Hirdetés

Napkollektorral a tisztább holnapért

Nem csupán harcos környezetvédőket foglalkoztat a kérdés, hogy összeegyeztethető-e az otthon kényelme és az, hogy tekintettel legyünk környezetünkre? Manapság mindannyiunk felelőssége erre figyelni, különösen akkor, ha építkezésbe, felújításba fogunk. Választhatunk ugyanis, hogy energiát pazarló és környezetszennyező módon vagy megújuló forrásból nyerünk-e.

Fűteni a nap energiájával napjainkban már kipróbált és környezetbarát technológia: károsanyag kibocsátás-mentes, tiszta, költségkímélő és köztudott, hogy a részben a hagyományos energiaforrások használatának köszönhető légszennyezés jelentős csökkentésével mérsékli az üvegházhatást. Az Ariston új napkollektoros rendszereivel világszerte élen jár a lakások HMV ellátásában és fűtésében, számos sokoldalú és könnyen telepíthető megoldást kínál minden igényre.
A napkollektorok által összegyűjthető energia jelentősen függ az éghajlati viszonyoktól, valamint a földrajzi elhelyezkedéstől. Nem meglepő, hogy a mediterrán térségben egész évben adottak a feltételek a napenergiát hasznosító melegvíztermelő és fűtőrendszerek használatához, Magyarország elhelyezkedése pedig éppen megfelelővé teszi ezen rendszerek alkalmazását.

Napkollektor a háztetőn

Igazolt hatékonyság

Az Ariston napkollektoros rendszerek hatékonysága megfelel az EN 12975-ben foglaltaknak. A termékek minőségét folyamatosan és szigorúan ellenőrzik akkreditált kutatóközpontokban. Az új termékek a Solar Keymark es a P-ICIM minősítést egyaránt megkapták.
Az Ariston rendszergaranciát biztosít a vevőinek, mely az alábbiak szerint alakul: két év a napkollektorokra és az olyan további rendszer-elemekre, mint a hidroblokk, a tágulási tartály, a vezérlés, stb.

Hosszabb élettartam és nagyobb biztonság

Az Ariston kollektora nagy fényáteresztésű, speciális edzett üvegű, mely a beeső napsugarakat minimális mértékben veri vissza, így alig veszít energiát. A begyűjtött napenergia megtartása a prizmás felületnek is köszönhető, mely a kollektor belsejében „üvegház-hatást” hoz létre. A tökéletes hatásfok, valamint az edzett és jégesőre tesztelt üveg biztonsága a kollektor legfontosabb jellemzői közé tartoznak.

Napkollektor az alternatív energiatermelő

A kényszerkeringtetéses rendszer előnyei

- hatékony
- rugalmas
- esztétikus
- könnyen telepíthető

A hőt - akárcsak más fűtési rendszerekben - a napkollektor-panel és az indirekt tároló között áramló hőszállító folyadék viszi. A folyadék, mely víz és glikol keveréke, a szivattyú segítségével áramlik. Ezen az alapon kétféle napenergiával működő fűtési rendszert különböztetünk meg: a gravitációst és a kényszerkeringtetésest. Az Ariston Thermo Hungaria Kft. csak kényszerkeringtetéses rendszereket forgalmaz.

Forrás: Ariston

Kapcsolódó cikkek:

Mi az a hőszivattyú?

Miért érdemes levegő–víz hőszivattyúval fűteni házunkat?

 | 
Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Több, mint fűtés: Ariston hőszivattyúk a megújuló energia erejével

Betatherm: itthon is erősödik a külföldön már befutott radiátor-gyártó

Fűtés másképp: LG Therma-V Monobloc-os hőszivattyúk

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság

Megújuló energia fémtetőről

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

Így hasznosíthatjuk a napenergiát otthonunkban - Napelemes és napkollektoros rendszerek

Energiafogyasztásban dobogós helyen a lakosság

Radiátor választás – Az egyik legfontosabb lépés a fűtési rendszer kiépítése, korszerűsítése előtt

RAUTHERM SPEED plus tépőzáras padlófűtés

Várjon el többet a padlófűtés-szabályozástól

Kompakt okosotthon rendszer: a nagyobb kényelem könnyed megoldása

Kandalló – soha nem megy ki a divatból. Új anyagok, innovatív tűzterek, energiatakarékosság

Vásárlási listák
További vásárlási listák