Egészséges és korszerű fűtés: az infrapanel

Az infrafűtés napjaink legkorszerűbb fűtéstechnológiája, mely ráadásul jótékony hatást gyakorol szervezetünkre. Az infrafűtés lényege, hogy az infrapanel által sugárzott hő nem közvetlenül a levegőt, hanem a tárgyakat és az emberi testet melegíti fel. A helyiség levegője ezektől a tárgyaktól melegszik fel.


A panel működése során az elektromos áramot alakítja át infravörös sugárzássá, tehát az infra energia tulajdonképpen nem más, mint a napsugárzás meleget adó tartománya.

Infrapanel

Horganyzott acéllemezből készül, amit thermoquartz bevonattal látnak el, ezért a szobában a meleg mindig egyenletes. Esztétikai megjelenése a legmagasabb igényeket is kielégíti és az egyéni elképzeléseknek is teret enged. Lehetséges bármilyen színt vagy képet nyomni a felületére.

Infrapanel

Szabályozható szobatermosztáttal vagy egyszerű ki-be kapcsolással.

  • Az U jelű infrapanel fő fűtésre lett kifejlesztve. Normál és nagyobb belmasságnál (2,5 - 3,5 m) használható. A falra nem szerelhető, mivel a felületi hőmérséklete a 90°C-ot is elérheti.
  • A K+ jelű infrapanel kiegészítő fűtésre szolgál, falra is felszerelhető, mivel a felületi hőmérséklete nem haladja meg a 60°C-ot.

Infrapanel

  • Tükör és üveg felületű verzióban is kapható.

Infrapanel

  • Az infrafűtés energiahatékony, így alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett is rendelkezésre áll a komfortos meleg. Hátoldala hőszigetelt és hőtükörrel ellátott, ezért nincs energiaveszteség.
  • A hordozható infrapanel beépített termosztáttal bír. Több fokozattal is rendelkezik, kis súlyú és lábakkal vagy görgőkkel felszerelt, nagyon könnyen mozgatható. Plusz az ár-érték aránya is kiváló.

Infrapanel

  • Kedvenceink melegéről is gondoskodhatunk a téli hidegben az infrapanel segítségével, mert a kutyaház plafonjára, vagy az oldalfalára felszerelhető. Nem szükséges a kutyaházat megbontani sem. Fehér thermokvarc bevonattal készül, nedves szivaccsal lemosható, könnyen tisztán tartható felület.

 

Az infrafilmes, illetve fűtőfilmes megoldások nagy előnye, hogy láthatatlanok. Ezeket elsősorban a kis hőszükségletű helyiségek fűtésére ajánlják. A fűtőfilm egy carbon szénszálas anyag, mely elektromos áram hatására felmelegszik.

  • Padlófűtés kialakítására ajánlott, de fal- és mennyezetfűtésre is kiváló. Utólagosan is tisztán, gyorsan, egyszerűen akár egy nap alatt kiépíthető. Bármilyen meleg burkolat alá alkalmas. Nem igényel karbantartást, környezetbarát.

Hideg burkolatok, mint a járólap, kerámialap alá fűtőszönyeg, fűtőháló, vagy fűtőkábel alkalmazható. Ezek alkalmazhatók kültéren is, gépkocsi beállók, illetve járdák esetében. Télen nagy hasznát vehetjük, amellett, hogy a közelekedés is biztonságossá válik. A rendszer automatikusan leáll, ha kész a leolvasztás.

Infrapanel

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Rendezze be teraszát, kertjét!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Kompakt okosotthon rendszer: a nagyobb kényelem könnyed megoldása

Kandalló – soha nem megy ki a divatból. Új anyagok, innovatív tűzterek, energiatakarékosság

Élvezd a kerted egész évben! Teraszmelegítés felsőfokon

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Patikamérlegen a hőszigetelés vastagsága

Több, mint fűtés: Ariston hőszivattyúk a megújuló energia erejével

Betatherm: itthon is erősödik a külföldön már befutott radiátor-gyártó

Fűtés másképp: LG Therma-V Monobloc-os hőszivattyúk

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

Jelenlétszimuláció a biztonságos okosotthonért

Mi az energiamérleg, és miért érdemes javítani rajta?

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Ne maradjon le! Pályázati lehetőség megújuló energiával működő fűtés/hűtésre

Alternatív fűtések – Érdemes-e hőszivattyúra váltani?

Vásárlási listák
További vásárlási listák