Kézenfekvő komfort - Intelligens energia távfelügyelet

Új lehetőség az energetikai készülékeink távolról történő felügyelete és kontrollja, hogy akár az utcán, a munkahelyünkön, a nyaralónkban, vagy akár egy föld körüli utazás bármely pontján is a kezünkbe tarthassuk az irányítást, azaz kedvünkre szabályozhassuk.

A világ kinyílt számunkra, egyre több embernek lehetősége van utazni, akár a munkája okán kell megjelennie egy távoli földrészen, vagy egyszerűen csak mert megteheti, és kíváncsi mi újság máshol. Mindezt egyre gyorsabban, gördülékenyebben tesszük, reggel itt, este már ott, aztán következő nap már megint az otthonunkban vagyunk. De akár a lakásunkhoz közeli munkahelyünkön is felmerülhet a gondolat, hogy a munkaidő után milyen hőmérsékleti viszonyok várnak a szobánkban és lesz-e melegvizünk egy relaxáló zuhanyozásra. Vannak ugyan okos és időzíthető szerkezeteink, esetleg egy hétre, hónapra előre programozható termosztátjaink, de ez már az igényeinknek kevés lehet, főleg, hogy a technikai lehetőségek előbbre tartanak.           

Új lehetőség az energetikai készülékeink távolról történő felügyelete és kontrollja, így akár az utcán, a munkahelyünkön, a nyaralónkban, vagy akár egy föld körüli utazás bármely pontján is a kezünkbe tarthatjuk az irányítást, azaz kedvünkre szabályozhatjuk.

ARISTON energia távfelügyelet

Távolból vezérelt kényelem

Gondoljuk el milyen megnyugtató érzés egy síparadicsomból, vagy éppen az Ausztrál tengerpartról, a mobiltelefonunk segítségével felügyelni és kézben tartani lakásunk hőfok szabályozását. Így mindig az elvárt hőmérséklet fogad, amikor majd hazatérünk, a költséges energiapazarlást elkerülve. Vagy épp a hétvégi házunkba indulunk, és szeretnénk, ha megfelelő kellemes hőmérséklet fogadna ott minket, feltéve, ha ott is ki van építve ez a rendszer.

Az ARISTON előre lépett

Az Aristonnak, mint élvonalbeli energetikai rendszer gyártónak, sikerült egy ilyen működő és a jövőbe mutató intelligens rendszert megvalósítania. Az Ariston távdiagnosztikai, távvezérlési és energetikai szaktanácsadó rendszerének köszönhetően minden eddiginél egyszerűbbé vált, hogy ellenőrizzük a kazánunk ki/be kikapcsolásának idejét, módosítsuk otthonunk vagy víkendházunk hőmérsékletét, fűtésrendszerét!

ARISTON energia távfelügyelet

Kommunikációs doboz

A rendszer működésének központja a kazán közelében elhelyezett kommunikációs doboz, melynek telepítését a szakember egy röpke óra alatt elvégzi. Az okostelefonunkra telepített alkalmazás révén a fűtő berendezésünket folyton megfigyelés alatt tarthatjuk, és otthonunk hőmérsékletét bárhonnan vezérelhetjük. A biztonságra és a kényelemre az Ariston megbízhatósága a garancia!
A telepítés nem igényel épületszerkezeti átalakítást, a rendszer összehangolásra kerül az otthoni internet, Wi‑Fi vagy mobilhálózattal, ezután a távoli szabályozás elérhetővé válik. A szolgáltatás az alábbi Ariston kazán típusra elérhető.

ARISTON energia távfelügyelet

Kompatibilis Ariston termékcsaládok

 • Genus Premium EVO
 • Clas Premium EVO

Költségcsökkentés egyszerűen

Hozzá kell szoknunk, hogy van egy olyan energetikai rendszer a háztartásunkban, mely segít fűtési szokásaink kialakításában, így elkerülhetpő az energiapazarlás. Azt is eldönthetjük egy kattintással, hogy elfogadjuk‑e a tanácsokat.

A rendszer segíteni tud abban, hogy ne lépjük túl a havi költségvetésünkhöz beállított limitet, jelzi mennyit takaríthatunk meg apró módosításokkal a mindennapok során.

ARISTON energia távfelügyelet

Innováció és biztonság

A rendkívül kifinomult energetikai szabályozó rendszer aktiválásához elegendő pusztán egy internetkapcsolat, melyen keresztül a kazánunkkal kommunikálhatunk, és szükség van a kommunikációs dobozra, mely a távolról küldött információkat értelemezi, kétirányúan bonyolítja, és ha kell operatívan beavatkozik a kazán működésébe. A mi kezünkben van az okostelefon, a tablet, esetleg egy laptop vagy PC, Mac számítógép, bármilyen eszköz, melyről személyesen beléphetünk a világhálóra. A szolgáltatásba belépve azonnal hozzáférhetünk otthonunk fűtésvezérléséhez, akár az egész család részére!

Kezelőfelületek

 • IOS
 • Android

Teljes távfelügyelet

Az informatikai készülékeinkre telepített speciális alkalmazás kezelőfelülete révén fűtési rendszerünket megfigyelés alatt tarthatjuk, és ezt egy felkészült családtagunk is megteheti. Változtathatunk a hőmérsékleti értékeken, elvégezhetjük a takarékos beállításokat, a hazaérkezésünk idejére várható hőmérsékletet is, előre.

További opciók

 • Megfigyelés
  Messziről is tájékozódhatunk kazánunk állapotáról, a kazánblokk megfelelő működéséről, és ha szükséges közbeavatkozhatunk. 
 • Költségek, statisztika
  Hozzáférhetünk a kazán fogyasztására vonatkozó, elmentett statisztikákhoz, tájékozódhatunk az eddigi tényleges kiadásokról, akár óránkénti lebontásban is.
  Az előre beállított havi költségvetésnek megfelelően a szükséges energiát a rendszer szép takarékosan beosztja.
 • Segítségnyújtás
  Probléma esetén azonnal direkt kapcsolatot vehetünk fel a szervizzel és chat-elve állíthatják be a kazán paramétereit vagy diagnosztizálhatják az esetleges meghibásodást.

forrás: Ariston

Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Patikamérlegen a hőszigetelés vastagsága

A 2021. január 1-je után új építésű lakóépületek esetén előírt közel nulla energiafelhasználás eléréséhez a hőszigetelési vastagságoknak elkerülhetetlenül növekednie kell. Ez tény és szakemberek évek óta figyelmeztetnek a közeledő változásra. Tévedés viszont, hogy ez csak az építési költségek komoly emelkedésével lehetséges.

Erre figyeljünk, ha okosotthont tervezünk! – Minőségi megoldások hosszú távra

Mint oly sok technikai újítás, kezdetben az okosotthon sem vált egyből a családok mindennapjainak a részévé, de mint számos innováció, ami bevált, idővel óhatatlanul kikerült a kvázi luxus kategóriájából. Az igazi okos otthon okos tervezést igényel – ez egy fontos és megszívlelendő üzenete cikkünknek, amelyben valódi okosotthon-megoldások bemutatásával világítunk rá, hogy többek közt melyek azok az ismérvek, amelyeknek egy mai, modern, intelligens háznak meg kell felelnie.

Okos megoldások a kertben - Tökéletes kényelem, gombnyomásra

Mindaz, amit eddig csak filmekben láttál, mára valósággá vált: az intelligens otthon ma már olyan összehangolt rendszerként működik, mely szinte önálló életre kel. A te igényeidre szabva, a te kényelmedet szolgálva távolról is vezérelhetővé teszi a ház és a kert működését a világítási és biztonsági rendszerektől az árnyékolásig és medencefűtésig, a legújabb anyagok segítségével pedig minimálisra csökkenti kerti bútoraid karbantartási idejét – így még több időd marad pihenésre!

Több, mint fűtés: Ariston hőszivattyúk a megújuló energia erejével

Ha három ismérvet kellene felsorakoztatni, hogy miért érdemes beruházni az Ariston által gyártott Nimbus NET hőszivattyú-család valamelyik tagjára, akkor ezek lennének azok: hatékony, megtérülő és környezettudatos.

Megúszhatják a társasházak a gyűjtőkémény átalakítását

Megvan a megoldás a gyűjtőkémények drága korszerűsítésének elkerülésére. Fellélegezhetnek a társasházban élő, kéménykorszerűsítés és kazáncsere előtt álló háztartások. Nagyrészüknél megoldás lehet az új típusú készülék, mellyel sokat spórolhatnak az érintett családok.

Betatherm: itthon is erősödik a külföldön már befutott radiátor-gyártó

A nemzetközi sikerek után a hazai piacra is fokozott figyelmet fordít a Betatherm, így a miskolci cég saját fejlesztésű radiátorai itthon is egyre népszerűbbek.

Fűtés másképp: LG Therma-V Monobloc-os hőszivattyúk

Az ősz beköszöntével ismét slágertémává válnak az alternatív fűtési megoldások. Manapság számos különféle, a távhőtől és az általános gázos fűtési megoldásoktól eltérő rendszerek is elérhetők a korszerűsítésre, vagy új otthon kialakítására vállalkozók számára.