Hirdetés

Egészséges és korszerű fűtés: az infrapanel

Az infrafűtés napjaink legkorszerűbb fűtéstechnológiája, mely ráadásul jótékony hatást gyakorol szervezetünkre. Az infrafűtés lényege, hogy az infrapanel által sugárzott hő nem közvetlenül a levegőt, hanem a tárgyakat és az emberi testet melegíti fel. A helyiség levegője ezektől a tárgyaktól melegszik fel.


A panel működése során az elektromos áramot alakítja át infravörös sugárzássá, tehát az infra energia tulajdonképpen nem más, mint a napsugárzás meleget adó tartománya.

Infrapanel

Horganyzott acéllemezből készül, amit thermoquartz bevonattal látnak el, ezért a szobában a meleg mindig egyenletes. Esztétikai megjelenése a legmagasabb igényeket is kielégíti és az egyéni elképzeléseknek is teret enged. Lehetséges bármilyen színt vagy képet nyomni a felületére.

Infrapanel

Szabályozható szobatermosztáttal vagy egyszerű ki-be kapcsolással.

  • Az U jelű infrapanel fő fűtésre lett kifejlesztve. Normál és nagyobb belmasságnál (2,5 - 3,5 m) használható. A falra nem szerelhető, mivel a felületi hőmérséklete a 90°C-ot is elérheti.
  • A K+ jelű infrapanel kiegészítő fűtésre szolgál, falra is felszerelhető, mivel a felületi hőmérséklete nem haladja meg a 60°C-ot.

Infrapanel

  • Tükör és üveg felületű verzióban is kapható.

Infrapanel

  • Az infrafűtés energiahatékony, így alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett is rendelkezésre áll a komfortos meleg. Hátoldala hőszigetelt és hőtükörrel ellátott, ezért nincs energiaveszteség.
  • A hordozható infrapanel beépített termosztáttal bír. Több fokozattal is rendelkezik, kis súlyú és lábakkal vagy görgőkkel felszerelt, nagyon könnyen mozgatható. Plusz az ár-érték aránya is kiváló.

Infrapanel

  • Kedvenceink melegéről is gondoskodhatunk a téli hidegben az infrapanel segítségével, mert a kutyaház plafonjára, vagy az oldalfalára felszerelhető. Nem szükséges a kutyaházat megbontani sem. Fehér thermokvarc bevonattal készül, nedves szivaccsal lemosható, könnyen tisztán tartható felület.

 

Az infrafilmes, illetve fűtőfilmes megoldások nagy előnye, hogy láthatatlanok. Ezeket elsősorban a kis hőszükségletű helyiségek fűtésére ajánlják. A fűtőfilm egy carbon szénszálas anyag, mely elektromos áram hatására felmelegszik.

  • Padlófűtés kialakítására ajánlott, de fal- és mennyezetfűtésre is kiváló. Utólagosan is tisztán, gyorsan, egyszerűen akár egy nap alatt kiépíthető. Bármilyen meleg burkolat alá alkalmas. Nem igényel karbantartást, környezetbarát.

Hideg burkolatok, mint a járólap, kerámialap alá fűtőszönyeg, fűtőháló, vagy fűtőkábel alkalmazható. Ezek alkalmazhatók kültéren is, gépkocsi beállók, illetve járdák esetében. Télen nagy hasznát vehetjük, amellett, hogy a közelekedés is biztonságossá válik. A rendszer automatikusan leáll, ha kész a leolvasztás.

Infrapanel

Varsányi Brigitta enteriőrtervező vagyok, az Olinda Home megálmodója. A célom, hogy szakmai segítséget nyújtsak otthonuk, munkahelyük igényes, személyre szabott kialakításában. Mindenki törekszik a szép, harmonikus élettér kialakítására és valószínűleg Ön is ugyanezeket szeretné megvalósítani meglévő vagy leendő otthonában. Az én feladatom, hogy mindenben a segítségére legyek, akár a terek megformálásáról, akár a stílusos bebútorozásról legyen szó.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Több, mint fűtés: Ariston hőszivattyúk a megújuló energia erejével

Ha három ismérvet kellene felsorakoztatni, hogy miért érdemes beruházni az Ariston által gyártott Nimbus NET hőszivattyú-család valamelyik tagjára, akkor ezek lennének azok: hatékony, megtérülő és környezettudatos.

Betatherm: itthon is erősödik a külföldön már befutott radiátor-gyártó

A nemzetközi sikerek után a hazai piacra is fokozott figyelmet fordít a Betatherm, így a miskolci cég saját fejlesztésű radiátorai itthon is egyre népszerűbbek.

Fűtés másképp: LG Therma-V Monobloc-os hőszivattyúk

Az ősz beköszöntével ismét slágertémává válnak az alternatív fűtési megoldások. Manapság számos különféle, a távhőtől és az általános gázos fűtési megoldásoktól eltérő rendszerek is elérhetők a korszerűsítésre, vagy új otthon kialakítására vállalkozók számára.

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.

Miért hasznos beltéri ventilátort alkalmazni? – Működés és szerelés

A beltéri ventilátor alkalmazása egy sokak számára ismert problémára kínál megoldást: az egymással szomszédos, ám eltérő hőmérsékletű helyiségek tehetők ily módon komfortossá.

Milyen radiátort válasszunk a fürdőszobába?

A fürdőszoba temperálása részben kényelmi, részben pedig technikai szempontból elengedhetetlen, hiszen a helyiségben keletkező nedvesség felszárításának ez is egy lehetséges módja. Ezek a radiátorok azonban sok szempontból különböznek a szobákban használatos társaiktól.