Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Hővisszanyerős szellőztető: életre szóló befektetés az egészségbe

Ha folyamatosan friss és megfelelő hőmérsékletű levegőt szeretnénk az otthonunkba, ezt legmegbízhatóbban a hővisszanyerős szellőztető képes szavatolni - nyilatkozta a homeinfo.hu-nak Hajnal Ferenc, a szereld magad épületgépészeti rendszereket - hővisszanyerős szellőztető és hőszivattyús fűtés/hűtés – forgalmazó EasyKit Kft. társalapítója. A szakember beszélt arról is, hogy a központi hővisszanyerős szellőztető rendszer egyszerre csökkenti a rezsinket, és javítja az életminőségünket. Az EasyKit Kft. által forgalmazott hővisszanyerős szellőztető a legjobb minősítéssel rendelkezik a hazai piacon.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.
EasyKit hővisszanyerős szellőztetőrendszer

Miért jó nekünk a hővisszanyerős szellőztető rendszer?

Rossz belső levegő a hővisszanyerős szellőztető előtti időkben is volt: kinyitottuk az ablakot. És teszik ezt ma is sokan. Ehhez képest miért jobb a központi hővisszanyerős szellőztető rendszer?

- A régebbi építésű házak gyengébb minőségű nyílászárói szinte maguktól megoldják a friss levegő bejutását a lakótérbe, amire rá lehet segíteni egy kis ablakinyitogatással is, bár az optimális páratartalmat így sem lehet biztosítani. A modern, szinte tökéletesen szigetelt és légtömör házakban pedig végképp nem elegendő manuálisan szellőztetni. A penész kialakulásának megakadályozását, a friss és megfelelő hőmérsékletű levegőt egyedül a hővisszanyerős szellőztetés képes szavatolni. Erre tökéletes megoldás a cégünk által forgalmazott hővisszanyerős szellőztető rendszer.

EasyKit hővisszanyerős szellőztetőrendszer

Ha valaki hővisszanyerős szellőztető beépítésével szeretné biztosítani otthonában a friss levegő bejutását, nagyságrendileg milyen költségekkel számoljon?

- Egy új építésű háznál az összköltség 2-3%-ba kerül a központi hővisszanyerős szellőztető rendszer beépítése. Lehet erre mondani, hogy drága, csakhogy ez a szellőztető berendezés egyrészt spórol nekünk a rezsin, de ami fontosabb: a hővisszanyerős szellőztető befektetés az egészségünbe. Az EasyKit Kft. által forgalmazott hővisszanyerős szellőztető rendszer egy életre megoldja otthonunkban a friss levegő kérdését, ezért a ház építésének költségvetésénél érdemes számolni ezzel az életminőségjavító megoldással.

EasyKit hővisszanyerős szellőztetőrendszer

Semmi „magamutogatás”! – Hővisszanyerős szellőztető rendszer a házban

Az Önök által kínált hővisszanyerős szellőztető mennyire helyigényes, egyáltalán mi látszik belőle a lakótérben?

- Legtöbb esetben úgy beépíthető, hogy a központi szellőztető rendszer elemei gyakorlatilag láthatatlanok maradnak. A diszkrét elhelyezés szempontjából előnyt jelent, ha már a családi ház tervezési szakaszánál tudjuk, hogy hővisszanyerős szellőztető kerül majd beépítésre, mert így a gépészeti helyiség úgy alakítható ki, hogy a szellőztetőgép helyével is számolunk. Egyedül a hővisszanyerős szellőztető felhasználóbarát kezelőfelülete kerül előtérbe, amin manuálisan is indíthatjuk a levegőcserét, de akár az életritmusunkhoz igazítva is beprogramozhatjuk.

EasyKit hővisszanyerős szellőztetőrendszer

Utólag is beépíthető a hővisszanyerős szellőztető?

- Családi ház esetében ez általában könnyebben megoldható, mint lakásnál, hiszen a központi hővisszanyerős szellőztető rendszer legnagyobb eleme, az esztétikus kialakítású, mosógép nagyságú szellőztetőgép elhelyezhető a pincében, a padláson, de akár egy folyosón is. Összetettebb munkálatokat igényel a központi hővisszanyerős szellőztető rendszer utólagos beépítése lakásba, de megoldható, és az egészségünk érdekében meg is éri bevállalni egy kis vésést, porolást. Ez a véleménye annak az ügyfelünknek is, akinek a régi építésű, nagy belmagasságú belvárosi lakásába került be egy hővisszanyerős szellőztető. A penész, az elhasznált levegő okozta rossz közérzet a múlté, a megrendelő már egy héttel a beüzemelés után jelezte, hogy mennyivel jobban érzik magukat.

Egyszerű elv, magas hatásfok – ez a hővisszanyerős szellőztető

Térjünk rá a központi szellőztető rendszer működésére! Milyen elven és hogyan cseréli a levegőt?

- Központi hővisszanyerős szellőztető rendszer végzi a szellőztetést, és ebben zajlik hőcsere is. A ház meleg, párás levegőjét beszívja, majd annak hőjét felhasználva felfűti a kintről beáramló hideg levegőt, így a fűtési szezon idején megfelelő páratartalmú meleg levegőt juttat vissza a lakótérbe. Nagyon röviden ez a hővisszanyerős szellőztető rendszer lényege. Egyszerű a működési elve, amit finom technikai megoldások teszek hatékonnyá.

EasyKit hővisszanyerős szellőztetőrendszer

Az EasyKit Kft. által forgalmazott központi hővisszanyerős szellőztető rendszer mennyire zajos?

- Maximális teljesítmény mellett (ami nagyon ritka, általában „félgőzzel” működik) egy modern mosógépnél nem hangosabb a hővisszanyerős szellőztető, ami az elhelyezésnél fogva alig hallható a nappaliban vagy a hálószobákban.

Hővisszanyerős szellőztető, de nem mindegy, hogy milyen!

A központi hővisszanyerős szellőztető rendszer egyre elterjedtebb, ennek megfelelően több cég is gyárt, forgalmaz ilyen berendezéseket. A vásárlónak mire érdemes leginkább odafigyelni a kiválasztásnál?

- A hővisszanyerős szellőztető minősítésére. Létezik többféle is, az egész világon egyedül elfogadott nemzetközi minősítést azonban a Passzívház Intézet adja ki. Azt vizsgálják, hogy a benti meleg levegő hőjének hány százalékát képes visszanyerni a gép. Ez az úgynevezett hővisszanyerési hatásfok. Az általunk forgalmazott központi szellőztető rendszer 91 százalékra vizsgázott, ami nagyon jó, a hazai piacon a legjobb érték.

EasyKit hővisszanyerős szellőztetőrendszer

Népszerűek a témában

Hová szökik az áram? – Rangsoroltuk a 10 legnagyobb villamosenergia-fogyasztót a háztartásunkban

10 érv a sugárzó fűtés mellett

Helytakarékos megoldás kis otthonokba – Zehnder ComfoAir Flex mennyezetre szerelt szellőztetőegyég

Ez is érdekelhet

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Az Ön számára mi fontos egy fürdőszobában?

4 tipp, ahogy érdemes megválasztani a ház stílusát

Kérjen gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Mit jelent az okosotthon?

Zuhanykabin lézergravírozás - üvegre visszük elképzelését

Mindent a hőszigetelésről: anyagok, módszerek és árak

Egészséges otthon – Sokat tehetünk érte hővisszanyerős szellőztetővel

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek: friss levegő, energiatakarékosság, talajhő hasznosítás

Zehnder hővisszanyerős szellőztető rendszerek őszi akciója

Hőcserélős ventilátorral az egészségesebb, energiatakarékosabb otthonért

Szellőztetés friss levegős hőcserélővel

Pára-para: ügyeljünk ablakainkra a téli hidegben!

Pénz a levegőből – hővisszanyerős szellőztető rendszerrel

Ellenségünk a falpenész - megelőzés, kezelés tippek

Beltéri fuldoklás helyett alapos szellőztetés. De nem mindegy hogyan!

Napfényes, aktív ikerház Nagy-Britanniában

Hatékony támadás a fa- és falgomba ellen

Ablakválasztásnál is gondoljon a penészesedésre

Hatékony levegőcsere üzemeltetési költségek nélkül – Szakértői tanácsok szellőztetéshez

Mit tehetünk túlmelegedés ellen? A beltéri klíma javítása energiahatékony módon

Helytakarékos megoldás kis otthonokba – Zehnder ComfoAir Flex mennyezetre szerelt szellőztetőegyég