Hirdetés

Intelligencia drótok nélkül

Egy új otthon építésekor vagy felújításakor kézenfekvően merül fel a gondolat, hogy a munkálatokkal együtt kiépítsük az intelligens rendszert. Soha vissza nem térő alkalom. De mit tegyenek azok, akik már kifestettek, berendezkedtek, majd a fotelben pihenve döbbennek rá, hogy valójában egy intelligens otthont szeretnének?
Megint mások úgy gondolják, hogy anyagi helyzetükhöz mérten elérhetetlen számukra egy majdnem gondolkodó ház, lakás létrehozása, pedig igényük lenne rá. Mielőtt nagyon elkeserednének, van egy jó hírünk: mindkét esetben található megnyugtató és korszerű, kreatív megoldás.

Intelligens otthon vezetékek nélkül

0A legújabb intelligens otthon rendszerekkel vezetékhálózatok kiépítése nélkül valósíthatjuk meg álmaink intelligens házát. A miniatűr elektronikai működtető elemek a meglévő kapcsolókba, dugaljakba vagy akár különféle elektromos eszközökbe integrálhatók.
A legmodernebb intelligens otthon rendszer lehetővé teszi bármilyen típusú lámpáink, elektromos háztartási készülékeink vezérlését – külön kiépített vezetékek alkalmazása nélkül. A rendszer lelke és alapja egy nem túl nagy dobozban rejlik, melyhez csatlakoznak az operatív modulok, kapcsolók. A legkülönbözőbb lakás-automatizálási feladatok is megoldhatók a központ használatával, mely lehetővé teszi az összetevők konfigurálását vezeték nélküli soros porton keresztül. Ezen kívül a központ Ethernet felületen kapcsolódik az otthoni vagy irodai hálózathoz is.

Lakásvezérlés okostelefonon keresztül

A különleges technológiának köszönhetően a rendszert nem befolyásolják a falak, így az épületben található szinte mindegyik, a rendszerbe integrált elektromos eszköz vezérlése akadálytalan. Az ötletes tervezésnek köszönhetően a modulok tetszőlegesen, illetve szükség szerint elhelyezhetők a lakáson belül, melyekkel a vezérlő egység vezeték nélkül kommunikál. A megoldás tökéletes kényelmet és biztonságot nyújt.

Intelligens otthon vezérlése

Az automatizálás a vezeték nélküli rendszerben is opciós feladatsorok végrehajtását jelenti. Ezek a feladatsorok kapcsolják fel a világítást a megfelelő napszakokban, de egyéb előre definiált feladatot is végrehajtanak egy gombnyomásra. A grafikus interfész felületen az ilyen opciós feladatsorokat egyszerűen és könnyedén létre lehet hozni. A rendszer persze ugyanúgy figyeli és számon tartja jellemző szokásainkat, és szükség esetén automatikusan kapcsolja és le is futtatja azokat, mint amit elvárunk a korszerű intelligens otthon rendszerektől.
A vezeték nélküli intelligens otthon rendszer nem csak megkönnyíti, hanem meg is változtatja az életünket, mely meglévő otthonainkba is egyszerűen beszerelhető, és ami a legfontosabb, hogy távolról is tökéletesen kontrollálható, szabályozható.

Összetevők, modul egységek:

Központi irányító szerver egység
Dugaljak
Füstérzékelő
Mozgásérzékelő
Vízérzékelő
Ajtó-ablak érzékelő
Univerzális érzékelő és vezérlő
Redőny vezérlők
Dimmer (fényerő szabályozó)
Klíma-HIFI-TV távirányító csatoló adapter
Csatolt termosztátos radiátor‑szelepek
Csatolt termosztátok és relék
Csatolt webkamerák

Intelligens otthon vezérlése

Csináld magad! – intelligens otthon

Az ilyen legújabb fejlesztésű, kifejezetten utólagos és vezeték nélküli kiépítésre szánt rendszert házilag is bárki könnyedén beszerelheti, beüzemelheti. Ha az indulásnál bizonytalanok vagyunk, és nincs ilyen technikai dolgokban gyakorlatunk, célszerű elektromos szakember tanácsát kikérni, segítségét igénybe venni!

A központi irányító egység lakásba, épületbe telepítése után a felsorolt moduláris egységek bármelyike, bármikor pótlólag is, darabonként a szükséges mennyiségben megvásárolható és egyszerűen csatolható a rendszerhez.
Így a pénzügyi lehetőségeinkhez igazíthatjuk az intelligens otthon kiépítését, bővítését.
Magunk tudjuk irányítani, illetve kiszámítani, hogy milyen ütemezéssel, költség befektetéssel tudjuk megvásárolni először a központi egységet, majd a legfontosabb perifériákat, mint például a fűtésvezérlő, füstérzékelő, világítás és biztonsági egységek a lakás legfontosabb területeire.
Későbbiekben aztán fejleszthetünk a szórakoztató-elektronikai és a redőnyvezérlők és egyéb extra funkciók felé is.

Ezzel a modul rendszerű vezeték nélküli technológiával, már egy átlagos lakástulajdonos számára is reálisan elérhető, hogy otthonát intelligensé, sőt idővel egyre okosabbá tegye. Ráadásul megnyugtató, hogy bárhol, munka, utazás, nyaralás közben is felügyelhetjük és kontrollálhatjuk otthonunkat egy PC, laptop, tablet vagy okostelefon segítségével. Tehetjük ezt a világon bárhonnan, ahol az internetre tudunk kapcsolódni.

forrás: otthonokosito.hu

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák