Hirdetés

Napkollektorral a tisztább holnapért

Nem csupán harcos környezetvédőket foglalkoztat a kérdés, hogy összeegyeztethető-e az otthon kényelme és az, hogy tekintettel legyünk környezetünkre? Manapság mindannyiunk felelőssége erre figyelni, különösen akkor, ha építkezésbe, felújításba fogunk. Választhatunk ugyanis, hogy energiát pazarló és környezetszennyező módon vagy megújuló forrásból nyerünk-e.

Fűteni a nap energiájával napjainkban már kipróbált és környezetbarát technológia: károsanyag kibocsátás-mentes, tiszta, költségkímélő és köztudott, hogy a részben a hagyományos energiaforrások használatának köszönhető légszennyezés jelentős csökkentésével mérsékli az üvegházhatást. Az Ariston új napkollektoros rendszereivel világszerte élen jár a lakások HMV ellátásában és fűtésében, számos sokoldalú és könnyen telepíthető megoldást kínál minden igényre.
A napkollektorok által összegyűjthető energia jelentősen függ az éghajlati viszonyoktól, valamint a földrajzi elhelyezkedéstől. Nem meglepő, hogy a mediterrán térségben egész évben adottak a feltételek a napenergiát hasznosító melegvíztermelő és fűtőrendszerek használatához, Magyarország elhelyezkedése pedig éppen megfelelővé teszi ezen rendszerek alkalmazását.

Napkollektor a háztetőn

Igazolt hatékonyság

Az Ariston napkollektoros rendszerek hatékonysága megfelel az EN 12975-ben foglaltaknak. A termékek minőségét folyamatosan és szigorúan ellenőrzik akkreditált kutatóközpontokban. Az új termékek a Solar Keymark es a P-ICIM minősítést egyaránt megkapták.
Az Ariston rendszergaranciát biztosít a vevőinek, mely az alábbiak szerint alakul: két év a napkollektorokra és az olyan további rendszer-elemekre, mint a hidroblokk, a tágulási tartály, a vezérlés, stb.

Hosszabb élettartam és nagyobb biztonság

Az Ariston kollektora nagy fényáteresztésű, speciális edzett üvegű, mely a beeső napsugarakat minimális mértékben veri vissza, így alig veszít energiát. A begyűjtött napenergia megtartása a prizmás felületnek is köszönhető, mely a kollektor belsejében „üvegház-hatást” hoz létre. A tökéletes hatásfok, valamint az edzett és jégesőre tesztelt üveg biztonsága a kollektor legfontosabb jellemzői közé tartoznak.

Napkollektor az alternatív energiatermelő

A kényszerkeringtetéses rendszer előnyei

- hatékony
- rugalmas
- esztétikus
- könnyen telepíthető

A hőt - akárcsak más fűtési rendszerekben - a napkollektor-panel és az indirekt tároló között áramló hőszállító folyadék viszi. A folyadék, mely víz és glikol keveréke, a szivattyú segítségével áramlik. Ezen az alapon kétféle napenergiával működő fűtési rendszert különböztetünk meg: a gravitációst és a kényszerkeringtetésest. Az Ariston Thermo Hungaria Kft. csak kényszerkeringtetéses rendszereket forgalmaz.

Forrás: Ariston

Kapcsolódó cikkek:

Mi az a hőszivattyú?

Miért érdemes levegő–víz hőszivattyúval fűteni házunkat?

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Több, mint fűtés: Ariston hőszivattyúk a megújuló energia erejével

Ha három ismérvet kellene felsorakoztatni, hogy miért érdemes beruházni az Ariston által gyártott Nimbus NET hőszivattyú-család valamelyik tagjára, akkor ezek lennének azok: hatékony, megtérülő és környezettudatos.

Betatherm: itthon is erősödik a külföldön már befutott radiátor-gyártó

A nemzetközi sikerek után a hazai piacra is fokozott figyelmet fordít a Betatherm, így a miskolci cég saját fejlesztésű radiátorai itthon is egyre népszerűbbek.

Fűtés másképp: LG Therma-V Monobloc-os hőszivattyúk

Az ősz beköszöntével ismét slágertémává válnak az alternatív fűtési megoldások. Manapság számos különféle, a távhőtől és az általános gázos fűtési megoldásoktól eltérő rendszerek is elérhetők a korszerűsítésre, vagy új otthon kialakítására vállalkozók számára.

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság. Csupán néhány tulajdonság, mely a Tétény-Ker termékeit és szolgáltatásait jellemzi.

Megújuló energia fémtetőről

Meglepő adat, hogy az éghajlatnak köszönhetően Magyarországon minden négyzetméterre körülbelül 1265 kilowattóra napenergia jut. Mivel ez több mint jónak nevezhető érték, így emiatt - és az egyre terjedő trendnek köszönhetően -, egyre több tetőn jelennek meg a nap energiáját összegyűjtő és hasznosító eszközök, napelemek és napkollektorok. Kifejezetten széles a választék, de amiről most szó lesz, az ezek biztonságos és tartós rögzítése – pl. fémtetőn.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.