Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Könnyedén tolható, izgalmas teraszajtók

Hatalmas üvegfelületek, egybenyitott kül- és belterek, trendi teraszmegoldások, amelyek nélkülözhetetlen elemei a csúsztatható erkélyajtók vagy emelő-tolóajtók. Fontos, hogy ezek a szerkezetek egyszerre kell kínálják az elegáns megjelenést, az egyszerű kezelhetőséget és a kiemelkedő energetikai tudást.

Napjaink innovatív megoldásokkal kiegészített tolható teraszajtói már nem csak helytakarékossági és dizájn szempontjából előnyös elemek otthonainkban, de műszaki strapabírásukkal jelentősen hozzájárulnak lakhelyünk energiafelhasználásának optimalizálásához is - ami, lássuk be: egyre fontosabb szempont. A csúsztatható rendszerek felépítésükből adódóan mindig is kihívást jelentettek a könnyed mozgathatóság, az egyszerű használhatóság, vagy éppen a hő-, illetve hangszigetelési elvárások frontján. Mivel alapvetően más a felépítésük, mint a hagyományos ablakoknak, ajtóknak, egyidőben többféle elvárást kell teljesíteniük, olyanokat, mint a szép és otthonainkhoz jól illeszthető dizájnnak, a magas fokú hőszigetelési képességnek, vagy éppen a könnyű kezelhetőség.

Ezen igények kielégítésének egyszerű kulcsa a nyílászárók korszerű szerkezeteiben, profiljaiban keresendő. Az egyik, az ablak- és ajtóprofilokkal szembeni ritkán megfogalmazódó igényeket széles spektrumban lefedő gyártó, a GEALAN, tolóajtóinak szerkezeteit pontosan ehhez illeszkedő irányelvek mentén fejlesztette ki. Nézzük mindezek előnyeit!

GEALAN tolható teraszajtó

Maximális teljesítményű, finomhangoltan mozgatható tolóajtók

Nyílászárók esetében az egyik legfontosabb elvárás a strapabíróság, a hosszan tartó, azonos minőség, legyen szó akár magáról a szerkezetről, vagy a felületről. A GEALAN csúsztatható rendszereit - amelyeknek egyik fő alkalmazási területe a terasz és erkély - úgy fejlesztették, hogy azok standard típusai is a maximális teljesítményt nyújtsák. Ennek megfelelően egyszerűen, kis erővel is kiemelhetők nyitáshoz és csúsztathatók a sínben, szinte hangtalanul mozgathatók. Mindezen pozitív tulajdonságok megléte azonban nem megy a műszaki teljesítmény kárára. A GEALAN-SMOOVIO® innovatív rendszer körbefutó, teljesen megszakításmentes tömítése és az ajtók, ablakok aktív zárási pontjai kiemelkedően magas hő- és hangszigetelést biztosítanak, még a termékvonal vékony, kifejezetten dizájnfókuszú tagjánál is. Mindemellett a szerkezetek felépítése hatékonyan védi ki a betörési-kísérleteket is, így használóik biztonságosan, kényelmesen élvezhetik a GEALAN tolóajtók teret nyitó vagy éppen szeparáló tulajdonságait.

GEALAN tolható teraszajtó

Teraszajtó, ami tartósan szép? Igen!

Az erkélyek és teraszok megjelenését formáló ajtók és ablakok szempontjából nem elhanyagolandó a karbantartási igény kérdése sem. A GEALAN-SMOOVIO® tolómegoldást a gyártó saját fejlesztésű akrilüveggel kevert bevonata, a számos izgalmas trendszínben elérhető GEALAN-acrylcolor® védi és teszi extrém hosszú élettartamúvá, UV-, időjárásállóvá, valamint karcmentessé.

A technológia lényege az extrudált PVC és színes akrilüveg keverése és összeolvasztása, amely formulából létrejön egy, a normál műanyagnál többszörösen keményebb felület, magasabb színtartással és sérülésekkel szembeni ellenállással. Gondoljunk csak a normál körömlakk és a géllakk közti különbségre! Ezen felüli pozitív tulajdonság, hogy az így létrejött extrém sima bevonaton a kosz és egyéb szennyeződések sem tapadnak meg könnyen, ezért az átlagosnál jóval nagyobb időközönként válik indokolttá a keretek takarítása.

GEALAN tolható teraszajtó

PVC gyártás, fenntarthatóan

A PVC és műanyag termékek gyártása sokakban jogosan veti fel a fenntarthatósági kérdéseket, főként, ha olyan meghatározó mennyiség érintett a témában, mint az ablakiparban. A PVC alapanyagú nyílászáróprofilokat gyártó GEALAN folyamataiban éppen ezért kiemelt szerepet kap a környezet védelme. E törekvés hétköznapi kifejeződése a PVC profilgyártás szinte minden folyamatának átgondolása, a régi elemek extrudálásától, azok újrafelhasználásán át, a gyártáshoz megújuló erőforrások felhasználásáig. Így a GEALAN nyílászárók nem csak felhasználás közben számítanak környezetbarátnak, környezetkímélő oldaluk az egész folyamat során jelen van.

A GEALAN profilrendszerek nyújtotta előnyöket és formákat a linkre kattintva részletesen megismerheti:

Érdeklődöm a GEALAN profilrendszerek iránt

Népszerűek a témában

Így válasszunk bejárati ajtót! Design, biztonság, tartósság – és még számos fontos szempont

Dizájn és tartósság: színes ablakok karcmentes felülettel

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Lehet egyszerűbb a zuhanykabin építés! - ismerje meg a burkolható zuhanytálcáinkat

Ha számít az energiatakarékosság: így válasszunk árnyékolót! Válaszol a szakértő

Csendes mosdóhasználat otthonában egyetlen kiegészítővel!

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Szorult helyzetben - Hatékony hőszigetelés kis vastagságban

Ha jól csináljuk, rengeteget spórolhatunk a szigeteléssel – 5 szigetelési hiba, melyeket mindenképpen kerüljünk el!

Az energiapazarló családi házak szinte eladhatatlanok - Soha nem volt ennyire sürgető és zsebbe vágó egy-egy családi ház szigetelése

Hogyan fizessünk kevesebbet a fűtésért? Gáz helyett klíma és fontos a hatékony hőszigetelés - Számoljunk együtt!

Tippek és tanácsok a panelek energetikai korszerűsítéséhez

Régi családi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

10 + 1 tipp otthonunk sikeres energetikai korszerűsítéséért

Térformálás design elemekkel

Hőszigeteléssel a valódi és tartós rezsicsökkentésért

Rövid- és hosszútávú megoldások az elszálló rezsiköltségek ellen

Láthatatlan határ nappali és terasz között