Napkollektorral a tisztább holnapért

Nem csupán harcos környezetvédőket foglalkoztat a kérdés, hogy összeegyeztethető-e az otthon kényelme és az, hogy tekintettel legyünk környezetünkre? Manapság mindannyiunk felelőssége erre figyelni, különösen akkor, ha építkezésbe, felújításba fogunk. Választhatunk ugyanis, hogy energiát pazarló és környezetszennyező módon vagy megújuló forrásból nyerünk-e.

Fűteni a nap energiájával napjainkban már kipróbált és környezetbarát technológia: károsanyag kibocsátás-mentes, tiszta, költségkímélő és köztudott, hogy a részben a hagyományos energiaforrások használatának köszönhető légszennyezés jelentős csökkentésével mérsékli az üvegházhatást. Az Ariston új napkollektoros rendszereivel világszerte élen jár a lakások HMV ellátásában és fűtésében, számos sokoldalú és könnyen telepíthető megoldást kínál minden igényre.
A napkollektorok által összegyűjthető energia jelentősen függ az éghajlati viszonyoktól, valamint a földrajzi elhelyezkedéstől. Nem meglepő, hogy a mediterrán térségben egész évben adottak a feltételek a napenergiát hasznosító melegvíztermelő és fűtőrendszerek használatához, Magyarország elhelyezkedése pedig éppen megfelelővé teszi ezen rendszerek alkalmazását.

Napkollektor a háztetőn

Igazolt hatékonyság

Az Ariston napkollektoros rendszerek hatékonysága megfelel az EN 12975-ben foglaltaknak. A termékek minőségét folyamatosan és szigorúan ellenőrzik akkreditált kutatóközpontokban. Az új termékek a Solar Keymark es a P-ICIM minősítést egyaránt megkapták.
Az Ariston rendszergaranciát biztosít a vevőinek, mely az alábbiak szerint alakul: két év a napkollektorokra és az olyan további rendszer-elemekre, mint a hidroblokk, a tágulási tartály, a vezérlés, stb.

Hosszabb élettartam és nagyobb biztonság

Az Ariston kollektora nagy fényáteresztésű, speciális edzett üvegű, mely a beeső napsugarakat minimális mértékben veri vissza, így alig veszít energiát. A begyűjtött napenergia megtartása a prizmás felületnek is köszönhető, mely a kollektor belsejében „üvegház-hatást” hoz létre. A tökéletes hatásfok, valamint az edzett és jégesőre tesztelt üveg biztonsága a kollektor legfontosabb jellemzői közé tartoznak.

Napkollektor az alternatív energiatermelő

A kényszerkeringtetéses rendszer előnyei

- hatékony
- rugalmas
- esztétikus
- könnyen telepíthető

A hőt - akárcsak más fűtési rendszerekben - a napkollektor-panel és az indirekt tároló között áramló hőszállító folyadék viszi. A folyadék, mely víz és glikol keveréke, a szivattyú segítségével áramlik. Ezen az alapon kétféle napenergiával működő fűtési rendszert különböztetünk meg: a gravitációst és a kényszerkeringtetésest. Az Ariston Thermo Hungaria Kft. csak kényszerkeringtetéses rendszereket forgalmaz.

Forrás: Ariston

Kapcsolódó cikkek:

Mi az a hőszivattyú?

Miért érdemes levegő–víz hőszivattyúval fűteni házunkat?

Kapcsolódó cikkek

Így hasznosíthatjuk a napenergiát otthonunkban - Napelemes és napkollektoros rendszerek

A többség számára manapság már nyilvánvaló, hogy a napelemek a napsugárzást elektromos energiává alakító eszközök. Sokan azonban még mindig összetévesztik ezeket a fotovoltaikus rendszereket tévesztik a napkollektorokkal, pedig működésük és hasznosításuk is jelentősen eltérő. Bár mind a napelem, mind a napkollektor napenergiát alakít át, a napelem elektromos-, a napkollektor pedig hőenergia hasznosítás célját szolgálja.

Miért hasznos beltéri ventilátort alkalmazni? – Működés és szerelés

A beltéri ventilátor alkalmazása egy sokak számára ismert problémára kínál megoldást: az egymással szomszédos, ám eltérő hőmérsékletű helyiségek tehetők ily módon komfortossá.

Milyen radiátort válasszunk a fürdőszobába?

A fürdőszoba temperálása részben kényelmi, részben pedig technikai szempontból elengedhetetlen, hiszen a helyiségben keletkező nedvesség felszárításának ez is egy lehetséges módja. Ezek a radiátorok azonban sok szempontból különböznek a szobákban használatos társaiktól.

Intelligens fűtőberendezések - Beszéljünk a kényelemért!

Manapság az, hogy otthonunkban az ideális hőfokot élvezzük, csupán egyetlen szavunkba kerül. És ez nem átvitt értelemben, hanem szó szerint így van, hiszen a legmodernebb fűtőberendezések már hangvezérléssel is működtethetők.

Hogyan alkalmazzuk a felületfűtési és hűtési rendszereket? A használat alapjai

A primer energiafelhasználás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése jelenti korunk egyik legnagyobb kihívását. A Wavin Tempower egy olyan felületfűtési és hűtési rendszer, mely egyszerre teljesíti a növekvő komfortigénnyel, valamint az energiamegtakarítással szemben támasztott követelményeket.

Számoljunk le az elektromos fűtést övező tévhitekkel!

Czinege Károly az Az elektromos fűtés a jövő megoldása! című könyve igazi hiánypótló szakkönyv nemcsak szakmabelieknek, amely tisztáz minden, az elektromos fűtéssel kapcsolatos félreértést. Lásson ön is tisztán, hiszen könnyen meglehet, hogy otthonában is az elektromos megoldás lesz a leginkább költséghatékony megoldás!

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek: friss levegő, energiatakarékosság, talajhő hasznosítás

Ahogy egyre inkább elszigeteljük magunkat a külső környezettől, úgy feledkezünk meg a belső komfort egyik alapvető eleméről, a szükséges friss levegőről. Ennek energiatakarékos és hatékony pótlását ma a legmodernebb hővisszanyerős szellőztető rendszerekkel érhetjük el.

A gázkészülék leállását gyakran okozzák a kéményben keletkező jégdugók – Fontos a kémény szigetelése!

A hideg időjárás nem kíméli a kéményeket sem. Egyáltalán nem ritka jelenség, hogy a kazánok füstelvezetőjében jégdugó keletkezik, melynek következménye a zárt égésterű kazán leállása. Előzzük meg a bajt!

4 fontos dolog, melyek nélkülözhetetlenek a jó tetőhöz

A megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel, minőségi anyagokból épített tető hosszú évtizedekig ellenáll az időjárás viszontagságainak, és hatékonyan támogatja az otthonok energia-megtakarítását. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a tető hibátlanul tegye a dolgát? Íme, a legfontosabb tényezők, melyek figyelmet érdemelnek az építés, felújítás során.