Kézenfekvő komfort - Intelligens energia távfelügyelet

Új lehetőség az energetikai készülékeink távolról történő felügyelete és kontrollja, hogy akár az utcán, a munkahelyünkön, a nyaralónkban, vagy akár egy föld körüli utazás bármely pontján is a kezünkbe tarthassuk az irányítást, azaz kedvünkre szabályozhassuk.

A világ kinyílt számunkra, egyre több embernek lehetősége van utazni, akár a munkája okán kell megjelennie egy távoli földrészen, vagy egyszerűen csak mert megteheti, és kíváncsi mi újság máshol. Mindezt egyre gyorsabban, gördülékenyebben tesszük, reggel itt, este már ott, aztán következő nap már megint az otthonunkban vagyunk. De akár a lakásunkhoz közeli munkahelyünkön is felmerülhet a gondolat, hogy a munkaidő után milyen hőmérsékleti viszonyok várnak a szobánkban és lesz-e melegvizünk egy relaxáló zuhanyozásra. Vannak ugyan okos és időzíthető szerkezeteink, esetleg egy hétre, hónapra előre programozható termosztátjaink, de ez már az igényeinknek kevés lehet, főleg, hogy a technikai lehetőségek előbbre tartanak.           

Új lehetőség az energetikai készülékeink távolról történő felügyelete és kontrollja, így akár az utcán, a munkahelyünkön, a nyaralónkban, vagy akár egy föld körüli utazás bármely pontján is a kezünkbe tarthatjuk az irányítást, azaz kedvünkre szabályozhatjuk.

ARISTON energia távfelügyelet

Távolból vezérelt kényelem

Gondoljuk el milyen megnyugtató érzés egy síparadicsomból, vagy éppen az Ausztrál tengerpartról, a mobiltelefonunk segítségével felügyelni és kézben tartani lakásunk hőfok szabályozását. Így mindig az elvárt hőmérséklet fogad, amikor majd hazatérünk, a költséges energiapazarlást elkerülve. Vagy épp a hétvégi házunkba indulunk, és szeretnénk, ha megfelelő kellemes hőmérséklet fogadna ott minket, feltéve, ha ott is ki van építve ez a rendszer.

Az ARISTON előre lépett

Az Aristonnak, mint élvonalbeli energetikai rendszer gyártónak, sikerült egy ilyen működő és a jövőbe mutató intelligens rendszert megvalósítania. Az Ariston távdiagnosztikai, távvezérlési és energetikai szaktanácsadó rendszerének köszönhetően minden eddiginél egyszerűbbé vált, hogy ellenőrizzük a kazánunk ki/be kikapcsolásának idejét, módosítsuk otthonunk vagy víkendházunk hőmérsékletét, fűtésrendszerét!

ARISTON energia távfelügyelet

Kommunikációs doboz

A rendszer működésének központja a kazán közelében elhelyezett kommunikációs doboz, melynek telepítését a szakember egy röpke óra alatt elvégzi. Az okostelefonunkra telepített alkalmazás révén a fűtő berendezésünket folyton megfigyelés alatt tarthatjuk, és otthonunk hőmérsékletét bárhonnan vezérelhetjük. A biztonságra és a kényelemre az Ariston megbízhatósága a garancia!
A telepítés nem igényel épületszerkezeti átalakítást, a rendszer összehangolásra kerül az otthoni internet, Wi‑Fi vagy mobilhálózattal, ezután a távoli szabályozás elérhetővé válik. A szolgáltatás az alábbi Ariston kazán típusra elérhető.

ARISTON energia távfelügyelet

Kompatibilis Ariston termékcsaládok

 • Genus Premium EVO
 • Clas Premium EVO

Költségcsökkentés egyszerűen

Hozzá kell szoknunk, hogy van egy olyan energetikai rendszer a háztartásunkban, mely segít fűtési szokásaink kialakításában, így elkerülhetpő az energiapazarlás. Azt is eldönthetjük egy kattintással, hogy elfogadjuk‑e a tanácsokat.

A rendszer segíteni tud abban, hogy ne lépjük túl a havi költségvetésünkhöz beállított limitet, jelzi mennyit takaríthatunk meg apró módosításokkal a mindennapok során.

ARISTON energia távfelügyelet

Innováció és biztonság

A rendkívül kifinomult energetikai szabályozó rendszer aktiválásához elegendő pusztán egy internetkapcsolat, melyen keresztül a kazánunkkal kommunikálhatunk, és szükség van a kommunikációs dobozra, mely a távolról küldött információkat értelemezi, kétirányúan bonyolítja, és ha kell operatívan beavatkozik a kazán működésébe. A mi kezünkben van az okostelefon, a tablet, esetleg egy laptop vagy PC, Mac számítógép, bármilyen eszköz, melyről személyesen beléphetünk a világhálóra. A szolgáltatásba belépve azonnal hozzáférhetünk otthonunk fűtésvezérléséhez, akár az egész család részére!

Kezelőfelületek

 • IOS
 • Android

Teljes távfelügyelet

Az informatikai készülékeinkre telepített speciális alkalmazás kezelőfelülete révén fűtési rendszerünket megfigyelés alatt tarthatjuk, és ezt egy felkészült családtagunk is megteheti. Változtathatunk a hőmérsékleti értékeken, elvégezhetjük a takarékos beállításokat, a hazaérkezésünk idejére várható hőmérsékletet is, előre.

További opciók

 • Megfigyelés
  Messziről is tájékozódhatunk kazánunk állapotáról, a kazánblokk megfelelő működéséről, és ha szükséges közbeavatkozhatunk. 
 • Költségek, statisztika
  Hozzáférhetünk a kazán fogyasztására vonatkozó, elmentett statisztikákhoz, tájékozódhatunk az eddigi tényleges kiadásokról, akár óránkénti lebontásban is.
  Az előre beállított havi költségvetésnek megfelelően a szükséges energiát a rendszer szép takarékosan beosztja.
 • Segítségnyújtás
  Probléma esetén azonnal direkt kapcsolatot vehetünk fel a szervizzel és chat-elve állíthatják be a kazán paramétereit vagy diagnosztizálhatják az esetleges meghibásodást.

forrás: Ariston

Kapcsolódó cikkek

Milyen radiátort válasszunk a fürdőszobába?

A fürdőszoba temperálása részben kényelmi, részben pedig technikai szempontból elengedhetetlen, hiszen a helyiségben keletkező nedvesség felszárításának ez is egy lehetséges módja. Ezek a radiátorok azonban sok szempontból különböznek a szobákban használatos társaiktól.

Intelligens fűtőberendezések - Beszéljünk a kényelemért!

Manapság az, hogy otthonunkban az ideális hőfokot élvezzük, csupán egyetlen szavunkba kerül. És ez nem átvitt értelemben, hanem szó szerint így van, hiszen a legmodernebb fűtőberendezések már hangvezérléssel is működtethetők.

Hogyan alkalmazzuk a felületfűtési és hűtési rendszereket? A használat alapjai

A primer energiafelhasználás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése jelenti korunk egyik legnagyobb kihívását. A Wavin Tempower egy olyan felületfűtési és hűtési rendszer, mely egyszerre teljesíti a növekvő komfortigénnyel, valamint az energiamegtakarítással szemben támasztott követelményeket.

Számoljunk le az elektromos fűtést övező tévhitekkel!

Czinege Károly az Az elektromos fűtés a jövő megoldása! című könyve igazi hiánypótló szakkönyv nemcsak szakmabelieknek, amely tisztáz minden, az elektromos fűtéssel kapcsolatos félreértést. Lásson ön is tisztán, hiszen könnyen meglehet, hogy otthonában is az elektromos megoldás lesz a leginkább költséghatékony megoldás!

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek: friss levegő, energiatakarékosság, talajhő hasznosítás

Ahogy egyre inkább elszigeteljük magunkat a külső környezettől, úgy feledkezünk meg a belső komfort egyik alapvető eleméről, a szükséges friss levegőről. Ennek energiatakarékos és hatékony pótlását ma a legmodernebb hővisszanyerős szellőztető rendszerekkel érhetjük el.

A gázkészülék leállását gyakran okozzák a kéményben keletkező jégdugók – Fontos a kémény szigetelése!

A hideg időjárás nem kíméli a kéményeket sem. Egyáltalán nem ritka jelenség, hogy a kazánok füstelvezetőjében jégdugó keletkezik, melynek következménye a zárt égésterű kazán leállása. Előzzük meg a bajt!

Levegő-víz hőszivattyú - Hűtés, fűtés, melegvíz ellátás kazán és klíma nélkül

Sokak számára még mindig rengeteg kérdés merül fel a levegő-víz hőszivattyúkkal kapcsolatban, hiszen gyakran még mindig nem egyértelmű, hogy milyen előnyökkel jár egy ilyen készülék beszerelése.

Alternatív fűtési mód: a faelgázosító kazán

A faelgázosító kazán az egyik leghasznosabb módja a fa fűtőanyagként történő felhasználásának. Üzemeltetés, hatékonyság és költségek a cikkünkben.

Fűtés, hűtés környezetbarát és gazdaságos módon - Mit kell tudnunk a hőszivattyúról?

Hazánkban a levegő-víz hőszivattyúk a legelterjedtebbek, mert ezek beruházási költsége a legkedvezőbb, így alábbi cikkünkben elsősorban ezekkel a készülékekkel foglalkozunk.