Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Ingatlan buborék – másképp

Július 1-től hivatalosan is bérelhetünk buborékot. Nem is akármilyet! Igaz, hogy ez is felfújható, aztán leereszthető, viszont ebben órákig elidőzhetünk, sőt, akár lakhatunk. A CasaBubble egy nagyszerű innováció, érdemes vele megbarátkozni.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Két francia, Frédéric Richard és Pierre-Stéphane Dumas 2011-ben tervezte azt a felfújható PVC pavilont, mely úgy tűnik, meghódítja Európát. Eleinte ideiglenes, bárhol felállítható pavilonnak szánták, mely sokkal könnyebben szállítható és felállítható, mint vázakra erősített társai. Az ötlet azonban túlnőtt önmagán és a CasaBubble egyre gyakrabban tűnik fel más szerepekben. Például volt már kiállítótér, tárgyaló, ökohotel, butik, büfé és kávézó.

CasaBubble az erdőben

CasaBubble, mint butik

Mindeközben a tervezők tovább fejlesztettek és az egyszerű buborék formát toldalékokkal is kiegészítették. Így a CasaBubble folyósóval és további buborékokkal is bővíthető, sőt, változatos méretek közül lehet választani, attól függően, hogy hány betérőre vagy milyen rendezvényre, eseményre készülnek a felhasználók.

Az óriásbuborék nem csupán látványosság, minimális hatást gyakorol a környezetre is, hiszen nem kell a földet ásni, fúrni, faragni, nincs szemét. Helyette van viszont 360 fokos panoráma, hangszigetelt falak, védelem az eső, a szél és a szúnyogok ellen. Már megérte!

CasaBubble hotel

Panorámás CasaBubble

forrás: architizer.com

fotó: Inhabitat