Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Infraszauna az otthoni wellness térben – Az infraszauna használata

Az otthoni pihenésnek és feltöltődésnek kevés annyira hatásos és egészséges módja van, mint beülni a saját infraszaunánkba és átadni magunkat a lazításnak, miközben az infravörös sugarak teszik a dolgukat. De vajon tudjuk-e, mire kell figyelnünk a szauna használata közben? Hogyan hozhatjuk ki a maximumot a szaunázással töltött időből? Most mindent bemutatunk, ami fontos lehet.

Így működik az infraszauna

A hagyományos finn szaunával szemben az infraszauna nem a levegőt melegíti fel, hanem a testünket. Ezért azok, akik nem bírják a forróságot és úgy érzik, hogy nem kapnak levegőt a közel 100 °C-os finn szaunában, nyugodtan kezdjék el használni az infraszaunát, ott ugyanis egyáltalán nem forró a levegő, az izzadást mégis tapasztalni fogják.

Az infravörös sugarak – ahogy már említettük – nem a levegőt melegítik, hanem a sugárzás útjába eső tárgyak, testek elnyelik azt, ezáltal felmelegszenek. Az infraszaunában a mi testünk az a közeg, ami elnyeli az infravörös sugarakat. A bőrünkön melegséget érzékelünk, közben a testmaghőmérsékletünk is melegszik. Egy 30 perces infraszauna szeánsz során a Sunlighten szaunák klinikailag bizonyítottan 3 °C-kal emelik a testmaghőmérsékletet, ami az egészségünkre nézve számos előnnyel jár: segíti a méregtelenítést, a relaxációt, javítja a keringést, javítja az alvás minőségét, hatékony a smart-agingben és hozzájárul a jó közérzethez. A Sunlighten fűtési technológiája az elérhető legnagyobb mennyiségű és minőségű infravörös sugárzást biztosítja.

Sunlighten infraszauna

Sunlighten napsugárszaunák UV sugárzás nélkül

Nem mindegy, hogy az infraszauna milyen sugárzóval felszerelt. A Sunlighten szabadalmaztatott SoloCarbon infravörös fűtési technológiája a nap erejét biztosítja, káros sugárzás nélkül. A széntartalmú karbon az egyik legmagasabb kibocsátó képeséggel rendelkező anyag, amit infraszaunákban használnak. A Sunlighten napsugárszaunák sugárzótesteit egy különleges, magas kibocsátóképességgel rendelkező bevonattal látják el, mely képes a legjobb minőségű és legmagasabb koncentrációjú, terápiás hatású infrasugárzást előállítani. Ennek köszönhető a már említett testmaghő emelkedés és az azzal járó jótékony hatások.

Érdeklődöm a Sunlighten infraszaunák iránt

Az infraszauna használata

A legjobb hatás elérése érdekében fontos, hogy betartsuk az infraszaunázás szabályait, így az kellemes, pihentető, relaxáló és egészségünket támogató wellness élmény lesz.

 • A testhőmérsékletünk megemelkedik, tehát garantáltan megizzadunk, a szervezetünk folyadékot veszít, amit mindenképpen pótoljunk. Kerüljük az alkoholt, a cukros üdítőket, de a kávé sem segíti a hidratációt. Maradjunk a víznél, amit szaunázás előtt és utána is fogyasszunk. Ha kúraszerűen szaunázunk, az ásványi sókat is szükséges visszapótolni a szervezetbe, vagy himalája sóval, vagy valamilyen multi-mineral készítménnyel.
 • Mint mindenben, a szaunázásban is fontos a fokozatosság elve. Tévedés, hogy a forró szauna a jó szauna. Ne gondoljuk, hogy 10 perc infraszaunázással töltött idő alatt nem történik semmi. Valóban, ha eddig csak a finn szaunát ismertük, akkor furcsa lehet,
 • hogy nem csorog rólunk a verejték azonnal, de ez csalóka.
 • Kezdjük rövid, 15-20 perces szaunázással, és fokozatosan növeljük. A testünk majd alkalmazkodik. Általában egy-egy alkalom 30-45 percig tart, de lehet 60 percig is infraszaunázni.
 • Kezdjük alacsonyabb hőmérsékleten, majd fokozatosan emeljük. Az infraszaunák általában 40-60 °C közötti hőmérsékleten működnek hatékonyan.
 • Helyezkedjünk el kényelmesen, próbáljunk lazítani, élvezzük a szaunázás nyújtotta relaxációs és stresszcsökkentő hatásokat.
 • A szaunázás után hagyjuk, hogy a testünk lehűljön. Egy rövid hideg zuhany, vagy egy pihentető szünet segíthet ebben.
 • Közvetlenül szaunázás előtt ne fogyasszunk nehéz ételeket. Ha éhesek vagyunk, valami könnyű snack vagy egy kis gyümölcs elég lesz, de jóllakottan, telt gyomorral kerüljük a szaunázást, mert ez kellemetlenséget okozhat.
Sunlighten infraszauna

Az infraszaunázás jótékony hatásai

Ha rendszeres Sunlighten napsugárszauna használók vagyunk, hamarosan érezzük annak előnyeit is.

 • Az infravörös sugárzása megemeli a test belső hőmérsékletét, ami verejtékezéshez vezet. Szervezetünk a mélyről jövő verejtékezés által képes sejtszinten is megszabadulni a benne lerakódott méreganyagoktól. Sőt, verejtékezés élénkítő hatású, tehát használat után frissnek és erősnek érezzük magunkat.
 • A napsugárszauna gyengéd, nyugtató, gyógyító hatású infravörös sugárzása segíti az ellazulást és hozzájárul az egészséges, pihentető alváshoz.
 • A kutatások kimutatták, hogy az infraszauna használatával alkalmanként akár 600 kilokalóriát is elégetünk, mindenféle megerőltetés nélkül. A szervezet a hűtésre fordítja az energiát, így a szívverés és az anyagcsere felgyorsul, a test több kalóriát éget el.
 • Az infravörös sugárzás behatol a szövetekbe, ízületekbe és izmokba is, csökkenti mind a kisebb, mind a krónikus, mint például fibromyalgiás fájdalmakat is.
 • Kizárólag a Sunlighten infraszaunái képesek klinikailag igazoltan csökkenteni a szisztolés és a diasztolés vérnyomást is. A verejtékezéssel megnő a szívritmus, felgyorsul a véráramlás, csökken a vérnyomás, és javul a keringés. Heti két-háromszori használat már csökkenti a vérnyomást.
 • A napsugárszauna használata a passzív kardio edzéshez hasonlit. Az izmok infravörös sugárzással való melegítése a testedzéshez hasonlóan növeli meg a véráramlást.
 • Szebb bőrkép, kevesebb ránc. A közeli infravörös sugárzás hullámhossztartománya a leghatékonyabb a bőr felhám- és irharétegének gyógyítására. Stimulálja a kollagéntermelést, ezáltal csökkenti a ráncokat, és javítja a bőr tónusát.
 • Kutatások igazolták, hogy a közeli infravörös tartományú sugárzás a gyorsabb sejtregenerálódás és szövet növekedés elősegítése által fokozza a sebgyógyulást, megelőzi a fertőzések kialakulását.
 • Stimulálja a keringési rendszert, így több oxigén jut a sejtekhez. A jobb vérkeringés miatt több méreganyag képes eljutni a sejtekből a bőr felszínére, javul a sejtek egészsége, gyorsabb az izmok regenerálódása, és megerősödik az immunrendszer.
Sunlighten infraszauna

Tervezzük meg a szauna hetet!

A legmodernebb Sunlighten szaunákban egy telefonos (iOS vagy Android alapú) applikáció segítségével időzíthetjük a szauna felfűtését. Olyan előre telepített és kalibrált programok teszik kényelmessé a használatot, amelyek az adott egészségügyi cél elérését támogató sugfárzási hullámhoszt indítják be (pl. bőrszépítő, relaxáló program, stb.)

Sunlighten infraszauna

Infra vagy finn szaunát válasszunk?

Ahhoz, hogy megalapozott döntést hozzunk, fontos megértenünk az infraszauna és a finn szauna közötti különbségeket.

Az infraszauna működési elve és telepítése

 • Közvetlenül a testet melegíti infravörös sugárzással, ami mélyebb penetrációt és intenzívebb izzadást eredményez.
 • Alacsonyabb hőmérsékleten működik (40-60°C), ami sokak számára kellemesebb.
 • Az infraszaunák általában kisebbek és könnyebben telepíthetőek otthon, kevésbé igényelnek speciális elektromos vagy építészeti beavatkozást.
 • Száraz, nem kell számolni párával, gőzzel, penészedéssel.
 • Egy kisebb infraszaunának elég egy konnektor, míg egy finn szaunának kell a 3 fázis.
 • Az infraszauna mobil, könnyen egyik helyiségből a másikba helyezhető.

A finn szauna jellemzői

 • Hőt a levegő melegítésével bocsát ki (70-90°C), amit vízzel párologtatott kövekkel növelhetünk.
 • Több helyet és speciális hőszigetelést igényel, ami több beruházást jelenthet.

Vizsgáljuk meg a karbantartás és az energiatakarékosság kérdéseit!

Infraszauna

 • Általában kevesebb energiát fogyaszt, ami hosszú távon költséghatékonyabb lehet.
 • Karbantartása egyszerűbb, mivel nincsenek nedves felületek vagy kövek, amelyeket tisztítani kell.

Finn szauna

 • Magasabb hőmérséklet és páratartalom miatt gyakoribb karbantartást igényelhet.
 • A hőmérséklet fenntartása több energiát igényelhet, ami magasabb költségekkel járhat.
 • A felfűtési idő mérettőf függően minimum 40-60 perc.
Sunlighten infraszauna

4 tanács a szakértőtől

1. Amikor otthonra választunk szaunát, vegyük számításba a szauna helyigényét, az egészségügyi előnyöket, a komfort szintjét, a karbantartási követelményeket és az energiatakarékosságot.

2. Az infraszauna ideális lehet kisebb helyekre, alacsonyabb hőmérsékleti preferenciával és kevesebb karbantartási igénnyel rendelkezők számára.

3. A finn szauna a hagyományos élményt és a társas használatot keresők számára lehet vonzó, de nagyobb helyet és több karbantartást igényel.

4. A döntés során mindig mérlegeljük az otthoni lehetőségeinket és személyes preferenciáinkat.

Érdeklődöm a Sunlighten infraszaunák iránt

Népszerűek a témában

Haiti Eco jakuzzi, a családi és baráti események kiemelt helye

Friss hír a jakuzzivilágból: tovább bővült a VitalSpa „vevőkényeztető” garanciája

Atlantis, a VitalSpa csúcs jakuzzija – hidromasszázs kiemelkedő alapfelszereltséggel

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Erre figyeljen fekete zuhanykabin választásnál

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Mitől különleges a Tornado Ultracsendes WC ?

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Otthoni wellness dézsában

Medenceválasztás okosan: mobil, telepített vagy épített?

Masszázsmedencét vásárolnál? 5+1 tanács, hogy megtaláld a legjobbat

Wellness helyiség és fürdőszoba prémium minőségben berendezve

A jacuzzi választás legfontosabb szempontjai

Jakuzzi szezon egész évben

Akár 7 nap alatt elkészülhet a medencénk – Mutatjuk, hogyan

Otthoni wellness élmény: zuhanykabinok, zuhanypanelek és fejzuhanyok

Ki miért vesz VitalSpa jakuzzit? - „Egy kanapé helyett vettük, hogy le tudjunk ülni a barátokkal beszélgetni”

Otthoni medence – lehetőség a tartalmas időtöltésre, az egészségmegőrzésre és a biztonságos nyaralásra

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra