áram, fa?

Rövid- és hosszútávú megoldások az elszálló rezsiköltségek ellen