Hirdetés

Egészséges és korszerű fűtés: az infrapanel

Az infrafűtés napjaink legkorszerűbb fűtéstechnológiája, mely ráadásul jótékony hatást gyakorol szervezetünkre. Az infrafűtés lényege, hogy az infrapanel által sugárzott hő nem közvetlenül a levegőt, hanem a tárgyakat és az emberi testet melegíti fel. A helyiség levegője ezektől a tárgyaktól melegszik fel.


A panel működése során az elektromos áramot alakítja át infravörös sugárzássá, tehát az infra energia tulajdonképpen nem más, mint a napsugárzás meleget adó tartománya.

Infrapanel

Horganyzott acéllemezből készül, amit thermoquartz bevonattal látnak el, ezért a szobában a meleg mindig egyenletes. Esztétikai megjelenése a legmagasabb igényeket is kielégíti és az egyéni elképzeléseknek is teret enged. Lehetséges bármilyen színt vagy képet nyomni a felületére.

Infrapanel

Szabályozható szobatermosztáttal vagy egyszerű ki-be kapcsolással.

  • Az U jelű infrapanel fő fűtésre lett kifejlesztve. Normál és nagyobb belmasságnál (2,5 - 3,5 m) használható. A falra nem szerelhető, mivel a felületi hőmérséklete a 90°C-ot is elérheti.
  • A K+ jelű infrapanel kiegészítő fűtésre szolgál, falra is felszerelhető, mivel a felületi hőmérséklete nem haladja meg a 60°C-ot.

Infrapanel

  • Tükör és üveg felületű verzióban is kapható.

Infrapanel

  • Az infrafűtés energiahatékony, így alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett is rendelkezésre áll a komfortos meleg. Hátoldala hőszigetelt és hőtükörrel ellátott, ezért nincs energiaveszteség.
  • A hordozható infrapanel beépített termosztáttal bír. Több fokozattal is rendelkezik, kis súlyú és lábakkal vagy görgőkkel felszerelt, nagyon könnyen mozgatható. Plusz az ár-érték aránya is kiváló.

Infrapanel

  • Kedvenceink melegéről is gondoskodhatunk a téli hidegben az infrapanel segítségével, mert a kutyaház plafonjára, vagy az oldalfalára felszerelhető. Nem szükséges a kutyaházat megbontani sem. Fehér thermokvarc bevonattal készül, nedves szivaccsal lemosható, könnyen tisztán tartható felület.

 

Az infrafilmes, illetve fűtőfilmes megoldások nagy előnye, hogy láthatatlanok. Ezeket elsősorban a kis hőszükségletű helyiségek fűtésére ajánlják. A fűtőfilm egy carbon szénszálas anyag, mely elektromos áram hatására felmelegszik.

  • Padlófűtés kialakítására ajánlott, de fal- és mennyezetfűtésre is kiváló. Utólagosan is tisztán, gyorsan, egyszerűen akár egy nap alatt kiépíthető. Bármilyen meleg burkolat alá alkalmas. Nem igényel karbantartást, környezetbarát.

Hideg burkolatok, mint a járólap, kerámialap alá fűtőszönyeg, fűtőháló, vagy fűtőkábel alkalmazható. Ezek alkalmazhatók kültéren is, gépkocsi beállók, illetve járdák esetében. Télen nagy hasznát vehetjük, amellett, hogy a közelekedés is biztonságossá válik. A rendszer automatikusan leáll, ha kész a leolvasztás.

Infrapanel

Varsányi Brigitta enteriőrtervező vagyok, az Olinda Home megálmodója. A célom, hogy szakmai segítséget nyújtsak otthonuk, munkahelyük igényes, személyre szabott kialakításában. Mindenki törekszik a szép, harmonikus élettér kialakítására és valószínűleg Ön is ugyanezeket szeretné megvalósítani meglévő vagy leendő otthonában. Az én feladatom, hogy mindenben a segítségére legyek, akár a terek megformálásáról, akár a stílusos bebútorozásról legyen szó.

Kapcsolódó cikkek

Miért hasznos beltéri ventilátort alkalmazni? – Működés és szerelés

A beltéri ventilátor alkalmazása egy sokak számára ismert problémára kínál megoldást: az egymással szomszédos, ám eltérő hőmérsékletű helyiségek tehetők ily módon komfortossá.

Milyen radiátort válasszunk a fürdőszobába?

A fürdőszoba temperálása részben kényelmi, részben pedig technikai szempontból elengedhetetlen, hiszen a helyiségben keletkező nedvesség felszárításának ez is egy lehetséges módja. Ezek a radiátorok azonban sok szempontból különböznek a szobákban használatos társaiktól.

Intelligens fűtőberendezések - Beszéljünk a kényelemért!

Manapság az, hogy otthonunkban az ideális hőfokot élvezzük, csupán egyetlen szavunkba kerül. És ez nem átvitt értelemben, hanem szó szerint így van, hiszen a legmodernebb fűtőberendezések már hangvezérléssel is működtethetők.

Hogyan alkalmazzuk a felületfűtési és hűtési rendszereket? A használat alapjai

A primer energiafelhasználás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése jelenti korunk egyik legnagyobb kihívását. A Wavin Tempower egy olyan felületfűtési és hűtési rendszer, mely egyszerre teljesíti a növekvő komfortigénnyel, valamint az energiamegtakarítással szemben támasztott követelményeket.

Számoljunk le az elektromos fűtést övező tévhitekkel!

Czinege Károly az Az elektromos fűtés a jövő megoldása! című könyve igazi hiánypótló szakkönyv nemcsak szakmabelieknek, amely tisztáz minden, az elektromos fűtéssel kapcsolatos félreértést. Lásson ön is tisztán, hiszen könnyen meglehet, hogy otthonában is az elektromos megoldás lesz a leginkább költséghatékony megoldás!

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek: friss levegő, energiatakarékosság, talajhő hasznosítás

Ahogy egyre inkább elszigeteljük magunkat a külső környezettől, úgy feledkezünk meg a belső komfort egyik alapvető eleméről, a szükséges friss levegőről. Ennek energiatakarékos és hatékony pótlását ma a legmodernebb hővisszanyerős szellőztető rendszerekkel érhetjük el.

A gázkészülék leállását gyakran okozzák a kéményben keletkező jégdugók – Fontos a kémény szigetelése!

A hideg időjárás nem kíméli a kéményeket sem. Egyáltalán nem ritka jelenség, hogy a kazánok füstelvezetőjében jégdugó keletkezik, melynek következménye a zárt égésterű kazán leállása. Előzzük meg a bajt!

Levegő-víz hőszivattyú - Hűtés, fűtés, melegvíz ellátás kazán és klíma nélkül

Sokak számára még mindig rengeteg kérdés merül fel a levegő-víz hőszivattyúkkal kapcsolatban, hiszen gyakran még mindig nem egyértelmű, hogy milyen előnyökkel jár egy ilyen készülék beszerelése.

Alternatív fűtési mód: a faelgázosító kazán

A faelgázosító kazán az egyik leghasznosabb módja a fa fűtőanyagként történő felhasználásának. Üzemeltetés, hatékonyság és költségek a cikkünkben.