Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Wellness otthon? Az infraszauna az első lépcsőfok!

Sem a helyhiány, sem a magas áramfogyasztás nem lehet akadálya annak, hogy otthonunkban egy kényelmes wellness részt alakítsunk ki. Az infraszaunák kínálatában találunk olyat, amelynek helyigénye minimális és energiafogyasztása sem jelentős. Íme, az infraszaunák legújabb generációja!

Sokan szeretnének otthonukba egy wellness helyiséget, vagy legalább egy sarkot kialakítani, de a négyzetméterek szűkössége, a gyakran extra áramfogyasztással járó berendezések, készülékek felülírják a terveiket. Az infraszaunák megoldást jelentenek az ilyen igényekre, hiszen ez alapvetően beltéri műfaj, még azon sem kell gondolkodni, hogyan helyezzük el a kertben, vagy a teraszon, ha a lakásban nem fér el. Nyugodjunk meg, a megfelelő modell el fog férni! Mivel az az infrasugárzás a levegőt nem fűti, csak a testünket, ezért alapvetően bentre érdemes tervezni, kültéren, különösen a hidegebb napokon, illetve a téli időszakban nem lesz hatékony, éppen akkor, amikor inkább a szaunába vágyunk.

Sunlighten infraszauna

Hova helyezzük el az infraszaunát? Mekkora helyet igényel?

Ami a helyhiányt illeti, a legjobb hír, hogy a kisebb modellek 1-3 személyesek, akár a fürdőszoba vagy a hálószoba sarkában is elférnek. A legkisebb 1 személyes infraszaunák 1x1 méteresek, igazán helytakarékosak. Ami ennél is kisebb, az már nem kényelmes, így éppen az vész el, amire annyira vágyunk: a kényelmes kikapcsolódás, felfrissülés élménye.

Mivel a jó minőségű infraszaunák a környezetükbe egyáltalán nem bocsátanak ki hőt, teljesen körbeépíthetők. Itt az egyetlen nedvesség, az emberi verejték lesz csupán, ami – lássuk be – teljesen természetes velejárója a szaunázásnak. Viszont emiatt egyáltalán nem kell tartanunk a penész megjelenésétől, ellentétben a finn szaunákkal, ahol ez előfordulhat.

Sunlighten infraszauna

Az infraszauna áramfogyasztása

A kis méretű infraszaunákat egyszerűen, egy konnektorból is üzemeltethetjük. A nagyobbakat természetesen a ház vagy a lakás áramellátásába közvetlenül kell bekötni, külön áramkörön, de még ezekhez sem kell 3 fázis.

Az infraszauna működése az infravörös fűtési technológián alapszik. Nem a szauna levegője melegszik fel, hanem közvetlenü a testünk. Ennek csupán egyik következménye, hogy melegünk lesz, a verejtékezés megindul, de mégsem tapasztalunk fullasztó hőséget. Az infravörös fűtési technológia másik következménye, hogy az infraszaunákban a kívánt hőmérséklet eléréséhez és fenntartásához kevesebb energia szükséges, mint a finn szaunákban. A modern infraszaunák fűtőpaneljei rendkívül hatékonyak, ami a hagyományos szauna fűtési rendszerekkel szemben ugyancsak az energiatakarékosság irányába mutat.

Sunlighten infraszauna

Energiatakarékosság számokban

Az infraszaunával megtakarítható villamos energia mennyisége függ a szauna méretétől és a használat gyakoriságától, de általános szabályként elmondható, hogy a finn szauna fogyasztásához képest 30-50% közötti megtakarítással számolhatunk.

Sunlighten infraszauna

Hogyan válasszunk infraszaunát?

A népszerűségi listát jelenleg a 2 személyes modellek vezetik: kisebb lakásban is jól elhelyezhetők, energiafogyasztásuk nem pazarló, két személy számára kényelmes kikapcsolódást kínálnak.

Ha meghoztuk a döntést, hogy otthonunkat szeretnénk egy infraszaunával kiegészíteni, gondoljuk át, hogy hányan használjuk majd rendszeresen, egyszerre. Egy jó minőségű infraszauna 15-20 évig, vagy akár még tovább is szolgálja az egészségünket, ezért érdemes alaposan körülnézni és jó minőségű szaunát választani.

  • Ne mulasszuk el megismerni az infraszauna gyártóját.
  • Győződjünk meg arról, hogy a kiszemelt modell rendelkezik-e EMF (elektromágneses sugárzás) vizsgálati értékkel. A szaunában ülve ugyanis nem mindegy, hogy milyen mértékű elektromos sugárzás éri a szervezetünket. A Sunlighten szaunáiban ez az érték alacsonyabb mint egy mobiltelefon sugárzása.
  • Nézzünk utána, hogy az infraszaunához milyen faanyagot használnak. Csak olyat válasszunk, ami a hőingadozás hatására az évek során sem vetemedik. Ilyenek a hárs, a cédrus, az eukaliptusz. A fenyő magas nedvességtartalmú, hajlamos a vetemedésre, ezért erre nem alkalmas.
  • Ne dőljünk be az akcióknak! Minden nap találkozhatunk egy akcióval, de a piacon sajnos sok kacat, amelyekbe csak egy hősugárzót építettek be és semmi köze nincs az infravörös technológiához. Egy infraszaunában nem csak melegedni szeretnénk. A Sunlighten napsugárszaunákat egytől egyig, a gyártó által szabadalmaztatott, a létező leghatékonyabb infravörös sugárzási technológiával látták el.
  • Ugyancsak fontos, hogy az adott szauna forgalmazója rendelkezzen a megfelelő biztonsági tanúsítványokkal és referenciákkal. A Sunlighten szaunáit terápiás célokra is használják, orvosi ajánlásokkal rendelkezik.
  • Ellenőrizzük, hogy a szaunákban használtak-e valamilyen ragasztó- vagy pác anyagot, amelyek hő hatására kipárolognak és szaunázás alatt belélegezhetjük. Fontos tehát, hogy semmilyen kioldódó, egészségkárosító anyagot se tartalmazzon a szauna.

Így műkdönek a Sunlighten infraszaunák

Infraszaunák okosmegoldásokkal

Az intelligens megoldások az infraszaunák vezérlésében is megjelennek még inkább kényelmessé, élvezetessé téve a kikapcsolódásra, egészségmegőrzésre fordított időt és nem utolsósorban tudatossá téve a szauna használatát.

A legmodernebb infraszaunákba már tabletet is integrálnak, amelyen előre telepített programok segítik az egyéni célokat: külön opciót találunk a kardiózásra, a relaxálásra, vagy akár a fájdalomcsillapításra.

Sunlighten infraszauna

Ezen felül elérhető olyan applikáció is, amelynek segítségével telefonról vagy tabletről vezérelhetjük a szaunát. Így igényeink szerint ütemezhetjük a szauna használatát, adott időpontra be is kapcsolhatjuk és beállíthatjuk a kívánt szauna programot, vagy ellenőrizhetjük, hogy éppen használatban van-e, milyen program fut, mennyi idő van hátra egy-egy szauna alkalomból.

Érdeklődöm a Sunlighten infraszaunák iránt

Népszerűek a témában

Haiti Eco jakuzzi, a családi és baráti események kiemelt helye

Bermuda masszázsmedence, a család jakuzzija

Friss hír a jakuzzivilágból: tovább bővült a VitalSpa „vevőkényeztető” garanciája

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Így segít a profi zuhanykabin a maximális vízbiztonság elérésben

Ha számít az energiatakarékosság: így válasszunk árnyékolót! Válaszol a szakértő

Mitől különleges a Tornado Ultracsendes WC ?

Már 100 éve bizonyít a pórusbeton

Otthoni wellness dézsában

Medenceválasztás okosan: mobil, telepített vagy épített?

Masszázsmedencét vásárolnál? 5+1 tanács, hogy megtaláld a legjobbat

Wellness helyiség és fürdőszoba prémium minőségben berendezve

A jacuzzi választás legfontosabb szempontjai

Jakuzzi szezon egész évben

Akár 7 nap alatt elkészülhet a medencénk – Mutatjuk, hogyan

Otthoni wellness élmény: zuhanykabinok, zuhanypanelek és fejzuhanyok

Ki miért vesz VitalSpa jakuzzit? - „Egy kanapé helyett vettük, hogy le tudjunk ülni a barátokkal beszélgetni”

Otthoni medence – lehetőség a tartalmas időtöltésre, az egészségmegőrzésre és a biztonságos nyaralásra

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra